فیلیپ راث

فیلیپ راث

فیلیپ راث در سال ۱۹۳۳ در نیوآرک، نیوجرزی آمریکا زاده شد. او فرزند یک خانواده ی آمریکایی و نوه ی یک خانواده ی یهودی اروپایی بود که در موج مهاجرت قرن نوزدهم به آمریکا کوچ کرده بودند. فیلیپ در بخش کم درآمد شهر بزرگ شد. او پس از دبیرستان به دانشگاه باکنل رفت و مدرک کارشناسی گرفت. سپس تحصیلاتش را در دانشگاه شیکاگو ادامه داد و در همان دانشگاه هم به تدریس ادبیات پرداخت. وی در دانشگاه پنسیلوانیا نیز ادبیات تطبیقی درس می داد که در نهایت در سال ۱۹۹۲ بازنشسته شد.فیلیپ راث در سال ۱۹۹۰ با کلر بلوم بازیگر انگلیسی ازدواج کرد که این رابطه در سال ۱۹۹۴ به جدایی انجامید. وی از سال ۱۹۹۲ وقت خود را فقط صرف نویسندگی کرده است. او نخستین نویسنده ی زنده ی آمریکایی است که مجموعه آثارش از سوی کتابخانه ی آمریکا منتشر شده است.اولین کتاب او خداحافظ کلمبوس و پنج داستان کوتاه که در سال ۱۹۵۹ منتشر شد، نگاهی طنزآمیز و شوخ طبعانه به زندگی یهودیان در آمریکای پس از جنگ داشت. این کتاب جایزه ی کتاب ملی برای داستان را برای او به ارمغان آورد، اگر چه برخی از درون جامعه ی یهودیان به خاطر آنچه که او تصویر کرده بود، وی را محکوم کردند. اولین رمان او با عنوان «رها» اثری واقع گرایانه است که به مسائل اجتماعی و اخلاقی دهه ی ۵۰ میلادی آمریکا می پردازد. راث این شیوه را در کتاب «وقتی که او خوب بود» ، نیز پی گرفت. او با سومین رمانش «شکایت پورتنوی» بیشتر مشهور شد. این کتاب یک بازنمایی طنازانه از جهان یهودیان طبقه ی متوسط نیویورک در قالب الکساندر پورتنوی است.
جایزه ی فرانتس کافکا
برنده جایزه ی فرانتس کافکا در سال 2001
جایزه ی استوریاس
برنده جایزه ی استوریاس در سال 2012

کتاب های فیلیپ راث

رئیس جمهور ما


خداحافظ کلمبوس


میراث


شوهر کمونیست من


نویسنده پشت پرده


یکی مثل همه


از ادبیات و آفرینش


حقارت


ننگ بشری


زوکرمن رهیده از بند


ارباب انتقام


خشم


بیشتر بخوانید

مسیر حرفه ای فیلیپ راث، کلکسیونی از جوایز ادبی

اگرچه راث موفق به کسب جایزه ی نوبل ادبیات نشد، اما بیشتر افتخارات مهم دیگر را کسب کرد؛ از جمله جایزه ی ملی کتاب آمریکا، حلقه منتقدین کتاب آمریکا، پن فاکنر، پولیتزر و من بوکر.

آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی

می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.