1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه سیاسی هابز

کتاب فلسفه سیاسی هابز

نویسنده: لئو اشتراوس
جدید
1 از 1 رأی

کتاب فلسفه سیاسی هابز

مبنا و تکوین آن
The Political Philosophy of Hobbes
انتشارات: ققنوس
٪15
220000
187000
معرفی کتاب فلسفه سیاسی هابز

هابز از هشت تا چهارده‌سالگی در خانه لاتین و یونانی آموخت‌، و در این زمینه آن‌چنان کامیاب بود که مده‌آی اوریپیدس را با فصاحت و به نظم به لاتین برگرداند. از ۱۶۰۳ تا ۱۶۰۸ در آکسفورد به تحصیل مشغول شد و آن‌جا با فلسفهٔ مدرسی آشنا شد. اما از آن‌جا که آموزش دانشگاهی به مذاقش خوش نیامد، دوباره به متون کلاسیکی روی آورد که پیش از این در خانه مطالعه کرده بود. هدف او از مطالعهٔ این آثار پروراندن سبک نوشتار لاتین خود بود، سبکی که روشن و فاخر باشد. استمرار و پایان این مطالعه ترجمهٔ انگلیسی اثر توسیدید بود، که تدریجا انجام شد و در ۱۶۲۸ انتشار یافت. او با تحصیل در مگدلن کالج با روحیه‌ای پیوریتنی بار آمد. پس از دریافت مدرکش به مدت بیست سال بی‌وقفه معلم و سپس محرّر ویلیام کوندیش شد، از جمله آریستوکرات‌هایی که هابز با آن‌ها حشرونشر داشت، که قطعا تأثیر تربیت پیوریتنی او را خنثی کرد. انسان‌گرایی نیز پیش از چرخش هابز به سوی ریاضیات و علوم طبیعی بر او تأثیری تعیین‌کننده گذاشت. از این چهار تأثیر مذکور -- انسان‌گرایی، مدرسی‌گرایی، پیوریتنیسم، و آریستوکراسی -- انسان‌گرایی قطعا بیش از بقیه تعیین‌کننده بود، طوری که او از فلسفه روی گرداند، انسان‌گرا شد و به مدت بیست سال انسان‌گرا ماند.

درباره لئو اشتراوس
درباره لئو اشتراوس
لئو اشتراوس (Leo Strauss)‏ (۲۰ سپتامبر ۱۸۹۹ در کیرشن آلمان – ۱۸ اکتبر ۱۹۷۳ در آناپولیس آمریکا) نظریه‌پرداز و مورخِ فلسفه سیاسی آلمانی - آمریکایی بود. تلفظ آلمانی نام او اشتراوس و تلفظ انگلیسی آن استراوس است.
اشتراوس در خانواده‌ای یهودی در آلمان به دنیا آمد. وی از تأثیرگذارترین نظریه‌پردازان فلسفه سیاسی قرن بیستم محسوب می‌شود. وی شاگردان زیادی را در دانشگاه شیکاگو تربیت کرد و محققان برجسته‌ای که به اشتراوسی‌ها معروف هستند، از مکتب فکری او پیروی می‌کنند. روش منحصربفرد و پیچیده اشتراوس در تفسیر آثار و اعتقادات نویسندگان بزرگ و انتقادات وی از مدرنیته باعث شده تا اشتراوس و مکتب فکری او مخالفان زیادی نیز داشته باشند.
بیشتر آثار اشتراوس به تفسیر متون قدیمی تاریخ فلسفه به ویژه آثار افلاطون و ارسطو اختصاص دارد که برای تفسیر آن‌ها از آثار فلاسفه مسلمان و یهودی قرون وسطی همچون ابن میمون و فارابی بهره می‌گیرد. وی از منتقدان فلسفه مدرن است و معتقد است که دیدگاه‌های فلاسفه قدیمی و ادیان وحیانی به مراتب محکم‌تر از نظرات پایه‌گذاران فکری مدرنیته همچون ماکیاولی، هابز، لاک و ژان-ژاک روسو بوده‌است و تلاش دارد تا نشان دهد که فلاسفه مدرن تنها با نادیده گرفتن استدلال‌های فلاسفه قدیمی توانسته‌اند بر آن‌ها پیروز شوند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه سیاسی هابز" ثبت می‌کند