داستان هایی که از داستان های اولیه این نویسنده هستند به شرایط کردها در عراق برمی گردد و تحت تأثیر حکومت بعث و فشارهایی که به کردها وارد می شد، است. فضای جنگ عراق و ایران، ستمگری حکومت بعث و فشار زیادی که به سربازان و جوانان کردی که برای این رژیم نمی جنگیدند و علیه حکومت بعث بودند از ویژگی های داستان های اولیه فرهاد پیربال است.
بخش دیگری از داستان های این مجموعه به تجربه زندگی کردها و یا به طور کل افراد شرقی که در اروپا زندگی می کنند، می پردازد. همان طور که از عنوان کتاب «حاشیه نشین های اروپا» پیداست، بحث هویت از مفاهیم اصلی کتاب است؛ افرادی که در اروپا زندگی می کنند و یا پناهندگی گرفتند اما واقعا در بطن جامعه نیستند و در حاشیه قرار دارند.
روابط انسانی، عشقی شان با غربی ها متفاوت است و به لحاظ شرایط روحی روانی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. احساس دوگانگی و بیگانی با هویت خود را دارند.
ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند
من کردم ملتی که حق وجود داشتن ندارد. من کرد بدنیا آمدم تا رنج بی حد و بی داد ببرم اما گنج نبرم
جز اینکه بگوییم از اینکه با همه فشارها و ظلمهای بی حدی که به کرد میشود و جنایات و سادگی و پاک دلی و نجابت و شرافت بی حدش و اینکه همه حق نفس کشیدن را از او میگیرن و قتل عامها و کشتارها باز میتواند انسانهای بزرگ به دنیا ارائه بدهد و مانع از دفن کامل ملت کرد میشون افتخار میکنم و اینکه روزیی خواهد رسید که کرد به حق و حقوق خودش خواهد رسید زیاد دور نیست.ما ملتی بی حد خاص هستیم با منشی بی حد انسانی از زحمات شما برای حفظ موجودیت کرد سپاس گذارم