کتاب "بوطیقای ارسطو" اثری است به کوشش "سعید هنرمند" که در آن "ترجمه ی متن همراه با کنکاشی در تئوری بوطیقا" ارائه می شود. نام "ارسطو" همواره به عنوان فیلسوفی شناخته می شود که تاثیر گسترده ای بر فرهنگ و اندیشه ی ملل مختلف جهان داشته است. وی خود شاگرد "افلاطون" بود اما آموزگاری "اسکندر" را بر عهده داشت. با توجه به این که "افلاطون" نگاهی شدیدا درآمیخته با تفکرات سیاسی آتن، نسبت به ادبیات داشت، می توان گفت که نظریاتش به ادبیات هم تا حدودی سیاسی محسوب می شد. اما "ارسطو" به دوره ی پس از او تعلق داشت و در دوره ی او، از قدرت و نقش آتن کاسته شده بود. او که در زمان شاگردی اش با آرای استاد هم رای بود، بعدها وی را از جنبه های مختلفی مورد نقد قرار داد و در ازای آن تئوری های مدنظر خود را بنیاد نهاد.
"بوطیقای ارسطو" کتابی است که نظریات ادبی وی را در بر می گیرد. او در این اثر، پیرامون روایت و ژانرهای روایی نظیر شعر و شاعری نظریه ای ارائه می کند که بر خلاف نظریه سیاسی افلاطون، یک تئوری غیرسیاسی به حساب می آید. "بوطیقای ارسطو" از ساختار و گفتمان ادبی برخوردار است و تاثیر شگرفی بر نقدهای ادبی بعد از او گذاشته است.
"سعید هنرمند" در این اثر هم به بوطیقا می پردازد و هم آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. او موفق شده چهارچوب ساختاری اثر را به خوبی رعایت کند و حتی از واژگان مناسبی جهت ترجمه بهره ببرد. اثر از سه بخش تشکیل شده که بخش که بخش اول به مشکلات بازگردانی های فارسی و معنی بوطیقا در نظریات ادبی رایج و مدرن پرداخته و بخش دوم بازگردانی متن اثر از سه ترجمه ی انگلیسی است. نهایتا بخش سوم کتاب با نگاه ساختاری به "بوطیقای ارسطو"، تئوری هایی که وی در بوطیقا آورده را زیر ذره بین می برد.
کتاب بوطیقای ارسطو