1. خانه
  2. /
  3. کتاب درباره یقین

کتاب در باب یقین

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1 از 1 رأی

کتاب در باب یقین

3زبانه : فارسی،آلمانی،انگلیسی
On Certainty
٪15
210000
178500
1 از 1 رأی

کتاب درباره یقین

و کشف المطالب آن
On Certainty
انتشارات: مولی
٪10
380000
342000
معرفی کتاب درباره یقین
"درباره یقین" یکی از آثار کلیدی لودویگ ویتگنشتاین، فیلسوف برجسته قرن بیستم، است که به بررسی عمیق مفاهیمی چون دانش، شک و یقین می‌پردازد. این اثر که در آخرین سال‌های زندگی او نوشته شده، به تأملات ویتگنشتاین در مواجهه با دفاع جرج ادوارد مور از عقل سلیم اختصاص دارد. برخلاف آثار پیشین او مانند "پژوهش‌های فلسفی"، این کتاب ساختار یکپارچه‌ای ندارد و بیشتر مجموعه‌ای از یادداشت‌ها و تأملات فیلسوف در باب مبانی معرفت است. "درباره یقین" با به چالش کشیدن شک‌گرایی افراطی و تأمل در ماهیت باورهای بنیادین، به بررسی رابطه میان زبان، عمل و یقین در زندگی روزمره می‌پردازد.
این کتاب به جای ارائه یک استدلال خطی، از مجموعه‌ای از یادداشت‌ها تشکیل شده است که ویتگنشتاین بین سال‌های 1949 و 1951 نوشته است. این یادداشت‌ها به بررسی موضوعاتی نظیر:
- مرزهای شک و امکان آن،
- تفاوت میان دانستن و باور،
- و چارچوب‌های یقینی می‌پردازند که مبنای تعامل انسان با جهان را شکل می‌دهند.
ویتگنشتاین با تحلیل گزاره‌های مور مانند "اینجا یک دست است" و "جهان بیرونی وجود دارد"، نشان می‌دهد که برخی باورها فراتر از تردید هستند، چرا که خود پایه و اساس هر شک‌گرایی معنادار را تشکیل می‌دهند. او مفهوم «گزاره‌های لولایی» را مطرح می‌کند؛ باورهایی که برای عملکرد ذهنی و عملی انسان ضروری‌اند، اما قابل اثبات یا انکار نیستند. این اثر به‌طور ظریف شکاکیت فلسفی را به چالش می‌کشد و بر اهمیت زبان و شیوه‌های زندگی در فهم یقین تأکید می‌کند.
"درباره یقین" یکی از آثار مهم ویتگنشتاین است که مرزهای معرفت‌شناسی و فلسفه زبان را گسترش می‌دهد. این کتاب خوانندگان را به تأمل درباره بنیادهای دانش و شک دعوت می‌کند و دیدگاهی تازه درباره نقش یقین در زندگی و تفکر ارائه می‌دهد. رویکرد عملی ویتگنشتاین به یقین، جایگزینی نوآورانه برای نظریه‌های سنتی است و همچنان الهام‌بخش فیلسوفان معاصر در زمینه معرفت‌شناسی است. این اثر با برجسته کردن پیوند میان زبان، زندگی و تفکر، تصویری تازه و چالش‌برانگیز از نحوه تعامل ما با جهان ارائه می‌کند و از مهم‌ترین آثار او در درک فلسفی انسان و یقین به شمار می‌آید.
درباره لودویگ ویتگنشتاین
درباره لودویگ ویتگنشتاین
لودویگ یوزف یوهان ویتگنشتاین (Ludwig Josef Johann Wittgenstein)‏ (زادهٔ ۲۶ آوریل ۱۸۸۹ در وین، اتریش – درگذشتهٔ ۲۹ آوریل ۱۹۵۱ در کمبریج، انگلستان) فیلسوف نامدار اتریشی قرن بیستم بود که باب‌های زیادی را در فلسفهٔ ریاضی، فلسفهٔ زبان، و فلسفهٔ ذهن گشود. از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۴۷، ویتگنشتاین در دانشگاه کمبریج تدریس کرد. فلسفه ویتگنشتاین، پژواکی از تحولات زبانی است که از اواخر سده نوزدهم، پدیدار گشت. زبان در این دوره، نخست، تبدیل به موضوعی فلسفی شد و سپس با رویکرد تألیفی، ظهور کرد که امروزه از آن، به فلسفه زبان، تعبیر می‌کنیم. در فلسفه ویتگنشتاین هر دو کارکرد زبان شکل می‌گیرد. او در رساله منطقی- فلسفی که به سال ۱۹۲۱ انتشار داد، از «نظریه تصویری زبان» سخن می‌گوید اما در دوره فترت که فلسفه را رها کرد، به نظریه دوم می‌اندیشید و با بازگشت به فلسفه، پژوهش‌های فلسفی را تدوین کرد که دو سال پس از درگذشت وی به سال ۱۹۵۳ منتشر شد.
ویتگنشتاین تنها فیلسوفی است که تمامی آرا و آثار وی بر محور زبان استوار است. او معتقد است که تمام فلسفه نقادی زبان است. در هر دو دوره مقصد و غرض وی فهم ساختار و حدود زبان استوار است وی در دوره نخست معتقد است که ساختار واقعیت، ساختار زبان را تعیین می‌کند و زبان نمی‌تواند جهان و واقعیت را برتاباند. این نظریه آن چنان ژرف صورت‌بندی و معماری شده بود که برتراند راسل را نیز به وجد آورده بود. ویتگنشتاین در مرحله دوم تأمل فلسفی خود، از رهیافت نخست انتقاد و آن را طرد می‌کند و نظریه «زبان، بنیاد جهان» را طرح کرد و از زبان به مثابه دانش و ابزار فاهمه و نه صرف ابزار و میانجی سخن گفت.
ویتگنشتاین معتقد بود که زبان ذاتاً سرشت تصویری دارد و ساختار عالم، ساختار آن را تعیین می‌کند. فلسفه را نیز فعالیتی نقادی می‌داند که وظیفه آن روشن‌ساختن اندیشه‌هاست. اما در دوره متاخر از این عقیده صرف نظر کرد و اعتقاد داشت که زبان همچون ابزار است و برای فهم معنای زبان بایستی به کاربرد آن در زندگی مردم توجه کنیم. در این دوره او قایل بود که ساختار زبان ما بیانگر نحوه اندیشه ما در خصوص عالم واقعی است و فلسفه در نظر او نوعی درمانگری است و فیلسوف کسی است که بیماری‌های فهم انسان را علاج می‌کند.
نظر کاربران در مورد "کتاب درباره یقین"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بهترین ترجمه از کیست؟

1402/04/21 | توسطامیرحسین امیدحقی
0
|
پاسخ ها

مالک حسینی

1402/10/23|توسطLet There Be Doom
1