1. خانه
  2. /
  3. کتاب خدا و انسان در قرآن

کتاب خدا و انسان در قرآن

2.5 از 1 رأی

کتاب خدا و انسان در قرآن

God and Man in the Qur'an
ناموجود
65000
معرفی کتاب خدا و انسان در قرآن
آثار توشیهیکو ایزوتسو از زمان انتشار به ویژه در ترکیه از برتری آکادمیک و مردمی برخوردار بوده اند. آثار وی تا دهه 1990 مورد انتقاد جدی علمای مسلمان قرار نگرفت. درعوض ، تمایل به پذیرش دیدگاه ایزوتسو به عنوان عالمی استثنایی بسیار علاقه مند به سنتهای اسلامی و قرآن بود که به مرور توجه همگان را به خود جلب کرد. او متن قران را با حساسیت می خواند و می کوشید تصویری کامل و بدون پیش داوری ارائه دهد. او (برخلاف بسیاری از خاورشناسان) همیشه به قرآن اجازه می داد خودش صحبت کند. در اواخر دهه 1990 و اوایل 2000 ، گرچه بسیاری همچنان تحسین دستاوردهای ایزوتسو را تحسین می کردند ، اما انتقادات به آثار وی با تمرکز بر جنبه های مختلف روش و یافته های ایزوتسو آغاز شد و سوالاتی درباره صحت و مناسب بودن تحلیل وی مطرح شد.
این کتاب که از قلم اولین محقق جدی ژاپنی در مورد اسلام آمده است ، ساختار اساسی آموزش قرآن را در یک رابطه چهارجانبه بین خدا و انسان کشف می کند: اول: خدا خالق انسان است. دوم او اراده خود را از طریق مکاشفه به انسان می رساند. سوم: یک رابطه بنده_پروردگار بین خدا و انسان وجود دارد. چهارم مفهوم خدا به عنوان خدای نیکی و رحمت (برای کسانی که از او سپاسگزارند) و خدای خشم (برای کسانی که او را رد می کنند).
شرح دکتر ایزوتسو در مورد تحول تاریخی این مفاهیم در عربستان پیش از اسلام تا ظهور اسلام کاملا غنی و ارزشمند است.
درباره توشیهیکو ایزوتسو
درباره توشیهیکو ایزوتسو
توشی‌هیکو ایزوتسو (Toshihiko Izutsu)؛ زادهٔ ۴ مهٔ ۱۹۱۴ در توکیو - درگذشتهٔ ۷ ژانویهٔ ۱۹۹۳ در کاماکورا، زبان‌شناس، قرآن‌پژوه، اسلام‌شناس و فیلسوف ژاپنی بود. وی پژوهش‌ها و نوشته‌های بسیاری در فلسفه تطبیقی و بررسی تطبیقی ادیان از خود به یادگار گذاشت. ایزوتسو در خانواده‌ای ثروتمند چشم به جهان گشود. پدر او بازرگانی سختگیر و پیرو آیین بودایی ذِن بود. پدر ایزوتسو او را از سن کم وادار به ریاضت‌کشی مطابق آیین ذن می‌کرد. این ریاضت‌کشی باعث شد که ایزوتسو برای فرار از آیین بودایی به بررسی زبان‌های کهن بپردازد و پس از آن با شناخت از ادیان و فلسفه‌های دیگر، دید تازه‌ای به آیین بودایی کند. توشی‌هیکو ایزوتسو، سی و پنج زبان را فرا گرفت و دست کم به هفده زبان (از جمله عربی، عبری، فارسی، سانسکریت، پالی، روسی، لاتین، یونانی و چینی) تسلّط داشت. توشی‌هیکو ایزوتسو تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته اقتصاد آغاز کرد اما علاقه او به زبان و ادبیات باعث شد او دکتری زبان‌شناسی بگیرد. پس از تکمیل تحصیلات دانشگاهی در ژاپن، مدتی در دانشگاه کیئو در توکیو به تدریس مشغول شد. وی نخست به تدریس متون فلسفه یونان باستان و لاتین و مدتی نیز به تدریس مباحث علم زبان‌شناسی و معنی‌شناسی مشغول بود.
ایزوتسو در اوایل بیست سالگی به زبان عربی علاقمند می‌شود. او نزد عالِم مسلمانی تاتاری به نام عبدالرّشید ابراهیم به فراگیری زبان عربی و مطالعات اسلامی سنتی پرداخت. پس از دو سال شاگردی، معرّفی عبدالرشید، ایزوتسو را به «موسی جار اللّه» دیگر عالِم مسلمان برجسته تاتار معرفی کرد تا بر دانش اسلامی و زبان عربی خود بیافزاید. جار اللّه، به زبان‌های دیگری چون عربی، فارسی، روسی و ترکی تسلّط داشت. جار الله به عراق و ایران سفر کرده و با شیعیان و نیز برخی مجتهدان شیعه آن زمان رابطه داشت. کتاب «الوشيعة في نقد عقائد الشيعة» جار اللّه در نقد تشیع نگاشته شده‌است.
دسته بندی های کتاب خدا و انسان در قرآن
مقالات مرتبط با کتاب خدا و انسان در قرآن
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب خدا و انسان در قرآن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب قابل تامل و خوادنی است . فقط باید ناشر در چاپ آن اهتمام به تصحیح فونت و خوانایی بهتر داشته باشد

1400/12/12 | توسطامیر حسین اکبری
0
|