1. خانه
  2. /
  3. کتاب فن نمایشنامه نویسی

کتاب فن نمایشنامه نویسی

نویسنده: لاجوس اگری
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.2 از 1 رأی

کتاب فن نمایشنامه نویسی

The Art of Dramatic Writing
انتشارات: نگاه
٪15
475000
403750
پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب فن داستان و نمایشنامه نویسی

The Art of Dramatic Writing
انتشارات: پارت
٪20
300000
240000
معرفی کتاب فن نمایشنامه نویسی
با "فن نمایشنامه نویسی" به قلم "لاجوس اگری"، تمام تکنیک های اساسی را که یک نمایش نویس موفق باید بداند، یاد بگیرید.
در میان خیل بی شمار کتاب هایی که چگونگی نمایش نامه نویسی را آموزش می دهند، تعداد اندکی پیدا می شوند که رموز مربوط به ساختار نمایش نامه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. "فن نمایشنامه نویسی" نوشته ی "لاجوس اگری"، یکی از این معدود کتاب هاست که دستورالعمل های آن می تواند دقیقا با همان کیفیت، برای نوشتن داستان کوتاه، رمان یا فیلم نامه نیز به کار گرفته شود.
"لاجوس اگری" در "فن نمایشنامه نویسی"، زیر و بم نمایش نامه ها را ارزیابی می کند؛ او با آنچه که قلب یک نمایش را تشکیل می دهد کارش را آغاز می کند: با شخصیت ها. لولایی که تمام نمایش نامه های خوب بر آن استوارند، آدم ها و روابطشان هستند؛ آن ها هستند که در خدمت داستان قرار گرفته، آن را به جلو رانده و به آن زندگی می بخشند. در این بین درکی از انگیزه های انسانی و اینکه چرا افراد به طریقه ی خاصی رفتار و عمل می کنند نیز به دست می آید. "لاجوس اگری" از همه جا مثال می زند. از رومئو و ژولیت اثر ویلیام شکسپیر گرفته تا خانه عروسک به قلم هنریک ایبسن. او با این مثال ها نشان می دهد که چرا داشتن یک فرض اساسی در قالب رفتار انسانی و توسعه ی تغایر نمایشی بر اساس آن رفتار، برای نویسنده ضرورت دارد. "فن نمایشنامه نویسی" که شامل الفبای "لاجوس اگری" درباره ی فرضیات، شخصیت ها و کشمکش است، رویکردی مستقیم و راهنمایی مناسب برای دستیابی به حقیقت در نوشتن به حساب می آید.
درباره لاجوس اگری
درباره لاجوس اگری
لاجوس اگری Lajos N. Egri (4 ژوئن 1888 - 7 فوریه 1967) نویسنده کتاب The Art of Dramatic Writing بود که به طور گسترده به عنوان یکی از بهترین آثار در زمینه نمایشنامه نویسی قلمداد می شود، گرچه آموزه های او از آن زمان برای اقتباس نوشتن داستان کوتاه، رمان و فیلمنامه استفاده می شود. او همچنین نویسنده کتاب درسی همراه است، «هنر نوشتن خلاق»، که در ادامه به موضوعات مشابه می پردازد.
قسمت هایی از کتاب فن نمایشنامه نویسی

شهرت طلبی از لوازم زندگی ماست. همه ما، همیشه، علاقمندیم که معرض توجه باشیم. کسی که از تصور مردم درباره خود مظنون است و کسی که متمایل به گوشه گیری و انزواست هردو می خواهند به این وسیله خود را در معرض توجه مردم قرار دهند. اگر عدم پیشرفت و شکست خوردن در کار در مردم ایجاد تاسف و ترحم کند آرزوی همه ما این خواهد بود که در کار خود شکست بخوریم. چرا فلان مرد همیشه زنان خیابان را دنبال می کند، او که مرد نان آور و پدر خوب و حتی شوهر مهربانی است چرا به این کار تن در می دهد؟ لابد نقصی در زندگی او موجود است. به قدر کافی خود را مهم نمی بیند. خانواده و دوستانش برای او اهمیتی قائل نیستند. شب و روز سرگرم کار خود است و کسی به او توجه و اعتنایی ندارد. از این جهت هربار که زنی را به دام می کشد خود را مظفر و منصور می یابد و در خود احساس قدرت و اهمیت می کند و چنین می پندارد که کاری انجام داده است. علاقه انجام کارهای مهم در این جوان به شکار جنس لطیف تبدیل شده است. مادر از زاییدن کودک احساس آفریدن در خود می کند و بقاء و دوام خود را در وجود طفل خود می بیند. شاید این دلیل دیگری باشد به این که زن های بچه دار کمتر درصدد جلب کردن جنس مرد هستند. بزرگ ترین رنج و درد مادر موقعی است که حس کند فرزندش به خاطر علاقه ای که به او دارد غم و اندوه خود را از او پنهان می دارد. تصور می کند که فرزندش او را بی اهمیت می داند.

مقالات مرتبط با کتاب فن نمایشنامه نویسی
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری

نمایشنامه های انتخاب شده در این مطلب، بهترین ها برای ورود به این دنیا هستند

آشنایی با نقطه نظرهای روایی در داستان ها
آشنایی با نقطه نظرهای روایی در داستان ها

وقتی در حال نوشتن یک داستان هستید، باید تصمیم بگیرید که راوی قصه چه کسی است و داستان را برای چه کسانی تعریف می کند

چهار عنصر مهم در داستان های پرطرفدار
چهار عنصر مهم در داستان های پرطرفدار

هدف اصلی برای اغلب داستان سرایان این است که کاری کنند مخاطبین، داستان آن ها را کامل بخوانند

مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم
مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.

نظر کاربران در مورد "کتاب فن نمایشنامه نویسی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام زیاد جالب نبود زمان زیادی از نوشتن کتاب میگذره امروزه فیلمنامه‌ها تغییر زیادی کردن . کتابش مثل این میمونه که بگیم چگونه خانه بسازیم بعد بیاییم مصالح رو تعریف کنیم چی هستن خوب چجوری بسازم؟

1402/04/14 | توسطکاربر سایت
0
|