1. خانه
  2. /
  3. کتاب پدر سالار

کتاب پدر سالار

نویسنده: رابرت فیلمر
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب پدر سالار

و سایر آثار سیاسی
Patriarcha
٪25
550000
412500
معرفی کتاب پدر سالار
در قلمرو فلسفه‌ی سیاسی، آثار کمی به اندازه «پدرسالار» رابرت فیلمر بحث و جدل برانگیخته است. کتاب فیلمر که در دوره‌ای پرفراز و نشیب در تاریخ انگلیس نوشته شد، دفاعیه‌ای از سلطنت‌ مطلقه و اقتدار پدرسالارانه را ارائه می‌کند و مفاهیم غالب مشروعیت‌ سیاسی و ماهیت‌ حاکمیت را به چالش می‌کشد. «پدر سالار» رساله ای در باب نظریه‌ی‌ سیاسی است که به دنبال توجیه «حق‌ الهی پادشاهان و نظم پدرسالارانه جامعه» است. فیلمر با تکیه بر کتاب مقدس، فلسفه‌ی کلاسیک و سابقه‌ی حقوقی استدلال می‌کند که اقتدار سیاسی در نهایت از نظم طبیعی خانواده ناشی می‌شود و پدر بر فرزندان و خانواده‌اش قدرت مطلق دارد. از این فرض، فیلمر ایده‌ی پادشاه را به‌عنوان «پدر کشورش» که دارای اقتدار‌ الهی برای حکومت بر رعایای خود با اطاعت بی چون و چرا است، تعمیم می‌دهد. کتاب با طرح استدلال های اساسی فیلمر در مورد منشأ اقتدار سیاسی و ماهیت حاکمیت آغاز می ‌شود. او مدعی است که تمام اقتدار سیاسی مشروع در نهایت از خدا سرچشمه می‌گیرد، که نظم پدرسالارانه جامعه را به گونه‌ای تعیین کرد که در سلسله مراتب طبیعی خانواده منعکس شود. به گفته‌ی فیلمر، همانطور که یک پدر بر فرزندان خود اقتدار مطلق دارد، پادشاه نیز بر رعایای خود دارای اقتدار مطلق است و اطاعت از پادشاه یک وظیفه‌ی اخلاقی و مذهبی است. محور بحث فیلمر، دفاع او از «حق الهی پادشاهان» است - این ایده که پادشاهان بر اساس فرمان الهی حکومت می کنند و فقط در برابر خدا مسئول هستند، نه در برابر رعایای خود یا هر مرجع زمینی. او مفهوم حاکمیت مردمی و محدودیت‌های قانون‌ اساسی در مورد قدرت سلطنتی را رد می‌کند و استدلال می‌کند که چنین محدودیت‌هایی نظم الهی را تضعیف و ثبات و مشروعیت دولت را تهدید می‌کند. در عوض، فیلمر از اقتدار مطلق پادشاه برای حکومت هر طور که صلاح می‌بیند، با هدایت حکمت الهی و وظیفه اخلاقی دفاع می‌کند. «پدر سالار» علاوه بر استدلال‌های نظری خود، به بحث‌های معاصر درباره نقش مناسب دولت و محدودیت‌های قدرت سیاسی نیز می‌پردازد. فیلمر نظریه‌های بدیل اقتدار سیاسی، از جمله قراردادگرایی و نظریه‌ی حقوق‌طبیعی را نقد می‌کند، که به نظر او تضعیف‌کننده‌ی نظم‌الهی و ترویج مفاهیم خطرناک حاکمیت مردمی و استقلال‌فردی است.
درباره رابرت فیلمر
درباره رابرت فیلمر
سر رابرت فیلمر زاده ۱۵۸۸ و درگذشته ی ۱۶۵۳ ، نظریه‌پرداز سیاسی اهل انگلستان بود که در آثار خود به دفاع از حقوق الهی پادشاهان پرداخت. شناخته‌شده‌ترین اثر او «پدرسالار» نام دارد که جان لاک در دو رساله در باب حکومت به نقد تفصیلی این اثر می‌پردازد. فیلمر خود از منتقدان توماس هابز و جان میلتون بود. فیلمر پدرسالاری را تنها رابطه قدرت مشروع در جهان می‌دانست که هم در سطح خانواده و هم در سطح حکومت به آن قائل بود و بر این باور بود که این سلسله مراتب قدرت خواسته خداوند است. او برای توجیه موضع خود بر داستان آدم و حوا که در کتاب مقدس آمده تکیه می‌کند.
مقالات مرتبط با کتاب پدر سالار
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب پدر سالار"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام . ببخشید من میخوام کتاب رو تهیه کنم. لطفا راهنمایی بفرمایید این کتاب (( پدرسالار و سایر آثار سیاسی )) با قیمت ۴۱۲ تومان با کتاب ((پدرسالار و قدرت الهی پادشاهان )) با قیمت ۷۰ تومان چه تفاوتی با هم دارن؟ هر دو در سایت ایران کتاب هست.

1403/12/03 | توسطمحمدیاوری - کاربر سایت
0
|

این کتاب از جهت اینکه دو رساله سیاسی جان لاک بر علیه این کتاب که درواقع آرای سلطنت طلبان دوره استوارت‌ها بر علیه مشروطه خواهان انقلاب باشکوه هست، بسیار اهمیت داره و با خوندن این کتاب میشه راحت‌تر به اندیشه جان لاک پی برد.

1402/01/23 | توسطامیر حسام الدین کرمی
2
|