1. خانه
  2. /
  3. کتاب فرهنگنامه تصوف و عرفان (دوره ی دو جلدی)

کتاب فرهنگنامه تصوف و عرفان (دوره ی دو جلدی)

پیشنهاد ویژه
3 از 1 رأی

کتاب فرهنگنامه تصوف و عرفان (دوره ی دو جلدی)

مباحث، اعلام، اصطلاحات و تعبیرات
Dictionary of Sufism and Mysticism
٪20
1650000
1320000
معرفی کتاب فرهنگنامه تصوف و عرفان (دوره ی دو جلدی)
"فرهنگنامه تصوف و عرفان" اثری است به تالیف "محمد استعلامی" که در آن "مباحث، اعلام، اصطلاحات و تعبیرات" عرفان و تصوف را یکجا در اختیار خوانندگان قرار می دهد. "محمد استعلامی" که خود یکی از برجسته ترین پژوهشگران حوزه ی تصوف و عرفان است، با ارائه ی "مباحث، اعلام، اصطلاحات و تعبیرات" در قالب "فرهنگنامه تصوف و عرفان"، کار را برای مخاطبین این حوزه آسان کرده است. به واقع مرجعی در این ابعاد که نشر فرهنگ معاصر آن را به انتشار رسانده، مواجهه ی مخاطبین را با متون و مباحثی که از این سنت کهن ایرانی و اسلامی برجای مانده اند، تسهیل می کند.
عرفان و تصوف، اقیانوسی است به قدمت ایران کهن که هنوز هم صدف های سخن آن، مرواریدهای گرانبهایی را در دل خود انباشته دارد. اما در این دریا، صدف های قلابی و خالی از گوهر نیز کم نیست که با بطن تهی خود، خواننده را به تصور غلطی از مفاهیم صوفیانه می رساند. برای شناخت بهتر این مفاهیم و پی بردن به حقایق آن، نیاز به کتاب های مرجع و معتبری است که مبانی آن را توضیح دهند و به پرسش های آن، پاسخ هایی شایسته و صحیح بدهند. "فرهنگنامه تصوف و عرفان" از "محمد استعلامی" همچین مرجعی است و با ارائه ی مفاهیم به شکلی ساده و سهل الوصول، امکان درک بهتر آن ها را فراهم می کند. با وجود زبان ساده و روشنی که در نگارش این اثر به کار گرفته شده، مطالب همگی استوار و معتبر هستند و هر مقاله ای که در آن ارائه شده، با ارجاع به ماخذ به کار گرفته شده همراه است و علاوه بر تایید اعتبار مطلب، امکان کاوش بیشتر در آن مقوله را فراهم می کند.
درباره محمد استعلامی
درباره محمد استعلامی
محمد استعلامی ادیب، مولوی‌پژوه و حافظ‌شناس در سال ۱۳۱۵ در شهر اراک به‌دنیا آمد. وی در سال ۱۳۳۷ به اخذ درجهٔ کارشناسی نایل شد؛ وی سپس تحصیلات خود را تا مقطع دکتری، در دانشگاه تهران ادامه داد. او با تصحیح تذکرة الاولیا عطار نیشابوری به شهرت فراوانی دست یافت و این کتاب تا به حال ۲۸ بار تجدید چاپ شده‌است. او همچنین در هفت جلد شرحی بر مثنوی مولوی نوشت که در سال ۱۳۶۴، جایزهٔ بهترین کتاب سال را از آن خود کرد. «درس حافظ» در دو جلد شرحی بر غزلیات حافظ شیرازی است. او در سال ۱۳۴۳ در گروه ادبیات فارسی دانشگاه تهران و دانشسرای عالی به عنوان مدرس استخدام شد و در سال ۱۳۵۶ بازنشسته گردید. پس از آن در تابستان ۱۳۶۱ برای تکمیل مطالعات و تحقیقات خود به سفرهای طولانی در هند، آمریکا و کانادا پرداخت و تا سال ۱۳۷۴ به تدریس در مرکز مطالعات اسلامی و دانشگاه مک گیل مشغول بوده است. استعلامی از جمله شاگردان شاخص بدیع‌الزمان فروزانفر به شمار می‌رود که از بدو ورود به دانشگاه تهران تا زمان مرگ فروزانفر، حشر و نشر فراوانی با وی داشت و برخی از درس‌های او را تقریر کرد که از جمله آنها تقریرات وی از قصاید خاقانی است که در دوجلد با شرح و اضافات خود استعلامی از سوی انتشارات زوار منتشر شده است.
دسته بندی های کتاب فرهنگنامه تصوف و عرفان (دوره ی دو جلدی)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فرهنگنامه تصوف و عرفان (دوره ی دو جلدی)" ثبت می‌کند