1. خانه
  2. /
  3. کتاب لالایی

کتاب لالایی

نویسنده: کیم توی
3.7 از 1 رأی

کتاب لالایی

Ru
ناموجود
10000
معرفی کتاب لالایی
عنوان اصلی رمان لالایی، «رو» است که در زبان ویتنامی به معنی رمان لالایی است و در فرانسوی، معنای رودی کوچک و همچنین، جریانی از اشک، خون و پول را به ذهن متبادر می کند. رمان لالایی، نوشته ی کیم توی، اثری ادبی و درخشان است: جریان زندگی بر روی جزر و مد های اضطراب و آشفتگی و کرانه های آرامش و آسودگی. این رمان با توصیفات واضح و روشن، دقت ریزبینانه و لطافت طبع کنایه آمیز خود، مخاطب را رهسپار سفری فراموش نشدنی می کند که از خانه های مجلل و باشکوه شهر سایگون شروع شده و در کمپی پرازدحام و گل آلود برای پناه جویان در مالزی، و بعد از آن، در زندگی ای جدید در ایالت کبک ادامه می یابد. شخصیت دختر جوان رمان لالایی، در کبک، آغوش باز جامعه ای جدید را حس کرده و تلاش می کند تا بخشی از رویای آمریکایی باشد. اما در بزرگسالی، زندگی روی بی رحم خود را دوباره به او نشان می دهد: او که حالا مادر دو پسر است، باید با بیماری اوتیسم فرزند کوچکترش مواجه شود. رمان لالایی، با حرکتی پیوسته از گذشته به حال و از تاریخ به خاطرات، به زندگی با همه ی عجایبش ارج می نهد: لحظات زیبا و احساسی، سنگدلی و اندوه، آسودگی و موقعیت های طنزآمیز.
درباره کیم توی
درباره کیم توی
کیم توی، زاده ی سال 1968 در سایگون ویتنام، نویسنده ی کانادایی ویتنامی الاصل است که اولین رمانش، لالایی، برنده ی جایزه ی گاورنر جنرال برای داستان فرانسوی زبان در سال 2010 شده است. توی، کودکی خود را در ویتنام گذراند و پس از آن، به همراه والدینش با قایق به شهر مونترئال در کانادا گریخت. او دانش-آموخته ی حقوق، زبان شناسی و ترجمه از دانشگاه مونترئال است.
ویژگی های کتاب لالایی
  • برنده ی جایزه ی گاورنر جنرال برای داستان فرانسوی زبان سال 2010
  • نامزد جایزه ی جایزه گیلر سال 2012
  • رمان برتر به انتخاب آمازون کانادا سال 2012
نکوداشت های کتاب لالایی

درخشان، پر از احساس، ظریف و منحصر به فرد.

Chronicle Journal

این کتاب، زیبا و شوکه کننده است و دارای نگارشی موجز و بی نقص است.

Newsweek

استوار و درگیرکننده.

Winnipeg Free Press
قسمت هایی از کتاب لالایی

صلحی که با توپ و تانک ایجاد شود ناگزیر باعث خلق صدها و هزاران حکایت در مورد شجاعت ها و دلاوری های قهرمانان می شود. در طول سال های اول بعد از پیروزی کمونیسم، دیگر در کتاب های تاریخ صفحات کافی برای جای دادن همه ی قهرمان ها نمانده بود، بنابراین آن ها را وارد کتاب های ریاضی کردند: اگر سرباز کونگ دو هواپیما در روز نابود کند در یک هفته چند هواپیما را نابود کرده است؟

دیگر ریاضی را با جمع و تفریق کردن موز و آناناس یاد نمی گرفتیم. کلاس ها تبدیل به میدان جنگ شده بود؛ ضرب و تقسیم را با مرده ها، زخمی ها و سربازان زندانی شده، پیروزی های میهن پرستانه و رنگ و لعاب دار یاد می گرفتیم.

اگر نشانه ای از عاطفه می تواند با توهین اشتباه گرفته شود، شاید عشق، رفتاری جهانی نیست: آن هم باید از زبانی به زبان دیگر ترجمه شده و آموخته شود.

مقالات مرتبط با کتاب لالایی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب لالایی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

داستان بسیار زیبایی بود که نویسنده با صداقت تمام از رنجهای رها کردن سرزمینش و رفتن به کشوری دور دست برای زنده ماندن و زندگی کردن سخن میگوید

1402/04/10 | توسطزهره دیباوند
0
|