1. خانه
  2. /
  3. کتاب درآمدی کوتاه به ذهن

کتاب درآمدی کوتاه به ذهن

نویسنده: جان سرل
3.8 از 1 رأی

کتاب درآمدی کوتاه به ذهن

Mind
انتشارات: نشر نی
ناموجود
48000
معرفی کتاب درآمدی کوتاه به ذهن
جان سرل از فیلسوفان نامدار روزگار ماست، با آن که حالات ذهنی را به تمامی معلول فعالیت های نورونی مغز می داند، اما از آن جا که آن ها را سوبژکتیو، کیفی و اول شخص می شمارد، تقلیل هستی شناختی این حالت ها را به بنیاد نورونی شان برنمی تابد. بدین سان سرل از مادی باوری تقلیل گرا و حذفی فاصله می گیرد و می کوشد تا با چیره شدن بر واژگان و مفروضات سنتی که به باور او همگی بر خطا بوده اند راه حلی برای مسائل فلسفهٔ ذهن، همچون مسئلهٔ ذهن بدن، علیت ذهنی و … بیابد.
درباره جان سرل
درباره جان سرل
جان راجرز سرل (به انگلیسی: John Searle) (زادهٔ ۱۹۳۲ کلرادو در آمریکا) از فیلسوفان سرشناس معاصر بشمار می‌آید. جان سرل دکترای خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرده و استاد دانشگاه برکلی بود. تخصص وی در فلسفه زبان و فلسفه ذهن و موضوعات خودآگاهی است. سرل خداناباور است.
از جان سرل کتابهای «درآمدی کوتاه به ذهن» و «اختیار و عصب زیست‌شناسی» هر دو ترجمهٔ محمد یوسفی و «راز آگاهی» ترجمه سید مصطفی حسینی و نیز «ساخت واقعیت اجتماعی» به ترجمه میثم محمدامینی (نشر نو، ۱۳۹۳) در ایران به چاپ رسیده است. از سال ۱۹۵۹ که سرل در سن ۲۷ سالگی موفق به اخذ مدرک دکتری در دانشگاه برکلی شد؛ بیش از نیم قرن گذشته است. او بیش از پنجاه سال؛ استاد فلسفه دانشگاه برکلی کالیفرنیا بوده و در سال ۱۹۶۹ با انتشار کتاب کنش گفتاری؛ رساله ای در باب فلسفهٔ زبان Speech Acts به شهرت رسید. موضوع اصلی نخستین کتاب سرل؛ مسألهٔ معنا و ادراک بصری بود و تأکید وی در این کتاب بیش از هر چیز روی یک نظریه فلسفی ناب و ساختارشکن بود. بر طبق این کتاب؛ ادارک انسان دری بی واسطه به واقعیت بیرونی است. درکی است مستقیم از چیزها؛ همانگونه که در بیرون ذهن و در اعیان خارجی وجود دارند. به گفته سرل ما در حصار حواس و ادراک خود محصور نیستیم و بدین ترتیب علیه تمام فلسفه‌هایی که از قرن‌ها پیش به فلسفه غالب تبدیل شده بودند موضع می‌گیرد.
دسته بندی های کتاب درآمدی کوتاه به ذهن
مقالات مرتبط با کتاب درآمدی کوتاه به ذهن
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم

«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب درآمدی کوتاه به ذهن" ثبت می‌کند