1. خانه
  2. /
  3. کتاب اندیشه ی اسپینوزا

کتاب اسپینوزا

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.3 از 1 رأی

کتاب اسپینوزا

(فیلسوفان بزرگ)
Spinoza
انتشارات: آگه
ناموجود
65000
3.7 از 1 رأی

کتاب اندیشه ی اسپینوزا

Spinoza: A Very Short Introduction
ناموجود
26000
معرفی کتاب اندیشه ی اسپینوزا
یک بررسی اجمالی شفاف همراه با اطلاعات مفید درباره ی زندگی و آثار یکی از بزرگ ترین فلاسفه ی دنیا که فهمیدن او کار بسیار مشکلی است. افکار اسپینوزا معمولا درست فهمیده نمی شوند یا به عبارتی درست عرضه نمی شوند. برای مثال بسیاری او را بخاطر فلسفه ی پیچیده و ایده های غیر ارتودکسی اش درباره ی خدا، آتئیست می پنداشتند. اما کتاب اندیشه ی اسپینوزا به قلم راجر اسکروتن که خود فلسفه پردازی شهیر است، خلاصه ای است مفید و پرمغز از اندیشه های حقیقی اسپینوزا که اسکروتن آن را با کمترین ضریب خطا و شفاف ترین بیان ممکن از هزارتوی پیچیده ی افکار اسپینوزا بیرون کشیده و به مخاطب ارائه داشته است.
پدر عصر روشنگری و آخرین نگهبان محافظ قرون وسطی، اسپینوزای بزرگ، مردی بود که تلاش کرد تا خواسته های متناقض عقلی و اخلاقی زمان خود را به نوعی سازگار سازد. کوشش های درخشان او در جهتی صورت گرفت که دیدگاهی ارائه دهد که در آن انسان، به طور همزمان، پایبند ضروریات و در عین حال به طرز جاودانه ای آزاد باشد. وی بخاطر اقداماتش در این زمینه، از جامعه ی یهودیان آمستردام که در آن زاده شده بود، طرد گشت و راه فلسفه سیاسی را در پیش گرفت که در آن برسرزمینی سکولار، به وسیله ی قانون اساسی لیبرال حکومت شود. او همچنین به دنبال دیدگاهی متافیزیکی بود که سعی داشت آزادی و رهایی انسان را با باور و اعتقاد به توضیحات علمی تطبیق بدهد.
در کتاب اندیشه ی اسپینوزا، راجر اسکروتن یک بررسی شفاف و سیستماتیک از افکار اسپینوزا ارائه می دهد و پذیرش و ارتباط آن را دنیای فلاسفه ی امروزی و مشاغل فکری عصر حاضر نشان می دهد.
درباره راجر اسکروتن
درباره راجر اسکروتن
راجر ورنون اسکروتن (Roger Scruton) (متولد ۲۷ فوریه ۱۹۴۴) فیلسوف بریتانیایی در زمینه زیبایی‌شناسی و فلسفه سیاسی است. راجر اسکروتن از مخالفان سرسخت علم گرایان از یک سو، و مارکسیست‌ها از سوی دیگر است. از نظر او علم به تنهایی قادر به حل تمام مشکلات بشر نیست، از طرف دیگر او به علومی مانند روانشناسی فرگشتی توجه دارد و از این رو مفاهیمی مانند مهندسی اجتماعی یا برابری طلبی محض را نیز برنمی‌تابد. به عنوان مثال وی در دفاع از علوم انسانی و نقد علم (طبیعی) گرایان می‌گوید «تفسیر فرایندی‌ست که هنگام دیدن تصویری که پیش روی ماست، از ما سر می‌زند. زمانی که نوبت به ویژگی‌های ظریف انسانی، ناگفته‌های مسئولیّت‌پذیری و رازهای شادی و اندوه می‌رسد برای تفسیر درست موضوع به راهنما و مطالعه نیاز داریم؛ و این چیزی‌ست که علوم انسانی فراهم می‌کند، از همین رو، زمانی که پژوهشگران ادّعای پرداختن به آنها را دارند و پیش‌وند «عصبی» به آنها می‌چسبانند، باید در انتظار پژوهشی مهمل باشیم.» وی همچنین از منتقدان فمینیسم است، از نظر وی فمینیسم نگرشی افراطی است که روابط بشری را دچار اختلا می‌کند. «زمانی که زنان «هویّت جنسی» خود را آن گونه که فمینیست‌ها پیشنهاد می‌کنند، وضع نمایند، برای مردان غیرجذاب خواهند شد – یا تنها به عنوان ابژه‌ای جنسی جذّاب خواهند بود؛ و زمانی که مردان دست از آقامنشی بردارند، برای زنان غیرجذّاب خواهند شد. آن روز است که همراهی جنسی از جهان رخت برمی‌بندد؛ و اینجاست که وظیفهٔ نجات جوانان از این تجویز به اخلاقگراهای سنّتی می‌رسد، تا گذشتهٔ ندیده را دور از چشم پاسبان‌های فمینیست به گوش‌های مشتاق و مبهوت برسانند – این حقیقت که جنسیّت به راستی یک برساخت است، امّا برساختی شامل هر دو جنس، که برای موفقیّت در ساختنش، باید با پشتیبانی دوسویه عمل کنند. بنا به تجربهٔ من، جوانان با شنیدن این که انقلاب جنسی ممکن است اشتباه بوده باشد، این که زنان می‌توانند با حیا باشند و این که مردان می‌توانند به سلامتی آقامنشی‌شان یک گیلاس بنوشند، نفس راحتی می‌کشند.»
نکوداشت های کتاب اندیشه ی اسپینوزا

راهنمایی جالب و تحریک برانگیز

Christian Science Monitor

بیانات او به طرز زیبایی شفاف و روشن است.

Expository Times
قسمت هایی از کتاب اندیشه ی اسپینوزا

بندیکت باروخ د اسپینوزا در زمانی می زیست که اکتشافات علمی و شقاق دینی و دگرگونی عمیق سیاسی، انقلابی عظیم در سرشت و کاربرد فلسفه پدید آورده بود. هنگامی که اسپینوزا مشتاقانه به صف مبارزات فکری زمان خود پیوست، فلسفه برای او، نه سلاح، بلکه روش زندگی بود. طریقت مقدّسی بود که سالکان خود را به سعادت والا و مطمئنی راه می نمود. کم تر کسانی نظام پیچیدۀ تفکّر او را در تمامیّت آن دریافته اند و از آن مهم تر کم تر کسانی به معنی اخلاقی مترتّب بر آن پی برده اند.

مقالات مرتبط با کتاب اندیشه ی اسپینوزا
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اندیشه ی اسپینوزا" ثبت می‌کند