1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسطین صلح نه، تبعیض

کتاب فلسطین صلح نه، تبعیض

نویسنده: جیمی کارتر
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب فلسطین صلح نه، تبعیض

Palestine
انتشارات: نشر ثالث
٪15
280000
238000
3.2 از 1 رأی

کتاب فلسطین صلح یا نژاد پرستی

Palestine: Peace Not Apartheid
انتشارات: اطلاعات
ناموجود
1800
معرفی کتاب فلسطین صلح نه، تبعیض
کتاب «فلسطین: صلح نه، نژادپرستی» نوشته جیمی کارتر، سی و نهمین رئیس جمهور ایالات متحده، یک بررسی روشنگرانه از مناقشه اسرائیل و فلسطین است. این کتاب که در سال 2006 منتشر شد، از تجربه گسترده و دانش عمیق کارتر از خاورمیانه بهره می‌برد و یک ارزیابی صریح از وضعیت را ارائه می‌کند و گام‌هایی را برای دستیابی به صلح پایدار در منطقه پیشنهاد می‌کند. کارتر ابتدا شرح مفصلی از پیشینه تاریخی درگیری اسرائیل و فلسطین ارائه می‌دهد. او ریشه‌های درگیری را در اوایل قرن بیستم دنبال می‌کند و در مورد بیانیه بالفور، قیمومیت بریتانیا و ایجاد کشور اسرائیل در سال 1948 بحث می‌کند. کارتر بر اهمیت درک این تاریخ برای درک پیچیدگی‌های وضعیت کنونی تأکید بسیار دارد. بخش قابل توجهی از کتاب به مسئله شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه اختصاص دارد. کارتر استدلال می‌کند که این شهرک‌ها مانع بزرگی برای صلح هستند، زیرا به سرزمین فلسطین تجاوز می‌کنند و امکان راه حل دو دولتی را تضعیف می‌کنند. او شهرک‌سازی‌ها را نوعی آپارتاید توصیف می‌کند که با سیستم جداسازی نژادی آفریقای جنوبی مشابهت دارد. کارتر همچنین به طور انتقادی نقش ایالات متحده در روند صلح اسرائیل و فلسطین را بررسی می‌کند. او استدلال می‌کند که سیاست ایالات متحده اغلب به نفع اسرائیل مغرضانه بوده است، که مانع از تلاش‌ها برای دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار شده است. کارتر خواستار رویکردی متعادل‌تر است که حقوق و خواسته‌های اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را به رسمیت بشناسد. قابل ذکر است که تأملات و تجربیات شخصی کارتر ابعاد منحصر به فردی به کتاب می بخشد. او بینش‌هایی را از دوران ریاست جمهوری خود به اشتراک می‌گذارد، به ویژه توافقنامه کمپ دیوید، جایی که او میانجیگر برای توافق صلح بین اسرائیل و مصر بود. این کتاب با پیشنهادهای کارتر برای حل مناقشه پایان می‌یابد. او از راه حل دو کشوری بر اساس مرزهای 1967 با مبادله زمین مورد توافق طرفین حمایت می‌کند.
درباره جیمی کارتر
درباره جیمی کارتر
جیمز ارل کارتر (James Earl Carter) (زادهٔ ۱ اکتبر ۱۹۲۴ در پلینز، جورجیا)، معروف به جیمی کارتر در سال ۱۹۷۶ به عنوان نامزد حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا شرکت کرد و جرالد رودولف فورد، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا را از ادامه راه در دومین حضور در کاخ سفید بازداشت و به عنوان سی و نهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا انتخاب شد.
کارتر از همان ابتدای دوران زمامداری‌اش مجبور شد برای اجرای برنامه‌هایش با کنگره ایالات متحده آمریکا وارد یک مبارزه نفس گیر شود. نارضایتی‌های عمومی از تورم بی‌سابقه اقتصادی، صف‌های طولانی در مقابل پمپ بنزین‌ها و بحران سیاسی واشینگتن بر سر گروگان‌های آمریکایی در ایران نیز از جمله دیگر مشکلات فراروی کارتر بودند. به نظر بسیاری از تحلیلگران سیاسی دنیا کارتر نقش مهمی در پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران داشت.
میانجیگری در اولین تلاش برای برقراری صلح میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها که به پیمان کمپ دیوید میان مصر و اسرائیل منتهی شد، از جمله دستاوردهای سیاست خارجی کارتر به حساب می‌آید. انعقاد قرارداد با چین و امضای توافقنامه‌های مربوط به کانال پاناما نیز از جمله دیگر موفقیت‌های وی در این عرصه به حساب می‌آیند.
کارتر فعالیت‌های گسترده‌ای را در کنترل تسلیحات اتمی در کارنامه کاری اش به ثبت رسانده‌است. دفاع از حقوق بشر یکی دیگر از دغدغه‌های کارتر به حساب می‌آمد. نمونه بارز این رویکرد وی در حمایت از سیاست بریتانیا برای خاتمه دادن به قتل‌عام در زیمبابوه بود.
وی در مبارزات انتخاباتی اش در سال ۱۹۸۰ به شدت سیاست‌های رونالد ریگان، رقیب اصلی اش از حزب جمهوری‌خواه را مورد انتقاد قرار داد و تأکید کرد که در صورت انتخاب شدن وی به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا خطر جنگ بار دیگر بر روی این کشور سایه خواهد افکند و حقوق بشر نیز مورد تعدی قرار می‌گیرد.
کارتر جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۲ را از آن خود کرد. وی هم‌چنین عضو سازمان ریش‌سفیدان است که برای برقراری صلح در جهان تلاش می‌کنند و دزموند توتو نیز در آن عضویت دارد. نلسون ماندلا نیز عضو سازمان ریش سفیدان بود.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسطین صلح نه، تبعیض" ثبت می‌کند