1. خانه
  2. /
  3. کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی

کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی

نویسنده: آیزاک نیوتن
4.1 از 10 رأی

کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی

Mathematical Principles of Natural Philosophy
انتشارات: نشر نی
٪10
580000
522000
معرفی کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی
کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی نوشته ی آیزاک نیوتن دانشمند و فیزیکدان نام آشنا است. نیوتن علاوه بر فعالیت در عرصه ی فیزیک، در ریاضیات نیز ، همه شاخه های ریاضیات را به هم مربوط نمود و سپس راه حل های خود برای حل مشکلات معاصر هندسه تحلیلی را ارائه داد. سهم نیوتن در روشنگری نیز عمیق بود. برداشت او از جهان بر اساس قوانین طبیعی و قابل فهم منطقی به یکی از هسته های ایدئولوژی روشنگری تبدیل شد. جان لاک و فرانسوا ماری آروئه مفاهیم حقوق طبیعی را در سیستم های سیاسی مدافع حقوق ذاتی به کار بردند. آدام اسمیت برداشتهای طبیعی روانشناسی و منافع شخصی خود را در سیستم های اقتصادی به کار برد.
کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی دارای فهرستی کامل و جامع از مطالب است که خوانندگان می توانند به راحتی در هر فصل ، به قضیه ، مسئله ، قانون، روش و تفسیر دسترسی پیدا کنند. سهم اصلی نیوتن در علم و مهندسی مدرن ،کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی بود. به طوری که این کتاب را از تاثیرگذار ترین کتاب ها در تاریخ علم می دانند. این کتاب خود از سه کتاب نوشته ی نیوتن تشکیل شده است.کتاب اول با نام حرکت اجسام مبانی علم مکانیک را با جزئیات بیان می کند. کتاب دوم با نام حرکت اجسام در محیط های مقاوم تئوری مایعات را بیان می کند. و کتاب سوم با نام منظومه ی جهانی (به روش ریاضی) قانون جاذبه زمین در حال کار در جهان را نشان می دهد.
درباره آیزاک نیوتن
درباره آیزاک نیوتن
سر آیزاک نیوتن(Sir Isaac Newton)(۴ ژانویه ۱۶۴۳–۲۰ مارس ۲۰ مارس ۱۷۲۷) ریاضیدان، فیزیک‌دان، اخترشناس، متخصص الهیات و نویسنده (در روزگار خود شناخته شده به عنوان یک فیلسوف طبیعت) اهل انگلستان بود که به عنوان یکی از مؤثرترین دانشمندان کل تاریخ و یک شخصیت کلیدی در انقلاب علمی شناخته می‌شود. کتاب وی شاهکار اصول ریاضی فلسفه طبیعی که برای اولین بار در سال ۱۶۸۷ منتشر شد، مبانی مکانیک کلاسیک را بنا نهاد. همچنین او سهم بزرگی در نورشناسی ایفا کرد. او و گوتفرید لایبنیتس، به‌طور همزمان و مستقل حساب دیفرانسیل و انتگرال را ایجاد کردند.
نیوتن فرمولی برای قوانین حرکت و گرانش جهان وضع کرد که دیدگاه غالب علمی را تا پیش از ارائه نظریه نسبیت تشکیل می‌داد. نیوتن از برهان‌های ریاضی پیرامون گرانش برای اثبات قوانین حرکت سیاره‌ای کپلر استفاده کرد. او با بررسی و تشریح جزر و مد، مسیر پرواز دنباله‌دارها، پیش‌روی محوری و سایر پدیده‌ها، تردید در مورد درستی خورشیدمرکزی بودن منظومه شمسی را از بین برد. او نشان داد که حرکت اشیا روی زمین و اجرام آسمانی می‌تواند با اصول مشابهی محاسبه شوند. استنباط نیوتن مبنی بر اینکه زمین کروی با حالت تخت (شعاع قطبی کمتر از شعاع استوایی) است، با اندازه‌گیری‌های هندسی توسط موپرتوئی، لا کانداماین و سایرین تأیید شد و اکثر دانشمندان اروپایی را بر برتری مکانیک نیوتنی بر سیستم‌های قدیمی متقاعد ساخت.
نیوتن اولین تلسکوپ بازتابی کاربردی را ساخت و نظریه پیشرفته‌ای از نور مبنی بر مشاهده تجزیه نور سفید در منشور به طیف‌های مرئی، ایجاد کرد. بررسی‌های او در مورد نور در کتاب مؤثرش اپتیکس جمع‌آوری و در سال ۱۷۰۴ منشر شد. او همچنین قانون تجربی سرد شدن را فرمول بندی کرد، نخستین محاسبه نظری سرعت صوت را انجام داد و مفهوم سیال نیوتنی را تعریف کرد. او به عنوان یک ریاضیدان نیز در مطالعه سری توانی، تعمیم دادن بسط دوجمله‌ای به توان‌های غیر عدد صحیح و ایجاد کردن روشی برای تقریب زدن ریشه‌های یک تابع نقشی قابل توجه در پیشبرد ریاضی ایفا کرد.
نیوتن از اعضای کالج ترینیتی و دومین دارنده کرسی ریاضیات لوکاسین در دانشگاه کمبریج بود. او فرد مذهبی‌ای بود که برخلاف تعهد عمیقش به دین با عقاید معمول مسیحیان مخالف بود، به‌طوری که تثلیث را غیر عامیانه و دور از دیدگاه عموم رد کرد. برخلاف اعضای دانشکده کمبریج در آن دوران، وی از پذیرفتن دستورهای مقدس کلیسای انگلستان امتناع کرد. علاوه بر کارهای مربوط به علوم ریاضی، وقت زیادی را برای مطالعه علم کیمیا و شرح تاریخ مطابق کتاب مقدس صرف کرد. اما بیشتر کارهای او در این زمینه‌ها تا مدت‌ها پس از مرگش منتشر نشد. او از دید سیاسی و شخصیتی با حزب ویگ گره خورده بود. نیوتن دو دوره کوتاه در سال‌های ۹۰–۱۶۸۹ و ۰۲–۱۷۰۱ به عنوان عضوی از پارلمان دانشگاه کمبریج خدمت کرد. در سال ۱۷۰۵ نیز توسط ملکه آن عنوان شوالیه دریافت کرد. او سه دهه پایانی عمرش را در لندن، در جایگاه‌های ناظر(۱۷۰۰–۱۶۹۶) و ارباب(۱۷۲۷–۱۷۰۰) ضرابخانه سلطنتی و همچنین رئیس انجمن سلطنتی (۱۷۲۷–۱۷۰۳) گذراند.
مقالات مرتبط با کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام و عرض ادب. پی دی اف کتاب بینوایان را توی سایتتون اضافه کنید. ممنون میشم.

1402/11/06 | توسطهیچکس - کاربر سایت
0
|

سلام و عرض ادب. ممنون میشم اگه کتاب اصول ریاضی فلسفه طبیعی را توی وبسایت اضافه کنید.

1402/11/06 | توسطهیچکس - کاربر سایت
1
|

لطفا درخواست کنید تا این کتاب تجدید چاپ گردد تا بشود خرید

1402/06/16 | توسطمحمد مهدی نوری زاده
10
|

بعضی آدمها واقعا برای همیشه منحصر بفرد و بی نظیر باقی می‌مانند. و مشابهی نخواهند داشت. مثل نیوتون البرت اینشتین ماکس پلانک ماری کوری نلسون ماندلا گاندی ابن سینا حافظ دنبال آدم هایی مثل اینها نگرد نیست، گشتم نبود.

1401/10/25 | توسطمجتبی پیغان - کاربر سایت
19
|
پاسخ ها

درسته خاص هستند ، ولی از کجا می‌دانی که نخواهند بود ؟!

1403/05/26|توسطم اِ
4

همواره دستاوردهای گذشتگان برای ما پررنگ‌تر از بزرگان معاصر جلوه می‌کنه، شک نکن سال‌ها بعد بهتر از حالا از دانشمندان زمان ما تجلیل میشه

1403/06/22|توسطAamer nosratzehi
0