کتاب نقاشی

Manual of Painting and Calligraphy
کد کتاب : 321
مترجم :
شابک : 978-964-92899-3-9
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 280
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 1977
نوع جلد : سلفونی
سری چاپ : 9
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

ژوزه ساراماگو برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1998

معرفی کتاب نقاشی اثر ژوزه ساراماگو

راوی رمان نقاشی که با نام اچ شناخته می شود، نقاش بسیار موفق و پرآوازه ی پرتره است. او از ثروتمندان، پول خوبی دریافت می کند و زندگی پررفاه و آسوده ای برای خود فراهم کرده است. کسانی از کارهای او تعریف و تمجید می کنند که مطلقا از هنر هیچ چیز نمی دانند و این موضوع، برایشان هیچ اهمیتی هم ندارد. اچ، خود را یک پرتره نگار تلقی می کند و نه هنرمندی جدی و جریان ساز، اما رنج و سرخوردگی اش از جایی آغاز می شود که او در عین حال، استعداد و توانایی انجام «کارهای بسیار بزرگتری» را در خود احساس می کند. اما او، کوچک ترین ایده ای درباره ی معنای «کارهای بسیار بزرگتر» و چگونگی رسیدن به آن ها ندارد. زندگی اچ در بسیاری از جهات، همانند کارش خالی از هنر و هدف است. او رابطه ی عاشقانه ی بسیار سرد و نامطلوبی دارد و حلقه ی کوچک دوستان نه چندان صمیمی اش نیز، نقشی در زندگی روزمره اش ایفا نمی کنند. اچ، خود را در نقطه ی عطف زندگی خود می بیند و احساس می کند که باید با نابود کردن همه چیز، شروعی دوباره را تجربه کند؛ بنابراین به نوشتن رمان روی می آورد تا بتواند چیزی در وجودش را آزاد سازد و ارتباطی مجدد با روح هنرمندانه ی خود برقرار کند.

کتاب نقاشی

ژوزه ساراماگو
ژوزه ساراماگو، نویسنده ی پرتغالی، زاده ی ۱۶ نوامبر ۱۹۲۲ و درگذشته ۱۸ ژوئن ۲۰۱۰، برنده ی جایزه-ی نوبل ادبیات در سال ۱۹۹۸ میلادی است.ساراماگو در دهکده ای کوچک در شمال لیسبون در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد، او دو سال بعد به همراه خانواده به لیسبون رفت و تحصیلات دبیرستانی خود را برای امرار معاش نیمه تمام گذاشت و به شغل های مختلفی نظیر آهنگری، مکانیکی و کارگری روزمزدی پرداخت. اگرچه اولین رمان او به نام کشور گناه در ۱۹۴۷ به چاپ رسید ولی ناکامی او برای کسب رضایت ناشر برای چاپ کتاب دومش موجب شد رما...
نکوداشت های کتاب نقاشی
With a masterly grasp of wordplay and other literary devices.
با تسلطی استادانه بر بازی های کلامی و سایر آرایه های ادبی.
Library Journal Library Journal

A philosophical look at fiction and reality.
نگاهی فیلسوفانه به داستان و واقعیت.
Publishers Weekly Publishers Weekly

A finely wrought, meditative prose.
نثری خوش ساخت و تفکربرانگیز.
Kirkus Reviews Kirkus Reviews

قسمت هایی از کتاب نقاشی (لذت متن)
واقعیت این است که نگریستن به چشمان کسی که زمانی او را دوست داشته ایم، و بر زبان آوردن این عبارت که: «دیگر تو را نمی خواهم»، بسیار دشوار است.

با تو بودن را دوست دارم. گمان نمی کنم عبارت بهتری برای بیان چنین احساسی به دیگران وجود داشته باشد.

هر کس بخواهد زیاد درباره ی دوستی ها بیندیشد و عمل کند، زندگی توأم با هراسی دارد. هراس از جدایی و عدم هماهنگی. در این حال، واکنش انسان، همچون مردمک چشم است که بر اساس میزان نوری که دریافت می کند، از مغز فرمان می برد. تلاش دوستان برای این هماهنگی، برخلاف هماهنگی مردمک چشم با نورهایی با شدت های مختلف، ولی همزمان، و واکنشی که نشان می دهد، نمی تواند بیشتر از ظرفیت شخصیتی هر یک از آن ها طول بکشد. در نتیجه شاید بتوان این امر را به فال نیک گرفت که هیچ معاشرتی پیش از این که به نقطه انفصال برسد، در صورتی که دلخواه طرفین نباشد، زیاد طول نخواهد کشید.