کتاب روان درمانی در عمل مقالات یونگ را در مورد سوالات کلی درمان تحلیلی و تحلیل رویا گرد هم می آورد. همچنین حاوی تشابه بسیار جالب او بین پدیده های انتقال و فرآیندهای کیمیاگری است.
انتقال با استفاده از مجموعه ای از تصاویر نمادین نشان داده و تفسیر می شود و پیوند بین روان درمانگر و بیمار تابعی از میل جنسی خویشاوندی است. لیبیدوی خویشاوندی به دور از آسیب شناسی در تأثیرات خود، نقش اساسی در کار فردیت و ایجاد جامعه ای ارگانیک بر اساس پیوند روانی اعضای آن با یکدیگر و با ریشه های خود دارد.
سی.جی. یونگ می گوید:
"هدف من ایجاد یک حالت روانی است که در آن بیمار من شروع به آزمایش با طبیعت خود می کند - حالتی از سیالیت، تغییر و رشد که در آن هیچ چیز بیرونی ثابت و ناامیدکننده نیست.
بررسی فصلنامه ویرجینیا درباره ی این کتاب نوشته است:
"یک آغازگر عالی برای قدردانی از سهم یونگ در تفکر روانشناختی."
در بخشی از کتاب آمده است:
"بدون این آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خود هیچ جماعت واقعی وجود ندارد و باید گفت که بدون چنین جماعتی حتی فرد آزاد و از خود مطمئن نمی تواند در بلند مدت به شکوفایی برسد. گذشته از این، افراد مستقل بهترین خدمت را به منفعت عمومی می کنند. این که انسان ها امروزه از بلوغ لازم برای چنین تصمیمی برخوردارند یا خیر، مسئله دیگری است. از سوی دیگر راه حل هایی که با شدت و حدت از رشد طبیعی پیشی می گیرند، و بر انسان تحمیل می شوند، به همان اندازه جای پرسش دارند. نمی توان در بلندمدت واقعیات طبیعت را نقض کرد. آن ها مانند آب در همه چیز نفوذ و نشت می کنند، و هر سیستمی را که به حسابشان نیاورد، تضعیف کرده و دیر یا زود ساقط می کنند اما مرجع مقتدری که سیاست مداری اش آن قدر خردمندانه است که آزادی کافی را به بازی طبیعت، که روح بخشی از آن است، بدهد، نباید بیم زوال زودهنگام داشته باشد."
کتاب روان درمانی در عمل