"در جست و جوی فضاهای گم شده" اثری است ارزشمند که در آن مجموعه ای از مقالات و خطابه های "داریوش شایگان"، اندیشمند و نظریه پرداز فرهنگی ایرانی، به صورت یکجا گردآوری شده و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. عمده ی این مقالات پیش از این در نشریات داخل کشور و مجلات خارجی به چاپ رسیده اند اما به جهت مضمون مشترکی که در همه ی آن ها به چشم می خورد و آن هم کنکاش پیرامون هنر شرقی و غربی است، "داریوش شایگان"، تصمیم گرفت تا آن ها را در کنار هم در مجموعه ی "در جست و جوی فضاهای گم شده" به انتشار برساند.
آنچه زمینه را برای تفکر پیرامون این موضوعات و نوشتن مقالات مدنظر فراهم کرد، سفرهایی بوده که "داریوش شایگان" از دوران نوجوانی آغاز کرده بود. سفری که از اروپا و کشور ایتالیا آغاز گرفت، از پاریس فرانسه که سمبل شکوفایی هنر، از نقاشی و موسیقی گرفته تا معماری و تئاتر بود، عبور کرد و به هندوستان و سپس ایران رسید. وی "در جست و جوی فضاهای گم شده" به شرق دور، یعنی چین و ژاپن نیز سفر کرد و این چنین یک دید کلی از جهان بینی های متنوع فرهنگی، در نقاط مختلف دنیا به دست آورد.
"در جست و جوی فضاهای گم شده" به دو بخش کلی تقسیم شده که در بخش نخست آن، هنر، خاصه ی آن هنرهای بصری نظیر معماری و شهرسازی مورد توجه قرار گرفته و "داریوش شایگان" با مقایسه ی ابعاد مختلف هنری در شرق و غرب، شاخصه های اصلی آن ها را به خواننده معرفی می کند. بخش دوم به طور ویژه به هنر معاصر ایران اختصاص دارد و ارزنده ترین آثار چند تن از هنرمندان معاصر را مورد بررسی قرار می دهد.
کتاب در جست و جوی فضاهای گم شده