1. خانه
  2. /
  3. کتاب مکانیزمهای دفاع روانی

کتاب مکانیزمهای دفاع روانی

3.2 از 1 رأی

کتاب مکانیزمهای دفاع روانی

Defense mechanisms
مترجم:
انتشارات: رادمهر
٪10
120000
108000
معرفی کتاب مکانیزمهای دفاع روانی
«دفاع روانی» حالتی از واکنش‌های دفاعی شخصیت است که از آن با نام «واکنش سازشی عادی» نیز یاد می‌شود. زیگموند فروید، پدر علم روانکاوی، معتقد بود هستۀ شخصیت انسان (من)، دربرابر تهدیدات متعدد نظیر شکست، استرس، تحقیر و غیره برای محافظت از وی و بازگرداندن آرامش، از مکانیزم‌های دفاعی استفاده می‌کند. حتما با افرادی روبه‌رو شده‌اید که در مواجهه با شکست یا سوگ از‌دست‌دادن عزیزشان دست به انکار زده و از قبول واقعیت سر باز می‌زنند، یا کسانی که خشم خود را سرکوب می‌کنند تا از وقوع فاجعۀ احتمالی جلوگیری کنند. تمامی این اقدامات، مکانیزم‌های دفاع روانی شمرده می‌شوند که به فرد برای رسیدن به تعادل روانی کمک کرده و از فروپاشی روانی جلوگیری می‌کنند. اما مشکل از جایی آغاز می‌شود که در به‌کارگیری این مکانیزم‌ها افراط صورت می‌گیرد که البته، اکثر افراد خود به این واقعه آگاه نیستند.
در کتاب «مکانیزم‌های دفاع روانی» بیش از بیست مکانیزم دفاع روانی مختلف مطرح‌شده توسط فروید شرح داده‌شده است. آگاهی از تمامی این مکانیزم‌ها پیش‌شرط استفادۀ مطلوب و معتدل از آنها می‌باشد. برخی از انواع مکانیزم‌های دفاعی روانی که در کتاب به آنها پرداخته شده عبارت‌اند از: سرکوب‌‌، جبران، توجیه، برابرسازی، بازگشت، درون‌افکنی، انتقال، جابه‌جاسازی، برتری، اقرار و جلب ترحم و غیره.
خواندن این کتاب به پیش‌زمینۀ اندکی از علم روان‌شناسی یا روانکاوی نیازمند است، اما برای خوانندۀ مبتدی علاقه‌مند به علوم انسانی نیز راحت‌خوان نگاشته‌شده است. بر دانش‌آموختگان و دانشجویان علوم روانشناسی پوشیده نیست که آگاهی و حتی ازبر داشتن مطالب این کتاب، از واجباتی‌ست که در مسیر آموزش و آگاهی به آن نیاز دارند.
درباره زیگموند فروید
درباره زیگموند فروید
زیگموند فروید، زاده ی 6 می 1856 و درگذشته ی 23 سپتامبر 1939، متخصص مغز و اعصاب اتریشی و خالق روانکاوی بود. فروید در خانواده ای یهودی در شهر فرایبرگ واقع در امپراتوری اتریش چشم به جهان گشود. او در سال 1881 موفق به اخذ مدرک پزشکی از دانشگاه وین شد و در سال 1902 به درجه ی استادی رسید. پس از فارغ التحصیلی، فروید در بیمارستان عمومی وین مشغول به کار شد و در درمان هیستری به وسیله ی یادآوری تجارب دردناک گذشته از طریق هیپنوتیزم، با دکتر جوزف بروئر همکاری داشت. او در سال 1885 با مارتا برنیز ازدواج کرد و از او صاحب شش فرزند شد.فروید در شهر وین، زندگی و کار می کرد و کار بالینی خود را در این شهر در سال 1886 آغاز کرد. او در سال 1938 به منظور فرار از چنگ نازی ها، اتریش را ترک گفت و در سال 1939 در بریتانیا از دنیا رفت.زیگموند فروید با ابداع روشی کاملا جدید در فهم شخصیت انسان، جزو تأثیرگذارترین و جنجال برانگیزترین شخصیت های قرن بیستم میلادی به حساب می آید.
دسته بندی های کتاب مکانیزمهای دفاع روانی
مقالات مرتبط با کتاب مکانیزمهای دفاع روانی
آشنایی با داستان «تریلر روانشناختی»
آشنایی با داستان «تریلر روانشناختی»
ادامه مقاله
زیگموند فروید، کاوشگر تاریکی های ذهن
زیگموند فروید، کاوشگر تاریکی های ذهن

با وجود این که زیگموند فروید، پدر روانکاوی مدرن، اطلاعات زیادی از ساز و کارهای پشت پرده ی زندگی انسان ها به ما آموخت، خودش شخصیت شکننده و آسیب پذیری داشت.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مکانیزمهای دفاع روانی" ثبت می‌کند