1. خانه
  2. /
  3. کتاب نارسیس

کتاب نارسیس و گلدموند

نویسنده: هرمان هسه
4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1 از 1 رأی

کتاب نارسیس و گلدموند

Narziss and Goldmund
٪15
530000
450500
پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب نارسیس و گلدموند

Narcissus and Goldmund
انتشارات: منوچهری
٪25
240000
180000
1 از 1 رأی

کتاب نارسیس

Narcissus
ناموجود
125000
3.5 از 1 رأی

کتاب نارتسیس و گلدموند

Narziss and Goldmund
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
3500
معرفی کتاب نارسیس
کتاب نارسیس، رمانی نوشته ی هرمان هسه است که نخستین بار در سال 1930 منتشر شد. این رمان به داستان مردی جوان به نام گولدموند می پردازد که پس از ترک مدرسه ی کاتولیک به امید یافتن معنای زندگی یا حداقل معنای زندگی خودش، بدون مقصد در سراسر آلمانِ قرون وسطایی سرگردان است. نارسیس، معلمی جوان و توانمند در مدرسه ی صومعه، خیلی زود با گولدموند دوست می شود چرا که اختلاف سنی زیادی میانشان نیست و علاوه بر آن، گولدموند فردی بسیار باهوش نیز هست. گولدموند احترام بسیار زیادی برای نارسیس قائل است و نارسیس هم در عوض او را خیلی دوست دارد. گولدموند روزی با زنی کولی آشنا می شود که او را می بوسد و دعوت به معاشقه می کند. این آشنایی برای گولدموند، لحظه ای بسیار الهام بخش است؛ او اکنون می داند که هیچ وقت قرار نبوده که راهب شود. گولدموند با کمک نارسیس صومعه را ترک می کند و راهی سفری شگفت انگیز و معنوی می شود.
درباره هرمان هسه
درباره هرمان هسه

هرمان هسه، زاده ی ۲ ژوئیه ی ۱۸۷۷ و درگذشته ی ۹ اوت ۱۹۶۲ میلادی، ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی-سوئیسی و برنده ی جایزه ی نوبل سال ۱۹۴۶ در ادبیات بود.پدر هرمان، مدیریت موسسه ی انتشارات مبلغین پروتستان را به عهده داشت. مادرش دختر هندشناس معروف، دکتر «هرمان گوندرت» و مدیر اتحادیه ی ناشران کالو بود. کتاب خانه ی بزرگ پدربزرگ و شغل پدر، اولین باب آشنایی هرمان هسه جوان با ادبیات بود. او در سال ۱۹۱۲ به سوئیس مهاجرت کرد و در سال ۱۹۲۳ تابعیت آن کشور را پذیرفت و در همین زمان برای بار دوم ازدواج کرد. وی در سال ۱۹۳۱ یک سال پس از انتشار نارتسیس و گولدموند برای بار سوم با خانم نینون آوسلندر ازدواج کرد. هرمان هسه به عنوان پرخواننده ترین نویسنده ی اروپایی در قرن بیستم شناخته شده است.بر اساس توجه و علایق خاصی که این نویسنده در باب فلسفه به دست آورده بود، در سال ۱۹۲۲ روایتی به نام سیدارتا منتشر کرد که از جمله پرخواننده ترین آثار وی می باشد. این کتاب نگرشی بر ریشه های روانشناسی در مذاهب جهانی و مکاتب عقلی است. شماری از صحنه های سیدارتا، تابلوهای مثنوی مولوی را برای خواننده ترسیم می نماید.

هرمان هسه در آثارش مبارزه جاودانه روح و زندگی را ترسیم نموده و با نگرشی هنرمندانه به دنبال ایجاد تعادل بین این دو پدیده قلم فرسوده‌است. هسه در خانواده‌ای اصلاح‌طلب در منطقه در جنوب آلمان به دنیا آمد و تحت تأثیر مادرش که مبلغ مذهبی در هندوستان بود، به فلسفه هندی روی آورد. از دهه سوم قرن بیستم، به عنوان تبعه سوئیس در منطقه «تیچینو» به گوشه‌گیری نشست. گرایش به رومانتیسم و طبیعت‌گرایی از نمودهای چشم‌گیر آثار قدیمی‌تر هسه است. این سبک در یکی از اولین رمان‌هایش به نام پیتر کامنسیند (۱۹۰۴)، که با استقبال بی‌نظیری روبرو شد، به چشم می‌خورد. وی به‌طور جدی به مشکلات انسان‌ها و روابط بین آن‌ها و همچنین نقش هنرمند در جامعه، پرداخته و در رمان‌های گرترود (۱۹۱۰) و رُسهالده (۱۹۱۴) این معضل را به شیوه هنرمندانه‌ای مطرح می‌نماید. هسه به عنوان نماینده جریانات صلح‌طلب - پاسیفیسم، از طرفدارانی مانند تئودور هویس برخوردار بود و در جمع دوستانش قرار داشتند. در این ارتباط افرادی هم از آلمان حملات خصمانه خود را علیه او آغاز کردند. هسه پس از آشنایی با یوزف ب. لانگ، از شاگردان کارل گوستاو یونگ، از طریق این مشاور با آثار زیگموند فروید و یونگ آشنا شد. هسه از طریق این آثار دریافت که هریک از فرارهای دیوانه‌وار و فزاینده‌اش در فاصله سال‌های ۱۹۰۴ تا ۱۹۱۴ در واقع فرار از خویشتن بوده‌اند، بازتاب دردها و رنج‌های درونی‌اش بوده‌اند در دنیای بیرون، و نوشته‌هایش نیز قرینه‌سازی ای از خویشتن خودش بوده‌اند، چنانچه که در ۱۹۲۱ در مقدمه یک نویسنده خاطرنشان کرد: "تمام این داستان‌ها مربوط به خود من بودند، بازتابی بودند از راهی که در پیش گرفته‌بودم، از رؤیاها و آرزوهای پنهانم و از رنج تلخم."

هرمان هسه متأثر از بیماری همسرش که مبتلا به شیزوفرنی بود، در سال ۱۹۱۶ به یک بحران عمیق روحی (افسردگی) مبتلا شد و تحت مداوا قرار گرفت و در ۹ اوت ۱۹۶۲ در تسین واقع در سوئیس درگذشت.

ویژگی های کتاب نارسیس
  • هرمان هسه برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال ۱۹۴۶
  • این کتاب با عنوان «نارسیس و گلدموند» نیز توسط نشر تهران منتشر شده است.
نکوداشت های کتاب نارسیس

کاوشی تکان دهنده و گزنده درباره ی کشاکش میان زندگی معنوی و مادی.

Goodreads

رمانی شاعرانه با شگفتی منحصر به فرد.

Thomas Mann

یکی از ژرف ترین و جادویی ترین رمان هایی که در عصر حاضر به چاپ رسیده اند.

Kirkus Reviews
قسمت هایی از کتاب نارسیس

ما خورشید و ماه هستیم، دوست عزیز؛ دریاییم و خشکی. هدف ما، نه تبدیل شدن به هم، بلکه درک یکدیگر است؛ آموختن دیدن دیگری است و احترام گذاشتن به او برای چیزی که هست: هر کدام، نقطه ی مقابل و مکمل دیگری.

چون دنیا پر است از مرگ و ترس، دوباره و دوباره تلاش می کنم تا قلبم را تسلی بخشم و گل هایی را بردارم که در میانه ی جهنم شکوفا می شوند.

وقتی هنرمندان، تصاویری را خلق می کنند و متفکران، دنبال قوانین و ساخت افکار هستند، به خاطر این است که چیزی را از رقص بزرگ مرگ نجات دهند؛ تا کاری کنند که یک چیز، پایداری بیشتری از ما داشته باشد.

مقالات مرتبط با کتاب نارسیس
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»

میراث ادبی آلمان همانند پیشینه ی هنرهای زیبا و سینما در این کشور، وسعت شگفت انگیزی دارد

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی

می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

تولد دوباره ی عرفان شرق با قلم هرمان هسه
تولد دوباره ی عرفان شرق با قلم هرمان هسه

بنیادهای فکری هرمان هسه بر پایه ی مجموعه ای از تفکرات مختلف شکل گرفته و دین و فلسفه ی هند، نقشی اساسی در تشکیل این بنیادها ایفا کرده اند.

نظر کاربران در مورد "کتاب نارسیس"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

من نشر چشمه‌ی این کتاب رو خوندم و واقعاً لذت بردم از ترجمه و همه‌چیزش. مذهب و تقدس و عرفان در برابر آزادی و طبیعت و سرکشی؛ کشمکش و در نهایت آشتی این دو در همون قالب آشنای رفاقت روحی بین دو نفر در کارهای هسه. حیف که دیگه چاپ نمی‌شه. البته نشر اساطیر هم با ترجمه‌ی کیکاووس جهانداری این کتاب رو با عنوان «نرگس و زرین دهن» چاپ می‌کرده که اون هم دیگه موجود نیست.

1403/04/13 | توسطمبین ملایی
2
|