1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه تاریخ هنر

کتاب فلسفه تاریخ هنر

3.9 از 1 رأی

کتاب فلسفه تاریخ هنر

The Philosophy of Art History
انتشارات: نگاه
٪15
535000
454750
معرفی کتاب فلسفه تاریخ هنر
این کتاب برای اولین بار در سال 1959 منتشر شد. این پرسش مطرح می‌شود که تاریخ علمی هنر چه چیزی را می‌تواند به دست آورد، معنای و محدودیت‌های آن چیست؟ این کتاب حاوی تأملات فلسفی درباره تاریخ است و با فصل‌هایی درباره دامنه و محدودیت‌های یک جامعه‌شناسی هنر و مفهوم ایدئولوژی در تاریخ هنر آغاز می‌شود. فصل مربوط به مفهوم «تاریخ هنر بدون نام» جایگاه اصلی کتاب را به خود اختصاص داده است - به طور کامل در مورد دیدگاه فلسفی اساسی کل اثر بحث می کند. همچنین فصول بیشتری در مورد روانکاوی، هنر عامیانه و هنر عامه وجود دارد. فصل نقش قرارداد در تاریخ هنر راه را برای مطالعه بیشتر نشان می دهد.
کتاب حاضر به بررسی روش‌های تاریخی هنر می‌پردازد و مسائل مرتبط با تفکر تاریخی را مورد بررسی قرار می‌دهد. با عناوین آغاز سخن، کتاب شامل شش فصل است:
۱. گستره و محدودیت‌های جامعه‌شناسی هنر ۲. نگرش جامعه‌شناختی: مفهوم ایدئولوژی در تاریخ هنر ۳. نگرش روانشناختی: روانکاوی و هنر ۴. استنباطات فلسفی تاریخ هنر: «تاریخ بی‌نام هنر» ۵. لایه‌های تحصیلی در تاریخ هنر: هنر قومی و هنر مردمی ۶. نیروهای ستیزنده در تاریخ هنر: نوآوری و میثاق‌ها
تنظیم این فصول به‌گونه‌ای است که مباحث مهم و موضوعات مختلف مورد بررسی قرار گیرند. این کتاب به شیوه‌ای جامع و سازنده به تفکرات تاریخی در حوزه هنر می‌پردازد.
درباره آرنولد هاوزر
درباره آرنولد هاوزر
آرنولد هاوزر (Arnold Hauser) (متولد ۸ مه ۱۸۹۲ تمشوار - درگذشته ۲۸ ژانویه ۱۹۷۸ بوداپست)، مورخ تاریخ هنر مجارستانی و از پیشگامان تاریخ هنر نویسی با گرایش مارکسیستی بود. نوشته‌های وی بر تأثیر تغییرات ساختارهای اجتماعی بر هنر استوار است. اثر وی تحت عنوان «تاریخ اجتماعی هنر» (جلد نخست، ۱۹۵۱) در چهار جلد مهمترین اثر وی به‌شمار می‌رود.
وی در ۸ مه ۱۸۹۲ در خانواده‌ای یهودی در تمشوار زاده شد و در ۱۹۱۰ برای مطالعه تاریخ هنر و ادبیات به دانشگاه بوداپست راه یافت و همزمان دوره‌های مطالعاتی نیز در برلین و پاریس داشت. در سال ۱۹۱۸ درجه دکترای خود را از دانشگاه بوداپست در زیبایی‌شناسی رمانتیک آلمانی دریافت کرد. در اینجا به مقام استادی رسید و سپس مدیر شورای اصلاحات در آموزش تاریخ هنر شد. در پاریس از شاگردان هانری برگسن بود و از او تأثیرات بسیار پذیرفت. پس از جنگ اول جهانی و به دنبال پیروزی ضدانقلاب در مجارستان، آن کشور را ترک گفت و دو سال از عمرش را در ایتالیا به تحقیق دربارهٔ تاریخ هنر عصر باستان، هنرهای زیبا و هنر ایتالیا اختصاص داد. در سال ۱۹۲۰ به برلین رفت و در آنجا این نظریه را مطرح کرد که مسایل هنر و ادبیات اساساً مسایلی جامعه شناختی اند. سپس در آثار ماکس وبر، آدولف گولد شمیت، ورنر زومبارت و ارنست ترویلج آلمانی و بعدها چندین جامعه‌شناس بزرگ آمریکایی به تحقیق پرداخت. در وین از ۱۹۲۴ تا ۱۹۳۸ در مسایل بنیادین هنر جدید فیلم تحقیق کرد که در نوع خود برای محققی پرورش یافته در سنت تحقیقات دانشگاهی آلمان تا آن روزگار، علاقه ای استثنایی به‌شمار می‌رفت. همان‌جا در یک شرکت فیلم‌سازی وینی استخدام و مدیر بازاریابی و تبلیغات شد، از سال ۱۹۳۳ تا سال ۱۹۳۶ عضو هیئت مشورتی سانسور فیلم و مدرس نظریه و فناوری فیلم در کالج وین بود. اما در سال ۱۹۳۸ هاوزر که یهودی بود مجبور شد آلمان را ترک گوید و راهی انگلستان شود.
مقالات مرتبط با کتاب فلسفه تاریخ هنر
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه تاریخ هنر" ثبت می‌کند