1. خانه
  2. /
  3. کتاب مواجهه با مرگ

کتاب مواجهه با مرگ

نویسنده: براین مگی
پیشنهاد ویژه
4.9 از 4 رأی

کتاب مواجهه با مرگ

Facing Death
٪20
550000
440000
معرفی کتاب مواجهه با مرگ
"مواجهه با مرگ" تنها رمان براین مگی است. این فیلسوف انگلیسی رمان را در سن 47 سالگی نوشت. همچنان که از نام کتاب پیداست، رمان حول موضوع مرگ می چرخد که همواره از موضوع های محبوب فلاسفه بوده است. مگی رمانش را خیلی خوب شروع می کند. جان 30 ساله که از یک خانواده اشرافی انگلیسی است، در لبنان به کار روزنامه نگاری مشغول است. در یکی از مراجعات جان به لندن به واسطه بیماری در بیمارستان بستری می شود. مادر دلسوز جان (لیدی وینتربورن) با پزشک صحبت می کند و متوجه می شود جان به بیماری لاعلاج هاجکین مبتلا است (هاجکین در دهه 60 که داستان در آن دوران می گذرد، لاعلاج بود) و حداکثر 2،3 سال دیگر زنده می ماند. لیدی وینتربورن جلسه ای با حضور فرزندان و دو دوست معتمد خانوادگی تشکیل می دهد و در پایان نظر مادر مبنی بر مخفی نگه داشتن جان از بیماری اش مورد پذیرش قرار می گیرد (با وجود مخالفت نسبتا جدی دو نفر) تا اینجا رمان خیلی خوب پیش رفته است. مساله اصلی رمان مطرح شده است. با چند شخصیت با عقاید مختلف آشنا شده ایم که همین تضارب آرا در جلسه خانوادگی، امید یک رمان درخشان را می دهد.
درباره براین مگی
درباره براین مگی
برایان مگی علاوه بر نویسندگی، برای مصاحبه‌های حرفه‌ای خود با فلاسفه بزرگ دهه 70 و 80 میلادی نیز شهره است. مصاحبه‌های مگی که به تهیه کنندگی شبکه بی‌بی‌سی بوده در دهه 70 و 80 میلادی مورد استقبال بینندگان این شبکه تلویزیونی قرار می‌گرفته است. «فلاسفه بزرگ» و «مردان اندیشه» از جمله برنامه‌های پرمخاطب او در این دو دهه بوده است.

"مردان اندیشه" عنوان یک مجموعه 15 قسمتی در سال 1978 میلادی بود که مگی در آن با فیلسوفان معاصر مصاحبه می‌کرده است.  او در گفتگوی خود با صاحب‌نظران فلسفه تلاش می‌کرد موضوعات پیچده فلسفی و نقطه نظرات انتراعی فیلسوفان عصر خود را به زبانی ساده و قابل فهم برای عامه مردم بازگو کند. مگی در مجموعه برنامه‌های خود با چهره‌های شناخته شده همچون هربرت مارکوزه، نوام چامسکی، کارل پوپر، هوبرت دریفوس، پیتر آلبرت دیوید سینگر (استاد دانشگاه پرینستون)، مارتا نوسبوم (فیلسوف آمریکایی) مصاحبه کرده است.
حدود ده سال پس از مجموعه «مردان اندیشه» یعنی سال 1987 او در یک مجموعه تلویزیونی دیگر با عنوان «فلاسفه بزرگ» تاریخ فلسفه را از افلاطون تا ویتگنشتاین بازگو می‌کرد. او این مجموعه را نیز به صورت مکتوب منتشر کرد که توسط عزت الله فولادوند با نامی مشابه برنامه منتشر گردید. این کتاب در بازار نشر با عنوان «فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب» شناخته می‌شود.
برایان مگی متولد 1930 میلادی بود که در 26 ژوییه 2019 میلادی در سن 89 درگذشت.
نکوداشت های کتاب مواجهه با مرگ

یک اثر قابل توجه. کتابی در ستایش زندگی و فلسفه وجود مرگ.

Amazon Review

گفت و گو ها درخشان و بی نظیر بود، برای عده ای که مطالعه فلسفی داشتن می تواند خیلی بیشتر دوست داشتنی و جذاب باشد.

Amazon Review

جذاب و تامل برانگیز. گفتگوها بین شخصیت های اصلی عالی بود و دید تازه ای داد. در قسمت آخر کتاب با وقایعی تکان دهنده و به تعریفی برای من دردناک و اضطراب آور روبرو شدم !! اضطرابی که نشانه بزرگی بود از ترس نوع انسان از" مرگ"!!

Goodreads Review
قسمت هایی از کتاب مواجهه با مرگ

فقط مرگ است که می تواند به زندگی معنا بدهد. چیزی که تا ابدالآباد وجود داشته باشد، معنا هم ندارد. به علاوه اگر پایانی وجود نداشته باشد، کلیتی هم وجود ندارد و وقتی کلیتی وجود نداشته باشد، هویتی هم وجود ندارد. اگر نابودنشدنی بودیم، نمی توانستیم در مقام فرد انسانی موجودیت داشته باشیم. با این تفاصیل مرگ برایمان اتفاق نیست. بخش لاینفکی از زندگی است. اگر قرار است وجود داشته باشیم، مرگ هم باید باشد. پس مرگ نه تنها بدبیاری نیست -فاجعه ای نیست که از بیرون بر ما تحمیل شود و ما را نابود کند- بلکه پیش شرط زندگی معنادار است. بنابراین نمی توانیم، هم توقع داشته باشیم زندگیمان معنایی داشته باشد، هم از مرگ متأسف باشیم. چون تأسف از مرگ یعنی تأسف از موجودیت فردی.

فضا عوض شده بود و حالا دیگر با خنده و شوخی حرف می زدند. ولی کی یر از درون بی قرار بود. نشسته بود نگاهشان می کرد که چه عشقی به هم دارند. احساس می کرد جای خدا نشسته: از آینده و سرنوشتشان خبر دارد در حالی که خودشان خبر ندارند. این آگاهی دل و روده اش را می سوزاند. دلش می خواست بالا بیاورد. تف کند بیندازد دور این آگاهی را. اثری از آن در وجودش باقی نماند. سبک بار مردم سبک روترند به قول شمالی ها.

یک بار که جان گرم گفت وگو با آیوا بود، نگاهش کرد و سعی کرد مجسم کند که مرده. چشم ها بسته، بی احساس، بی جان، آرام. جسمی بدون روح. چمدانی خالی. جان بدون جان. نگاهش کرد و یک لحظه به نظرش آمد شیء مادی است. چیزی مثل میز با صندلی. شیئی مصرفی. چیزی که می توان بریدش یا اره اش کرد یا سوختش یا گذاشتش توی جعبه خاکش کرد. این بدترین تصویری بود که در عمرش در سرش نقش بسته بود.

مقالات مرتبط با کتاب مواجهه با مرگ
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب مواجهه با مرگ"
8 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بعد از رمان خانواده تیبو در یکی دو سال اخیر کتاب به این خوبی نخونده بودم باید آهسته خوند این کتاب رو و با تامل. من خیلی از قسمتها رو یا دداشت کردم بحث‌های درخشانی داره .در مورد خیلی از سوال هایی که تو زندگی شخصی داشتم بحث کرده البته جواب قاطع نداده نظرات مختلف رو خیلی قشنگ بیان کرده

1403/07/24 | توسطکاربر سایت
1
|

دردناک است ازکتابی انتظارزیادی داشته باشی، بعد اکثرا انتظاراتت برآورده نشود.

1402/04/21 | توسطداش اکل - کاربر سایت
9
|

انسان‌ها همواره با سه مسئله درگیر بوده اند معنای زندگی؛ پشتوانه اخلاق؛ مواجهه با مرگ ، از فلاسفه تا مردم عادی، در این میان اونا مونو فیلسوف اسپانیایی در کتاب درد جاودانگی از همه موفق‌تر بوده است

1402/04/20 | توسطکیومرث پرخیده - کاربر سایت
3
|

فقط مرگ است که می‌تواند به زندگی معنا بدهد... موضوع جذابی بود، تمام مدتی که کتاب میخوندم انگار داشتم باهاشون زندگی میکردم

1401/07/11 | توسطImfarza
2
|

من نسخه الکترونیکی را خواندم. یکی از جذاب‌ترین کتاب هایی که خوانده ام. اگر علاقمند به فلسفه زندگی و... باشید به نظرم خوشتان می‌اید

1400/09/18 | توسطشکیبا
2
|

داستان پردازی ضعیف. فلسفه پردازی قوی. اگه دنبال یه قصه‌ی جذاب هستید این کتاب رو پیشنهاد نمی‌کنم.

1400/07/26 | توسطزهرا مزینانی
14
|
پاسخ ها

شما برو "ملت عشق" رو بخون ناموسا

1401/08/19|توسطمرتضی امانی
20

یک کتاب یخ وبیمزه بااین پول میتونستم چهارجلدکتاب خیلی خوب بگیرم متاسفانه

1400/07/12 | توسطکاربر سایت
13
|
پاسخ ها

رمان بسیار خسته کننده و کسل کننده و نویسنده بیشتر می‌خواسته موضوع را کش بده و حجم کتاب را زیاد کنه. به هیچ وجه انتطاری که از یک رمان فلسفی و عمیق داریم برآورده نمی‌کنه. من که عمیقا متاسفم از وقتی که صرف خواندن این کتاب کردم. هر چند که ترجمه بسیار خوبی داره ولی چنانچه به موضوعات فلسفی علاقمند هستید وقتتان را صرف این کتاب نکنید. بیشتر برای سرگرمی و وقت گذرانی است تا یک موضوع عمیق فلسفی

1403/10/10|توسطکاربر سایت
0

کتابی که مدام سردوراهی انجام چه کاری قرارت میده

1399/05/01 | توسطفرانک آذری
7
|