1. خانه
  2. /
  3. کتاب در جستجوی معاصریت

کتاب در جستجوی معاصریت

5 از 2 رأی

کتاب در جستجوی معاصریت

Dar Jostojouye Moaseriat
٪15
280000
238000
معرفی کتاب در جستجوی معاصریت
بیژن عبدالکریمی فیلسوف، متفکر، مترجم و ویراستار ایرانی استعلایق اصلی او هستی شناسی، فلسفه سیاسی و نقد سنت های دینی و فکری است. او مدعی به چالش کشیدن گفتمان ایدئولوژیک مسلط در ایران است. در مناظره‌هایی در دانشگاه‌های ایران و همچنین در تلویزیون 4 سیما شرکت کرده است که در آن با مفهوم علوم انسانی اسلامی مخالفت کرده است. او همچنین از محققان اندیشه و فلسفه هایدگر است.
ویژگی‌های اصلی اندیشه عبدالکریمی را می‌توان چنین خلاصه کرد:

عبدالکریمی در پی ارائه تفسیری معنوی و مراقبه ای از اندیشه هایدگر است.
رابطه غرب و شرق موضوع اصلی او در تفکر فلسفی اوست. او هر گونه برداشت ایدئولوژیک، الهیاتی از غرب و شرق را به شدت مورد انتقاد قرار می دهد. او بر درک تاریخی و پدیدارشناختی این دو سنت تأکید دارد.
او بر روی نظریه پایان الهیات و مفاهیم انتقادی آن کار کرده است. او به پیروی از جیانی واتیمو معتقد است که ویژگی اصلی فلسفی عصر ما هستی شناسی نابود شده است. عبدالکریمی ایده واتیمو را به «بی‌متافیزیکی زمانه ما» تعبیر می‌کند. اما در چارچوب اندیشه عبدالکریمی، واژه متافیزیک صرفا به معنای یونانی نیست و به هر سنت نظری تاریخی اشاره دارد.
عبدالکریمی معتقد است که اندیشه آینده انسان نوعی تفکر غیر سکولار- غیر خداشناسی است، یعنی طرز تفکری که با تفسیر سکولار و مادی از جهان مخالف است، اما در عین حال در هیچ نظام تاریخی و الهیاتی قرار نمی گیرد.
درباره بیژن عبدالکریمی
درباره بیژن عبدالکریمی
بیژن عبدالکریمی متولد ۱۳۴۲ در تهران ، فیلسوف ایرانی و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است. عبدالکریمی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد فلسفه را به ترتیب در سال‌های ۱۳۶۷ و ۱۳۷۳ در دانشگاه تهران به پایان رساند و در سال ۱۳۸۰ از دورهٔ دکتری فلسفه در دانشگاه اسلامی علیگر فارغ‌التحصیل شد. عبدالکریمی از منتقدان جدیِ نگاه سیاسی به مقولهٔ فرهنگ، علوم انسانی اسلامی و اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها است و معتقد است باید رویکرد اونتولوژیک جایگزین رویکردهای تئولوژیک و ایدئولوژیک شود. او بر بازخوانی سنت فکری متفکرانی همچون علی شریعتی و احمد فردید تأکید می‌کند و رویکرد صاحبنظرانی چون عبدالکریم سروش، مصطفی ملکیان و محمد مجتهد شبستری نسبت به متون مقدس را مورد نقد قرار داده‌است. عبدالکریمی در رابطه با تفکر تئولوژیک، معتقد است بر تفکری جدلی و همینطور سیستماتیک به معنای خاص است و به بیان برخی دیگر از موارد آن پرداخته است.

دسته بندی های کتاب در جستجوی معاصریت
نظر کاربران در مورد "کتاب در جستجوی معاصریت"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب فوق العاده مفید و تحلیلی و روشنگر مسائل فلسفی راجه به نیهیلیسم و بی معنایی در جهان کنونی

1403/10/15 | توسطیعقوب اسدپور - کاربر سایت
0
|