"سپهر آگاهی" کتابی است به قلم دکتر "محسن فرشاد" که خوانندگان را به گشت و گذار "در قلمروهای جاودان وجود" دعوت می کند. نویسنده کتاب را در سه بخش و چندین دفتر طبقه بندی کرده که هر کدام گوشه ای از "سپهر آگاهی" خواننده را شکل می دهند. در بخش ابتدایی کتاب، مسائلی همچون جهان پدیداری منطبق با کالبد مادی انسان، تشریح واقعیت مادی از نظرگاه علمی، نظریه ی مه بانگ و تورم کیهانی، تعریف عالم مادی از دیدگاه فلسفی، حتمیت یا دترمینیسم فازی و قطعی در رویدادهای طبیعی، جهان کوآنتومی، مفهوم آنتروپی در نظریه ی اطلاعات و آگاهی مورد بررسی دقیق قرار می گیرند.
سپس بخش دوم کتاب "سپهر آگاهی" از دکتر "محسن فرشاد" آغاز می شود و مفاهیم متافیزیک در گستره ی شناخت بشر در این قسمت تجزیه و تحلیل می شود. نویسنده در این بخش همچنین به مسئله ی فضا، زمان و بعد در فلسفه و دانش امروز پرداخته و این موارد را از دیدگاه ریاضیات و فیزیک نیز بررسی نموده است. میدان از دریچه ی فلسفه، فیزیک و کیهان شناسی، نظریه ی ابرتقارن و نظریه همه چیز، دیدگاه ماده گرایان، معناگرایان یا ایده آلیست ها، پوزیتیویست های منطقی و افلاطونیان، ایده آلیسم علمی، تئوری اعداد، شهودگرایان، تفکر فازی و اجتماع نقیضین از سایر موضوعاتی هستند که در بخش دوم کتاب "سپهر آگاهی" به آن ها پرداخته شده است.
در بخش سوم و آخر کتاب، آگاهی شهودی، عرفانی، کیهانی، جوهر از دیدگاه نظریه ی کوآنتوم، مرزهای آگاهی و قلمروهای آگاهی برتر، تغییر الگوی آگاهی فعلی انسان به آگاهی چندبعدی و رویا و آگاهی در پیوند با آن مورد بررسی قرار گرفته است و این چنین کتاب "سپهر آگاهی" به پایان می رسد.
کتاب سپهر آگاهی