نثر زیبا و لذت خالص دانستن حقایق مفتون کننده ی فراوان؛ مطالعه پرونده های فسیلی به ندرت تا این حد جذاب بوده است.
واضح ، جامع و بسیار آموزنده ... این اثر چشمگیر در علم برای هر کسی که به تکامل علاقه دارد بسیار ارزشمند خواهد بود.
عموم خوانندگان هیچ راهنمای بهتری برای تفکر تکاملی نخواهند یافت.
دانشجویان تخصصی علوم زیستی و همچنین خوانندگانی که به دنبال بررسی نظریه تکامل فعلی هستند ، کتاب مایر را همراهی مفید می دانند.
نخستین بارقه های شیوع این آگاهی که جهان آن چنان که داستان پیدایش می گوید ایستا ( ۷۶) نیست بلکه در حال تکامل است را می توان در قرن هجدهم پی گرفت. نهایتا این باور به وجود آمد که نردبان ایستا را می توان به یک پله برقی زیستی تبدیل کرد که از موجودات پست تر به موجودات عالی تر و در نهایت به انسان می انجامد. همان گونه که تغییرات تدریجی در رشدونمو یک موجود زنده از تخمک لقاح یافته ( ۷۷) به فرد کاملا بالغ منجر می شود، جهان آلی ( ۷۸) هم به منزله ی یک کلیت، از ساده ترین موجودات به سوی موجودات پیچیده تر و در اوج آن به سوی انسان حرکت می کند. لامارک، طبیعی دان فرانسوی، اولین نویسنده ای بود که این ایده را مفصلا شرح داد. واژه ی تکامل را ابتدا چارلز بونت ( ۷۹) در مورد رشدونمو تخم به کار برد و سپس این واژه به رشدونمو جهان زنده تعمیم داده شد. گفته می شد تکامل شامل تغییرات از ساده به پیچیده و از پست به عالی است. درواقع تکامل همان تغییر، منتها تغییری جهت دار بود. در آن سال ها چنین اظهار می شد که تکاملْ تغییری است به سمت کمال و نه تغییری چرخه ای همچون فصل های سال یا تغییرات نامنظمی مانند دوره های یخبندان یا تغییرات آب و هوا. اما واقعا در این تغییرات مداوم جهان آلی چه اتفاقی می افتد؟ این پرسش در ابتدا کاملا بحث برانگیز بود، هرچند داروین پیش از این جواب آن را می دانست. نهایتا طی تلفیق تکاملی ( ۸۰) توافقی حاصل شد: « تکامل تغییر در ویژگی های جمعیت موجودات زنده در طول زمان است. » به عبارت دیگر، جمعیت به اصطلاح واحد تکاملی ( ۸۱) است. هرچند ژن ها، افراد و گونه ها نیز نقشی بر عهده دارند اما این تغییر در جمعیت است که تکامل موجودات زنده را مشخص می کند. گاه ادعا می شود که تکامل با ایجاد نظم، با قانون آنتروپی فیزیک در تضاد است؛ قانونی که بر اساس آن تغییرات تکاملی باید به افزایش بی نظمی بینجامد. درواقع تزاحمی در کار نیست زیرا قانون آنتروپی فقط در مورد سیستم های بسته ( ۸۲) صادق است حال آن که تکامل گونه های موجودات زنده در یک سیستم باز ( ۸۳) رخ می دهد که در آن موجودات می توانند آنتروپی خود را به هزینه ی محیط کاهش دهند و خورشید درون داد پیوسته ای از انرژی را فراهم می کند.
لطفاً برای نشر نی را موجود کنید
کی موجود میشود ؟
ترجمهی مهدی صادقی خوب نبود
مطالب کتاب برای منی که رشتهم نه تو دبیرستان علوم تجربی بوده و نه تو دانشگاه زیست شناسی سخت، ولی کاملا قابل فهم بود. صبور باشید و آرام بخونید قول میدم که مزد صبرتونو میگیرید. من ترجمهی سلامت رنجبر رو خوندم و راضی بودم. در ضمن آخر کتاب یک واژه نامه توصیفی داره که همهی اصطلاحات تخصصی رو توضیح داده. پس در حین خوندن دائما به این قسمت رجوع کنید که بهتر یاد بگیرید.
کدو ترجمه بهتره؟
سال 1940 این کتاب نوشته شده ! ( بیش از 80 سال پیش )
اشتباه نوشته، سال ۲۰۰۲ منتشر شد
کدوم ترجمه بهتره؟
کتاب عالی با ترجمه خوب آقای رنجبر
چرا این همه اختلاف صفحه دارن
اطلاعات اشتباه وارد شده ، جاهای دیگه سرچ کنید ، میبینید
با سلام و احترام - تعداد صفحات نسخهی «نشر نی» اصلاح گردید
واسه شروع تکامل بهترین کتابه