1. خانه
  2. /
  3. کتاب قصه های ادسا

کتاب قصه های ادسا

نویسنده: ایزاک بابل
3.1 از 1 رأی

کتاب قصه های ادسا

Odessa Stories
انتشارات: چام
٪15
150000
127500
معرفی کتاب قصه های ادسا
«قصه های ادسا» کتابی نوشته ایزاک بابل نویسنده روسی است. این اثر در دسته مجموعه داستان های کوتاه قرار می گیرد و حوادث آن در دوره انقلاب روسیه رخ می دهند.
«قصه های ادسا» مجموعه ای از چهار داستان کوتاه از بابل است که در شهر ادسا و آخرین روزهای امپراتوری روسیه و انقلاب روسیه روایت می شوند. بابل این داستان ها را در فاصله سال های 1921 تا 1924 در روزنامه های شوروی سابق به چاپ رسانده است. نویسنده در سال 1931 داستان ها را در یک کتاب گردآوری و با عنوان «قصه های ادسا» منتشر کرد. داستان های این مجموعه به روایت زندگی گروهی از اراذل و اوباش یهودی که در محله یهودی نشین مولداوانکا زندگی می کنند، می پردازد. موضوع اصلی این چهار داستان، زندگی و روال کار شبکه‌های مافیایی و تبهکار در ادسای دو دهه‌ی اول قرن بیستم است. محله فقیرنشین مولدوانکا که به محله‌ی خلافکارها هم شهرت داشت جولانگاه گروه‌های مختلف مافیایی بود و همه، حتی مسئولین کشوری و لشکری، از سردسته‌های تبهکاران حساب می‌بردند.
شخصیت اصلی و محوری داستان‌های چاپ شده در «قصه های ادسا» بنیا کریک است که نویسنده براساس شخصیتی واقعی آن را خلق کرده است.
چهار داستان که در این مجموعه گنجانده شده اند عبارتند از: «پادشاه» که در سال 1921 به چاپ رسید، «چگونه در ادسا انجام شد» منتشر شده در سال 1923، «پدر» که نویسنده آن را سال 1924 به چاپ رساند و «لیوبکا قزاق» که این داستان کوتاه هم در سال 1924 منتشر شده است.
«پادشاه» که نخستین داستان این مجموعه داستان است درباره رهبر یهودیان محله مولداوانکا است. او مردی به نام بنیا کریک است که به او لقب پادشاه داد‌ه‌اند. در دو دهه اول قرن بیستم، تبهکار مشهوری به نام میشکا یاپونچیک در ادسا فعال بود که بابل شخصیت بنیا کریک را از روی آن خلق کرده است.
درباره ایزاک بابل
درباره ایزاک بابل
ایزاک امانویلوویچ بابل (Isaak Emmanuilovich Babel) (زاده ۱۳ ژوئیه ۱۸۹۴ -درگذشته ۲۷ ژانویه ۱۹۴۰) نویسنده یهودیتبار روس و از بزرگ‌ترین نویسندگان روسیه در قرن بیستم است. از این نویسنده تعداد زیادی داستان کوتاه، بخش‌هایی ناتمام از یک رمان و چندین فیلمنامه باقی‌مانده است.
اولین مجموعه از آثار وی به زبان انگلیسی در سال ۱۹۹۲ توسط دخترش ناتالی بابل گردآوری شد و انتشار یافت.
وی در می ۱۹۳۹ دستگیر و در سال ۱۹۴۰ به اتهام خیانت به شوروی و جاسوسی اعدام شد. وی سه بار ازدواج کرد و از خود سه فرزند باقی گذاشت. بابل همیشه از ماکسیم گورکی به عنوان استاد و راهنمای خود نام می‌برد.
ایزاک بابل همچون اکثر روشنفکران و نویسندگان انقلاب بلشویکی روسیه دلبسته آرمان‌ها و اهداف کمونیسم بود. اما بعد از آغاز حکومت ترور و وحشت کمونیست‌ها، آنچنان سرخورده و مأیوس شد که به مخالفان آن پیوست و سرانجام به دست رژیمی که زمانی حامی‌اش بود، اعدام شد. سال‌ها بعد در دورهٔ موسوم به استالین‌زدایی از این نویسنده اعاده حیثیت شد.
فضای داستان‌های وی سرشار از طنزی درخشان و گزنده است. آدم‌ها، مکان‌ها و اتفاقات داستان‌های وی همچون خود انقلاب، مملو از بدویت، خون و نزاع و درگیری‌اند. از درخشان‌ترین نوشته‌های وی داستان کوتاه «گی دو موپاسان» است که در واقع ادای دینی به نویسنده فرانسوی گی دو مو پاسان است.
قسمت هایی از کتاب قصه های ادسا

تارتاکوفسکی به چاپیده‌ی نه‌باره یا یه جهودونصفی مشهور بود. اون رو یه جهودونصفی صدا می‌زدند، چون هیچ یهودی‌ای نمی‌توانست این اندازه گستاخی و پول رو توی خودش بچپونه. قدش از بلندقامت‌ترین پاسبان شهر هم بلندتر بود. و وزنش هم از پهن‌ترین زن یهودی بیشتر بود. تارتاکوفسکی رو چاپیده‌ی نه باره‌ی شهر صدا می‌زدند، چون لفکا گاوی و شرکا، نه هشت بار و نه ده بار، که دقیقا نه بار غارتش کردند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب قصه های ادسا" ثبت می‌کند