" کتاب متافیزیک چیست" سخنرانی فیلسوف مارتین هایدگر است که برای اولین بار در 24 ژوئیه 1929 در دانشکده های دانشگاه فرایبورگ به عنوان سخنرانی افتتاحیه ارائه شد. این درس گفتار کوتاه، در عین حال که مضمون اصلی هستی و زمان را در بر دارد، از نخستین گام های هایدگر در راه چرخش فکری او نیز نشان دارد. هایدگر در جستجوی تفکری فراتر از متافیزیک است، تا به یاری آن ریشه و بنیاد متافیزیک، یعنی خود هستی، را منکشف کند. متافیزیک نخستین فلسفه است اما آخرین فلسفه نیست.
مارتین هایدگر از بهترین فلاسفه شناخته شده آلمانی ها و اگزیستانسیالیسم است.. او از مهمترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم است.
متافیزیک شاخه ای از فلسفه است که به بررسی ماهیت بنیادی واقعیت، اصول اولیه هستی، هویت و تغییر، مکان و زمان، علیت، ضرورت و امکان می پردازد.این شامل سوالاتی در مورد ماهیت آگاهی و رابطه بین ذهن و ماده، بین جوهر و صفت، و بین بالقوه و فعلیت است. کلمه متافیزیک از دو کلمه یونانی گرفته شده است. گفته شده که این اصطلاح ممکن است توسط ویراستار قرن اول پس از میلاد ابداع شده باشد که منتخب کوچک مختلفی از آثار ارسطو را در رساله ای که اکنون با نام متافیزیک می شناسیم جمع آوری کرده است.
عنوان فرعی درآمد متافیزیک چیست؟ « بازگشت به بنیاد متافیزیک » است. هایدگر با اشاره به نامه دکارت به پیکو، ( ۳) که در آن دکارت ریشه فلسفه را متافیزیک، تنه اش را فیزیک و شاخه هایش را علوم دیگر می داند، بار دیگر به ما تذکر می دهد که خاک مغذی این ریشه، یعنی هستی، در طول تاریخ فلسفه به فراموشی سپرده شده است. متافیزیک تاکنون نگاه خود را از نور هستی، ( ۴) که ظهور موجود به اوست، برگردانده است، و در موجود درجا زده و رویکرد به هستی بماهو هستی را وانهاده است. بار دیگر می نماید که هایدگر هستی را نه در هستندگان بل از آن حیث که هستی است نصب العین قرار داده است، اما این بار او دیگر دست کم به صراحت از پدیدارشناسی نامی به میان نمی آورد.
بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»
هایدگر در طول دوران حرفه ای خود، تلاش کرد به ما کمک کند که زندگی عاقلانه تری داشته باشیم.
پیشنهاد میکنم کتاب متافیزیک قرآنی نوشته استاد علی اکبر خانجانی رو بخونید خیلی واضح و روان متافیزیک رو توضیح داده . کتاب بصورت رایگان هم متن و هم صوتی توی سایتش قابل دانلوده
ادام اسمیت چگونه میتواند زندگی شما را تغییر دهد
احسنت بر شما انسان فهمیده