1. خانه
  2. /
  3. کتاب فقط روزهایی که می نویسم

کتاب فقط روزهایی که می نویسم

4.5 از 2 رأی

کتاب فقط روزهایی که می نویسم

پنج جستار روایی درباره نوشتن و خواندن
except when i write
انتشارات: اطراف
٪10
125000
112500
معرفی کتاب فقط روزهایی که می نویسم
ما موافق نیستیم. از سوالات کوچک سلیقه ای گرفته تا سوالات بزرگ در مورد ماهیت وجود ، بحث های فکری بیشتر وقت ما را می گیرند. در کتاب فقط روزهایی که می نویسم ، منتقد ادبی محترم آرتور کریستال آنچه را که بیشتر مفسران نادیده می گیرند ، بررسی می کند: نقش خلق و خوی و سلیقه در شکل گیری عقاید زیبایی شناختی و عقیدتی. کریستال در مقاله های تحریک آمیز درباره خواندن و نوشتن ، در مورد رابطه بین زندگی و ادبیات ، دانش و یقین ، درباره خدا و مرگ و عدم تمایل تدریجی خود برای حضور در صحنه ادبیات می نویسد و نشان می دهد که نقطه نظرات مخالف بیشتر مبتنی بر تعصبات فطری است تا از فکر یا تحلیل .
کریستال که به هیچ نظریه و برنامه ی سیاسی نگاه نمی اندازد ، مظنونان معمول در جنگهای فرهنگی را از نقطه نظری مستقل و البته بی طرفانه بازجویی می کند. مقاله های او که به شکل واضحی شخصی و بی پرده و بی پروایانه نوشته شده اند، سوالات مهمی را مطرح می کند. چه چیزی باعث می شود فرهنگ یک چیز باشد و نه دیگری؟ چه چیزی باعث ایجاد ارزشهای زیبایی شناختی می شود؟ چه چیزی ما را به سمت مقایسه سوق می دهد؟ و چگونه تعصب بر یک نوع از شواهد بر خلاف دیگری به شکل و محتوای استدلال فکری ما کمک می کند؟
درباره آرتور کریستال
درباره آرتور کریستال

از آرتور کریستال فقط یک عکس در اینترنت هست. در صفحۀ پروفایلش در وب‌سایت مجلۀ نقد کتاب لس‌آنجلس. متن کنار عکس می‌گوید «آرتور کریستال برای نیویورکر، هارپر، امریکن اسکولار، ضمیمۀ ادبی تایمز، نقد کتابِ نیویورک‌تایمز و نشریات دیگر نوشته است. او نویسندۀ کتاب‌های فلان و فلان و فلان است [طبعاً اسم کتاب‌ها آمده]. او ساکن نیویورک است.» صفحۀ ویکی‌پدیای او چیزی به زندگیِ شخصی‌اش اضافه نمی‌کند جز این که «در جنگ جهانی دوم آلمانی‌ها پدربزرگ و مادربزرگ کریستال را کشته‌اند». حتی سال تولد هم ندارد.

آرتور کریستال را لابه‌لای مقاله‌هایش بهتر می‌شود پیدا کرد. مقاله‌هایی که بیشترشان دربارۀ ادبیات‌اند اما ماهرانه از میان جزئیات شخصی می‌گذرند. خنثی و همه‌جانبه و بی‌طرف به نظر می‌آیند – از نگاه دانای کلی که از بالا و اطراف به سوژه نگاه می‌کند – اما ردِ چشمی که دارد نگاه می‌کند در تصویر معلوم است؛ گاهی کم و گاهی زیاد و زیادها آن‌هایی‌اند که عملاً با زندگی‌نگاره شانه‌به‌شانه می‌شوند، مثل متن‌هایی که دربارۀ تنبلی یا کتاب‌نخواندن نوشته. به لطف این جستارها می‌دانیم که آرتور کریستال در یکی از دانشگاه‌های درجه یک آمریکا درس خوانده، مدتی کار‌های بدنی مختلف را تجربه کرده، مدت‌ها آرزوی رمان نوشتن داشته، شغل اصلی‌اش نوشتن نقد و معرفی کتاب است و بنابراین زیاد کتاب خوانده، خیلی زیاد، از همه نوع و رده و طبقه. می‌دانیم هیچ‌وقت رمان‌نویس نشده و الان باید هفتاد و چند ساله باشد و پیرتر از عکس کنار پروفایل.

به نقل از : اطراف

نکوداشت های کتاب فقط روزهایی که می نویسم

مقالاتی پر تکاپو و متاملانه.

Elizabeth Mary Sheehan, New York Times Book Review

این فشار و سقلمه در نظریه ادبی به شکل عجیبی خوب است.

Kirkus Reviews
قسمت هایی از کتاب فقط روزهایی که می نویسم

از آرتور کریستال یک عکس در اینترنت هست، یا من یک عکس محرز پیدا کردم. در صفحه ی پروفایلش در وب سایت مجله ی نقد کتاب لس آنجلس. متن کنار عکس می گوید « آرتور کریستال برای نیویورکر، هارپر، امریکن اسکولار، ضمیمه ی ادبی تایمز، نقد کتاب نیویورک تایمز و نشریات دیگر نوشته است. او نویسنده ی کتاب های فلان و فلان و فلان است [ طبعا اسم کتاب ها آمده ] . او ساکن نیویورک است. » صفحه ی ویکی پدیای او چیزی به زندگی شخصی اش اضافه نمی کند جز این که « در جنگ جهانی دوم آلمانی ها پدربزرگ و مادربزرگ کریستال را کشته اند » . حتی سال تولد هم ندارد.

بنابراین سخت است که مثلا آدم روایت او از تنبلی، کتاب نخواندن یا لذت ادبیات ژانر را بخواند و اگر در کشمکش درونی این وضعیت ها با او شریک است، احساس گناهش حداقل کمی تسلی پیدا نکند. کریستال - چه معتقد باشیم این کار را در نوشته هایش می کند چه نباشیم - توجیه گر - یا بهتر بگوییم - وکیل مدافع خوبی به نظر می آید، به خصوص برای مخمصه ها و محکمه های درونی، بر سر چالش هایی که خود را مقابل خود می نشانند.

مقالات مرتبط با کتاب فقط روزهایی که می نویسم
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب فقط روزهایی که می نویسم"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

از بهترین کتاب‌های این مجموعه :).

1400/12/12 | توسطفاطمه مهربخش
2
|

جستار‌ها موضوعات جالبی داشتن، آخرین جستار که درباره دلزدگی از کتاب و رمان خوندن بود نظر من رو بیشتر از همه جلب کرد و این کتاب باعث علاقه مندی بیشتر من به جستار خوانی شد.

1399/05/10 | توسطمهرناز ایرانپور
4
|