کتاب مبانی هنر مسیحی

The Foundations of Christian Art
کد کتاب : 136273
مترجم :
شابک : 978-9642440276
قطع : خشتی
تعداد صفحه : 145
سال انتشار شمسی : 1390
سال انتشار میلادی : 2006
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 2
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب مبانی هنر مسیحی اثر تیتوس بورکهارت

کتاب «مبانی هنر مسیحی» اثری نوشته‌ی تیتوس بورکهارت، اندیشمند سنت‌گرای سوئیسی-آلمانی است. این کتاب در دسته آثار تحقیقی، تاریخی و هنری تقسیم‌بندی می‌شود و به تاثیر مسیحیت بر آثار هنری دوره‌ای خاص می‌پردازد. همچنین «مبانی هنر مسیحی» به رابطه‌ی سنت‌گرایی، مابعدالطبیعه، هنر و دین می‌پردازد.
البته باید گفت که تیتوس بورکهارت کتابی به نام «مبانی هنر مسیحی» ندارد و این کتاب مجموعه مقالاتی است که به این نام ترجمه شده، در واقع ترجمه‌ی تعدادی از مقالات نوشته‌ی بورکهارت است که شاگردان و علاقه‌مندان بورکهارت بعد از مرگ او جمع‌آوری و چاپ کرده‌اند.
«مبانی هنر مسیحی» به طور مطلق به هنر مسیحی اختصاص ندارد، بلکه در واقع هنر قرون وسطی را مورد بررسی قرار داده است. تیتوس بورکهارت در این مجموعه مقالات هنر مسیحی را به معنای هنر مقدس مسیحی نمی‌شناسد بلکه آن را بیشتر به عنوان هنری سنتی مورد بحث قرار می‌دهد.
در کتاب «مبانی هنر مسیحی» غیر از مقاله «نقش نسخه‌های تذهیب شده در هنر مسیحی»، بقیه مباحث کتاب به منابع مابعدالطبیعه ارجاع می‌دهد و زمینه‌های ماورایی هنر مسیحی را بررسی می‌کند. بورکهات تمایلی ندارد که هنر مقدس و دینی را یکی بداند و بین آن‌ها رابطه‌ای برقرار کند زیرا از نظر او که نویسنده‌ای سنت‌گرا است اصطلاح هنر دینی، اصطلاح مثبتی نبوده، بلکه منفی است.
بورکهات در این مجوعه مقالات از همین منظر به آثار هنری و عوالم آن‌ها پرداخته و در این کتاب به مطالعات صرفا مبتنی بر تاریخ هنر و باستان‌شناسی توجه نکرده و آن رشته‌های آکادمیک را مولود عصر مدرن می‌خواند که با نگرشی سنتی نسبت به آثار هنری سازگاری چندانی ندارد. «مبانی هنر مسیحی» کتابی در چهار فصل است که شامل: درآمدی بر هنر مقدس مسیحی، نقش نسخه های مذهب در هنر مسیحی، مبانی هنر مسیحی و زوال و احیای هنر مسیحی می‌شود. همچنین بخشی برای شرح تصاویر و منابع در این کتاب در نظر گرفته شده است.

کتاب مبانی هنر مسیحی

تیتوس بورکهارت
تیتوس بورکهارت، آلمانی سویسی‌تبار، پژوهشگر در زمینه هنرهای اسلامی، معماری و تمدن اسلامی بود و پس از دیدار با فریتهوف شوئون به سنت گرایان و اصحاب حکمت خالده پیوست. او کتاب‌های بسیاری به انگلیسی، آلمانی و فرانسوی نوشته‌است که برخی به زبان فارسی نیز ترجمه شده‌است.بورکهارت در سال ۱۹۰۸ در فلورانس ایتالیا دیده به جهان گشود. خاندانش از نجیب‌زادگان شهر بال بودند. پدرش کارل بورکهارت (۱۸۷۸–۱۹۲۳) پیکرتراشی صاحب نام و پدربزرگش یاکوب بورکهارت (۱۸۱۸–۱۸۹۸) از پژوهندگان ت...