1. خانه
  2. /
  3. کتاب روان درمانی و اگزیستانسیالیسم

کتاب روان درمانی و اگزیستانسیالیسم

3.3 از 1 رأی

کتاب روان درمانی و اگزیستانسیالیسم

Psychotherapy and Existentialism
ناموجود
95000
معرفی کتاب روان درمانی و اگزیستانسیالیسم
"روان درمانی و اگزیستانسیالیسم" اثر ویکتور فرانکل، کتابی مهم است که تلاقی فلسفه‌ی وجودی و روان‌درمانی را بررسی می‌کند. این کتاب که در‌ سال 1967 منتشر شد، بیانگر بینش عمیق ویکتور فرانکل در مورد شرایط‌ زندگی انسان و رویکرد نوآورانه‌ی او برای درمان روانشناختی است. کتاب به مسائل اساسی وجود و معنای انسان می‌پردازد و از تجربیات فرانکل به عنوان یک بازمانده از هولوکاست و پیشینه‌ی او در روانپزشکی و فلسفه‌ی وجودی استفاده می کند. فرانکل استدلال می‌کند که جستجوی معنا یک نیروی محرک اصلی در زندگی انسان است و نگرانی‌های وجودی مانند آزادی و مسئولیت، نقش مهمی در شکل دادن به سلامت روان و رفاه دارند. از مفاهیم کلیدی بررسی شده در این کتاب، نظریه معنادرمانی فرانکل است که بر این فرض استوار است که انگیزه‌ی اولیه انسان‌ها جستجوی معناست. بر خلاف رویکردهای روان‌درمانی سنتی که بر کاهش علائم یا اصلاح‌رفتار تمرکز دارند، معنادرمانی به دنبال کمک به افراد برای کشف و تحقق معنای منحصر به فرد خود از هدف و معنای زندگی است. فرانکل از طریق ترکیبی از تحلیل وجودی، گفت‌وگوی سقراطی و تکنیک‌های درمانی، افراد را قادر می‌سازد تا با چالش‌های زندگی مقابله و رنج را به فرصت‌هایی برای رشد و کشف خود تبدیل کنند.
فرانکل ایده‌های متفکران اگزیستانسیالیستی مانند سورن کی‌یرکگور، فردریش نیچه، مارتین هایدگر و ژان پل سارتر را بررسی کرده و سهم آنها را در درک ما از وجود انسان و جستجوی معنا برجسته می‌کند. او همچنین به بررسی مضامین هستی‌گرایانه در ادبیات، هنر و دین می پردازد و ارتباط آنها را با عمل روان درمانی نشان می‌دهد. فرانکل دیدگاه‌های تقلیل‌گرایانه از طبیعت انسان را که افراد را به موجودات‌زیستی یا روانی صرف تقلیل می‌دهد، رد می‌کند و در‌عوض بر ابعاد‌ معنوی وجود‌ انسان تأکید می‌کند. او استدلال می‌کند که حتی در میان رنج و ناملایمات می توان معنا پیدا کرد و افراد این ظرفیت را دارند که از شرایط خود فراتر رفته و از طریق اعمال برآمده از عشق، خلاقیت و خدمت به دیگران، در زندگی خود معنا بسازند. کتاب یک کاوش عمیق و ژرف در جستجوی انسان برای معنا و پیامدهای آن برای روان‌درمانی است. چه یک متخصص سلامت روان، دانشجوی روانشناسی، یا صرفا جویای خرد و درک باشید، این کتاب بینش‌های ارزشمندی را در مورد زندگی انسان و قدرت دگرگون‌کننده معنا ارائه می‌دهد.
درباره ویکتور فرانکل
درباره ویکتور فرانکل
ویکتور امیل فرانکل، زاده ی 26 مارس 1905 و درگذشته ی 2 سپتامبر 1997، روانپزشک و عصب شناس اتریشی و پدیدآورنده ی معنادرمانی (لوگوتراپی) بود.فرانکل در وین به دنیا آمد. او در دوران دبیرستان مشتاقانه آرای فیلسوفان را مطالعه می نمود و در سخنرانی های مربوط به روانشناسی عمومی شرکت می کرد. فرانکل در همین دوره با روانکاوی آشنا شد. او در 16 سالگی، مکاتباتش را با فروید آغاز کرد و یکی از دست نوشته هایش را در حیطه ی روانکاوی برای او فرستاد که این دست نوشته سه سال بعد در نشریه ی بین المللی روانکاوی چاپ شد. فرانکل یک سال بعد، فروید را ملاقات کرد اما به مرور زمان، گرایش های نظری اش به آرای آدلر نزدیکتر شده بود. او در سال 1925 مقاله ای را در نشریه ی بین المللی روانشناسی فردی منتشر کرد و در آن با تمرکز بر مفاهیم معنا و ارزش به بررسی تفاوت های فلسفه و روانشناسی پرداخت.فرانکل در سال 1949 موفق به گرفتن درجه ی دکترای اعصاب و روان از دو دانشگاه وین و آدیتشنالی شد. او در ضمن از 120 دانشگاه در سراسر جهان دکترای افتخاری گرفت.فرانکل پس از پایان جنگ جهانی دوم، ریاست بخش اعصاب بیمارستانی در وین را به عهده گرفت و به مقام استادی دانشگاه در رشته ی عصب شناسی و روانپزشکی نائل آمد. او در سال های 1970 تا 1973 استاد دانشگاه بین اللملی سن دیه گو بود و نظریه ی معنادرمانی اش در میان روانشناسان و روانپزشکان، پیروان زیادی دارد.ویکتور فرانکل در سپتامبر سال 1997 در 92 سالگی در وین درگذشت.
مقالات مرتبط با کتاب روان درمانی و اگزیستانسیالیسم
درس هایی از کتاب «انسان در جست و جوی معنا»
درس هایی از کتاب «انسان در جست و جوی معنا»
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب روان درمانی و اگزیستانسیالیسم" ثبت می‌کند