1. خانه
  2. /
  3. کتاب زیبایی چیزهای روزمره

کتاب زیبایی چیزهای روزمره

3.4 از 1 رأی

کتاب زیبایی چیزهای روزمره

The Beauty of Everyday Things
٪10
290000
261000
معرفی کتاب زیبایی چیزهای روزمره
کتاب «زیبایی چیزهای روزمره» نوشتۀ سوئتزو یاناگی، مجموعه‌ای از مقالات است که به فلسفه و زیبایی‌شناسی اشیاء روزمره می‌پردازد و بر زیبایی موجود در سادگی و کارایی چیزها تأکید دارد. سوئتزو یاناگی (۱۸۸۹-۱۹۶۱) فیلسوف ژاپنی و بنیانگذار جنبش مینگئی (صنایع عامیانه) بود. آرای او بر تحسین اشیاء دست‌ساز ساخته شده توسط صنعتگران ناشناس متمرکز بود، که به اعتقاد او زیبایی و کاربرد واقعی را تجسم می‌بخشند. فلسفه یاناگی عمیقا تحت تأثیر سفرهای او در ژاپن و کره بود، جایی که او کار صنعتگران محلی را مورد مشاهدۀ خود قرار می‌داد. یاناگی استدلال می‌کند که چیزهای روزمره باید ساده، کاربردی و با دقت ساخته شوند. او معتقد است که زیبایی به طور طبیعی زمانی پدید می‌آید که یک شی، هدف سودمندی خود را تحقق بخشد. این اصل در صنایع دستی سنتی ژاپنی، مانند فنجان‌های چای، شیشه و منسوجات، که هم کاربردی و هم از نظر زیبایی‌شناسی طراحی شده‌اند، مشهود است. یاناگی همچنین زیبایی اشیاء دست‌ساز را با زشتی اقلام ماشینی در تولید انبوه مقایسه می‌کند. او از دست رفتن فردیت و مهارت در جامعه صنعتی مدرن را امری منفی دانسته و خواستار بازگشت به قدردانی از کالاهای دست‌ساز است. به گفته یاناگی، اشیاء دست‌ساز روح و تلاش صنعتگر را حمل می‌کنند و آنها را معنادارتر و زیباتر می کنند. یاناگی معتقد است که مواد طبیعی مانند چوب، خاک رس و پارچه را باید در ساده‌ترین شکل‌ها به کار برد تا زیبایی ذاتی آنها را آشکار گرداند. بحث دیگر وی، حفظ میراث‌های فرهنگی است. او معتقد است که صنایع دستی نه تنها زیبا هستند، بلکه برای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی نیز ضروری هستند. یکی دیگر از ایده‌های اصلی در فلسفه یاناگی، زیبایی‌شناسی نقص است که به «وابی سابی» معروف است. این مفهوم زیبایی نقص در چیزها را بیان می‌کند. یاناگی ارزش را در بی‌نظمی‌ها و نقص‌های اشیاء دست‌ساز می‌داند، که به اعتقاد او منجر به ایجاد شخصیت و فردیت در آن آثار می‌گردد.
درباره سوئتزو یاناگی
درباره سوئتزو یاناگی
یاناگی سوتسو (به ژاپنی: 柳 宗悦، 21 مارس 1889 - 3 مه 1961)، همچنین با نام یاناگی مونیوشی، منتقد هنری، فیلسوف ژاپنی و بنیانگذار جنبش مینگی (صنایع عا ه) ژاپن در اواخر دهه 1920 و 1930در ژاپن بود.
قسمت هایی از کتاب زیبایی چیزهای روزمره

ما دیگر هنگام استفاده از اشیا به آنها نگاه نمی‌کنیم. دلیل آن بی‌شک کیفیت نازل آن‌هاست. در گذشته رفتارمان با اشیا توأم با توجه و توأم با چیزی شبیه به احترام بود. شاید بخشی از این طرز برخورد نتیجه کمبود کالاها در گذشته بوده باشد اما باور دارم که اصلا حاصل صداقت صناعتگران آنها بود و اینکه هر چه شی ء بیشتر استفاده می‌شد زیبایی‌اش آشکارتر می‌شد. این اشیا مانند یاران وفادارمان در زندگی احساس صمیمیت و حتی دلبستگی ایجاد می‌کردند. مایۀ مباهات بود اگر کسی می‌توانست در مورد آنچه می‌پوشید بگوید «این مال پدربزرگم بود». امروزه پسند شخصی تنزل یافته‌است. بر این اساس چگونه می‌توانیم هنرهای مردم را دوباره زنده، پخته و بارور کنیم؟ کدام رویکرد، کدام مسیر را باید پیش بگیریم تا این هدف را تحقق بخشیم؟ با وجود این، اشیا نباید نسخه‌برداری ساده‌ای باشند از آنچه در گذشته انجام می‌شده‌است. سبک‌های جدید زندگی دگرگونه‌اند و نیاز به اشیای تازه برای استفادۀ روزمره دارند. مادامی که هدف هنر مردم خلق اشیای غیرتجملی است باید نیازهای عصر جدید را برآورده کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب زیبایی چیزهای روزمره"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یه کتاب معمولی با این قیمت کتابای خیلی بهتری میتونید بخرید

1403/09/21 | توسطمریم
0
|