1. خانه
  2. /
  3. کتاب برخورد تواریخ در جنوب قفقاز

کتاب برخورد تواریخ در جنوب قفقاز

3.1 از 1 رأی

کتاب برخورد تواریخ در جنوب قفقاز

Clash of Histories in the South Caucasus
ناموجود
25000
معرفی کتاب برخورد تواریخ در جنوب قفقاز
روبن گالیچیان، مورخ ارمنی الاصل مقیم بریتانیا متخصص در بررسی نقشه های تاریخی ارمنستان و آذربایجان ایران است. وی طی سال های گذشته، ده ها کتاب و مقاله درباره تاریخ و نقشه های تاریخی قفقاز به چاپ رسانده است. وی از مشاهیر ارمنستان به شمار می رود.
قای گالیچیان در این کتاب بیش از همه سعی دارد به اهمیت فرایند سازمان یافته ای که حکومت آذربایجان به منظور جعل هویت تاریخی انجام می دهد بپردازد. وی بر این باور است که جغرافی دانان و مورخان آذربایجان طی یک قرن گذشته سعی داشته اند تاریخ این منطقه را از نو خلق کرده و مرزها و حتی قومیت های ساکن قفقاز را دستکاری کنند.
وی به بررسی پیشینه تاریخی اقوام ایرانی آذری و سایر ایرانیان و ارمنی در منطقه جنوبی قفقاز پرداخته و این ناحیه را میراث مشتکر میان این اقوام می داند. همچنین به تحولات زمان اتحاد جماهیر شوروی اشاره می کند که، مسکو قصد داشت هویت تاریخی اقوام غیر روس قفقاز را تغییر داده و در فرهنگ غالب روسی-سوسیالیستی حل کند. با این وجود، دولت آذربایجان پس از استقلال، بسیار بدتر از شوروی عمل کرده و سعی دارد به نوعی این منطقه را کاملا ترک نشین جلوه دهد.
وی ایجاد پان ترکسیم در منطقه را همزمان با تشکیل جمهوری خودمختار آذربایجان در شوری در سال 1918 دانسته و از تلاش های روس ها و پان ترکیست ها برای تحقق نوعی یکدستی ملی و افسانه سرائی درباره تقابل تاریخی با دیگر اقوام به ویژه ارامنه سخن می گوید.
کنون جای بسی تأسف است که ده هزار چلیپا سنگ با نوشتارهای ارمنی، با سوابقی بیش از ده قرن، به صورت برنامه ریزی شده، بین سال های 1999 تا 2005م در منطقه خودمختار نخجوان، پیش چشمان بشر متمدن قرن بیست و یکم، منهدم و با خاک یکسان شده و بقایای آن ها به رودخانۀ ارس ریخته شدند.
اگر متفکران و تاریخ سازان آذری مدعی اند که اجدادشان آلبانیایی (ارانی) و مسیحی بوده اند، پس چرا به جای نگه داری و بازسازی آثار پدران خود، آن ها را منهدم می کنند و از بین می برند؟
جمهوری فعلی آذربایجان، در شمال رود ارس، هم زمان با استقلال کشورهای جنوب قفقاز، در سال 1918م تشکیل شد. ابتدا قرار بود که این کشور جمهوری جنوب شرقی قفقاز نامیده شود، ولیکن حکام حزب حاکم، یعنی مساواتی ها، که قصد دیگری داشتند، با آذری جلوه دادن اقوام قفقاز، نام منطقه را آذربایجان گذاشتند.»
درباره روبن گالیچیان
درباره روبن گالیچیان
روبن گالیچیان (Rouben Galichian)، (زاده ۱۹۳۸ میلادی، در تبریز-ایران)، محقق، پژوهشگر مستقل و متخصص در نقشه‌های تاریخی ارمنستان و منطقه قفقاز جنوبی است. خانواده روبن گالیچیان در دوران نسل‌کشی ارمنیان از شهر وان مهاجرت و از طریق ارمنستان به ایران نقل مکان کردند. روبن بعد از به پایان رساندن تحصیلات خود در تهران با بورسیه تحصیلی برای ادامه تحصیل به انگلستان می‌رود و در رشته مهندسی برق از دانشگاه استون در سال ۱۹۶۳ میلادی فارغ‌التحصیل می‌شود. پس از بازگشت به ایران او در صنایع نفت و گاز ایران برای اولین بار به عنوان مهندس و سپس به عنوان مدیر پروژه برای پروژه‌های مختلف ایجاد خط لوله مشغول کار شد. او در پروژه‌های مختلفی با شرکت‌های انگلیسی همکاری نموده است.
روبن گالیچیان مطالعه دربارهٔ نقشه‌های تاریخی را از سال ۱۹۷۰ میلادی به صورت حرفه‌ای آغاز نموده است. در سال ۱۹۷۶ میلادی با سعی و کوشش بسیار توانست مجموعه نقشه‌های کمیاب تاریخی قفقاز و جهان را جمع‌آوری و مطالعه و به صورت کتاب به ماتناداران اهداء نماید.
از طرف دانشگاه‌های مختلف جهان (دانشگاه تهران، آکسفورد، کمبریج، ایروان، بوستون) برای سخنرانی در مورد موضوعات مرتبط نقشه‌های تاریخی جهان از روبن گالیچیان دعوت به عمل می‌شود.
روبن و همسرش «ماریت» نیز در بسیاری از پروژه‌های خیریه در ارمنستان همکاری می‌کنند. روبن یک مؤسسه خیریه در انگلیس تأسیس نموده است؛ او و همسرش طرح‌های مختلفی مانند:ایجاد آموزشگاه (به نام پسرشان لوون گالیچیان) صنایع دستی و هنرهای زیبا و ایجاد مراکز بهداشتی در شهر وانادزور و استان آرماویر به اجرا درآوردند.
دسته بندی های کتاب برخورد تواریخ در جنوب قفقاز
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب برخورد تواریخ در جنوب قفقاز" ثبت می‌کند