قرن روشنفکری (با عنوان انگلیسی انفجار در کلیسای جامع) یک رمان تاریخی است که توسط آلخو کارپانتیه نویسنده و موسیقی دان کوبایی نوشته شده است. این کتاب داستان سه یتیم ممتاز از هاوانا را دنبال می کند ، در حالی که آنها با ماجراجوی فرانسوی ویکتور هوگو دیدار می کنند و درگیر آشفتگی انقلابی می شوند که در پایان قرن هجدهم میلادی ، جهان اقیانوس اطلس را لرزاند. این کتاب که که در ابتدا در سال 1962 منتشر شد ، یکی از تأثیرگذارترین آثار است که در دوره ی موسوم به "Boom American Latine" نوشته شده است.
قرن روشنفکری به عنوان یکی از بزرگترین رمان های تاریخی آمریکای لاتین شناخته می شود. این رمان تاریخی به تأثیر انقلاب فرانسه بر کارائیب می پردازد. شخصیت های اصلی همه اعضای یک خانواده هستند: دو خواهر و برادر ، کارلوس و صوفیا و پسر عموی آنها استبان. روایت آن به ماهیت چرخه ای کنترل ، تخریب و توسعه در طول انقلاب می پردازد. قرن روشنفکری از نظر سبکی ، عناصری از اگزیستانسیالیسم و رئالیسم جادویی را در بر می گیرد و تنش بین اروپا و آمریکای لاتین را که در بسیاری از آثار دیگر کارپانتیه یافت می شود ، به خوبی نشان می دهد.
این کتاب حول موضوع هیجان انگیز و به روز انقلابی که منجر به دیکتاتوری شد نوشته شده است.
تاریخ و جغرافیای کاملی از کارائیب که در داستان بافته شده است.
با ابن بشارت بادزن های برگ نخل یا پنکه های ابریشمین چینی یا کاغذین رنگی از جنبش باز می ایستادند، اما عمر این سکون کوتاه بود و مردم به زودی باز شروع می کردند هوا را، که بار دیگر میان دیوار بلند اتاق ها در بند مانده بود به هم زدن، تا نسیمکی پدید آید. این جا نور، همراه با سپیده دم زودرس، که آن را به درونی ترین اتاق ها می رساند، و حتی از پرده ها و پشه بند ها می گذراند، به ساچمه های گرما مبدل می شد، خاصه حالا، در فصل باران و طوفان، بعد از رگبار تند نیمروز. چه رگباری که آبشاری بود همراه با آذرخش و تندر، که بادها را می چلاند و به سرعت خالی میکرد و کوچه ها را زیر سیل می برد و بخار از همه جا بر می خیزاند و هوا باز مثل حمام دم میکرد.
واقعا شاهکار بود…این کتاب به نقد آرمانهای انقلاب کبیر فرانسه، یا در حقیقت به کند و کاو ارزشهای انقلابی میپردازد. کارپانتیه شخصیت داستانش را از قلب هاوانا به بحبوحه سالهای انقلاب در فرانسه میکشاند، انقلابی که به زعم او و گواه تاریخ، پس از تندرویهای رهبرانش، همچون بسیاری از انقلابهای دیگر به ورطه سقوط و انحطاط رفت. ترجمه استاد حبیبی هم واقعا درخشان بود.
دوبرگ اول وای... وصفی شاعرانه شعرگونه از صحنه ای مرگ زا و سرد بر بستر بیکران گی. فوق العاده زیباس