کتاب «زندگی صدساله لنی و مارگو» اثری در قالب رمان و نوشتهی «ماریا کرونین» است که با روایتی جذاب و پرتنش پدیدههای جهانشمولی چون فقدان، مرگ و معنای زندگی را مورد بررسی قرار داده است.
خانم کرونین در این اثر مفهوم زندگی را نهتنها در جهان زیستهی قهرمان، بلکه در ماهیت بزرگی که همهی انسانها بخشی از آن را تشکیل دادهاند مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد.
لنی، قهرمان «زندگی صدساله لنی و مارگو» است که در سالهای نوجوانی و سن هفدهسالگی در بیمارستان بستری شده است. بخشی که لنی در آن است بخش بیماریهای صعبالعلاج است و افرادی که در این بخش زندگی میکنند امیدی به بازگشتشان به زندگی عادی نیست. لنی در این سنوسال تصمیم عجیبی گرفته است و خواسته تا این چند صباح باقیمانده از عمر خود را در بیمارستان بهدوراز خانواده سپری کند. بیشک ترجیحدادن محیط بیمارستان و بخشی که مریضانش روزبهروز به مرگ نزدیکتر میشوند به خانواده و افرادی که برای فرد آشنا و صمیمیتر هستند انتخابی عجیب است.
لنی اما دختری ساده نیست که تصمیمات سادهاندیشانه بگیرد. او قصد دارد همین دقایق باقیمانده از زندگی را تماموکمال حس کند. در ادامه خانم هشتاد و سهسالهی پر جنبوجوشی به نام مارگو جذب شخصیت لنی میشود و این آغاز دوستی پر ماجرایی است که به اتفاقات با شکوهی ختم میشود.
لنی و مارگو متوجه میشوند اگر سنشان را با هم جمع کنند هر دو با هم صدسال زندگی کردهاند، یک زندگی منکسر انسانی. آنها تصمیم میگیرند بهپاس سالهای زیستهشان شروع به نقاشی کنند و صد تابلوی نقاشی را که نمادی از صدسال زندگیشان است به یادگار بگذارند. این مسیر با کمک کلاس طراحی بیمارستان، پرسنل کادر درمان و کشیش بیمارستان هموار میشود و این دو دوست در دو رنج سنی متفاوت به زبانی مشترک میرسند و اتفاقات بزرگ هنری را رقم میزنند.
رمان «زندگی صدساله لنی و مارگو» با انتخاب موقعیتی دشوار سعی در تعریف زندگی در آخرین دقایقش دارد. مرگ هر آن به افراد نزدیک میشود و یافتن بهانهای برای زندگی و شاید جاودانی، مسئلهای است که طرح داستانی را تا انتها پیش میبرد.
مطالعهی این اثر برای افرادی که به فلسفهی زیستن علاقه دارند میتواند مفید و جالب باشد. خانم ماریان کرونین برای رمان «زندگی صدساله لنی و مارگو» توانست جایزهی الکس 2022 را کسب کند و در سال 2021 جایزه بهترین کتاب امیدبخش سال را به انتخاب نشریه ایندیپندنت دریافت نماید.
کتاب زندگی صد ساله ی لنی و مارگو