«طلا بازی» اولین رمان امیرحسین شربیانی است. ماجراهای این رمان در دهۀ نود و در تهران میگذرد. یکی از مهمترین ویژگیهای این رمان، فضاها تازۀ آن است. مکان وقوع حوادث، بازار بزرگ تهران و یک طلافروشی است. به این مکانها در رمانهای ایرانی، پیشتر بسیار کم و یا اصلا پرداخته نشده بود. این فضاهای تازه برای خواننده میتواند جذابیت داشته باشد. حتی خانۀ برخی از از شخصیتهای داستان با وجود اینکه فضاهایی ساده و آشنا دارند اما حال و هوای متفاوت و عجیبی بر آنها حاکم است که باعث ایجاد اتمسفری تازه در آنها شده است. «طلا بازی» داستان پیمان است. پیمان، شخصیت اصلی رمان، روای داستان نیز هست. کودکی او در خانوادهای مرفه و اعیانی سپری شده و پدرش بر اثر قماربازی، هر آنچه داشتهاند را باخته است. حالا پیمان در جوانی میخواهد آن روزها را دوباره احیا کند. او میخواهد زندگی مرفهای داشته باشد و برای رسیدن به این رویا، گام برمیدارد.
خواننده از ابتدا حال و روز پیمان را میفهمد و درمییابد که چرا او در این موقعیت قرار گرفته است. از این رو خواننده پا به پای پیمان جلو میرود تا ببیند، آیا این رویا به حقیقت میپیوندد یا نه.
شربیانی در اولین رمانش سعی کرده است با آوردن فضاهایی که پیش از این کمتر به آن پرداخته شده است و همچنین داستانهای فرعی و خلق شخصیتهایی با جزئیات بسیار، داستانی متفاوت و خوشخوان بنویسد.
علاوه بر پیمان و پدر قماربازش، شخصیتهای دیگری نیز در این رمان حضور دارند از جمله مادر پیمان که زنی مستقل و متفاوت است، زهرا معشوقۀ پیمان و اشکان دوست پیمان که هر کدام خرده داستانهایی را در رمان شکل میدهند و نویسنده سعی کرده است با این شخصیتها قصۀ رمانش را گسترش بدهد و آن را با تعلیق و هیجان پیش ببرد.
ریتم تند روایت، نثر روان، پرداخت زنده و جاندار شخصیتها و نیز تنوع و تازگی فضاها، همه و همه کمک کردهاند تا «طلا بازی» را به رمانی خوشخوان تبدیل کنند که خواننده را تا انتها با خود همراه میکند.
کتاب طلا بازی