1. خانه
  2. /
  3. کتاب حکمت بالغانه زیستن

کتاب حکمت بالغانه زیستن

5 از 1 رأی

کتاب حکمت بالغانه زیستن

Hekmat-e Baleghaneh Zistan
انتشارات: قطره
٪15
90000
76500
معرفی کتاب حکمت بالغانه زیستن
کتاب های ارزشمندی وجود دارند که به وسیله‌ی آنها می‌توان تجارب و دانش خود را به سهولت به دیگران منتقل کرد. یکی از این آثار، کتاب «حکمت بالغانه زیستن» نوشته آذردخت مفیدی است. این کتاب به ترتیبی منسجم و با استفاده از دانش و تجربیات نویسنده، به معرفی راهکارهای عملی برای مواجهه با چالش‌ها پرداخته است.

نویسنده کتاب، دکتر آذردخت مفیدی، که روانپزشک و روانکاو است، این بار به انسان و مشکلاتی که او در جامعه امروزی روبروست، می‌پردازد. او با روایت زندگی ایده‌آل و بهینه، مخاطب را با زندگی واقعی و چالش‌هایی که پیش روی انسان‌ها قرار دارد، آشنا می‌کند. در این کتاب، نه تنها مشکلات موردی مورد بررسی قرار می‌گیرند، بلکه راه‌حل‌هایی منطقی و انسانی نیز برای غلبه بر آنها ارائه می‌شود.

مهمترین پیام این کتاب، تاکید بر اهمیت تمرکز بر زمان حال و زندگی در لحظه است. نویسنده با ارائه مثال‌ها و تجربیات، به خواننده می‌آموزد که انرژی و توجه خود را به زندگی لحظه‌ای اختصاص دهد و بهترین شکل از آن لذت ببرد. او همچنین به اهمیت مدیریت احساسات، مدیریت ترس و اضطراب، و خلق زندگی آرام و موثر در مواجهه با چالش‌ها پرداخته و راهکارهای عملی را برای این منظور ارائه می‌دهد.

با اجرای عملی از راهکارهای این کتاب، می‌توان عادت‌های منفی و الگوهای ذهنی ناپسند را به تدریج اصلاح کرد و به جای آنها سیستم‌های مفیدتر و موثرتری را در زندگی خود جایگزین کرد. این سیستم‌ها به جای سرزنش، پاداش‌دهی و تشویق به رفتارهای سازنده را ترویج می‌دهند. در نتیجه، افراد می‌توانند از اشتباهات خود یادگیری کنند و با تلاش و پیشرفت در راستای بهتر شدن، خود را پاداش دهند. این فرآیند به تدریج به یک نظام درونی تبدیل می‌شود که باعث افزایش اعتماد به نفس و بهبود عزت نفس افراد می‌شود.
درباره آذردخت مفیدی
درباره آذردخت مفیدی
آذردخت مفیدی پزشک و روانکاو ایرانی در سال 1340 به دنیا آمد. او مدرک دکترای عمومی خود را در سال 1370 از دانشگاه تهران دریافت کرد. مفیدی یکی از ممتازترین دانش‌آموخته‌های رشته پزشکی دانشگاه تهران بود. به همین دلیل به یکی از پیچیده ترین علوم ممکن روی آورد و تخصص‌های روانپزشکی را برای ادامه تحصیل انتخاب نمود. آذردخت مفیدی به واسطه جلسات روانکاوی طولانی و مستمر با مراجعه کنندگان، تسلط عمیقی بر جامعه‌ی ایران و مشکلات و نیاز روانی حاکم بر آن دارد. او در طی سال‌ها فعالیت خود با طیف گسترده‌ای از بیماران رو به رو شده است و آنها را مورد روان درمانی و روانکاوی قرار داده است. به همین دلیل بیش از هرکسی با آسیب‌های روانی موجود در جامعه آشنا است. حاصل ساعت‌ها مشاوره و جلسات درمانی او در  قالب مقاله و کتاب منتشر شده است. آذردخت مفیدی به مدت دو سال در قامت استادیار در دانشگاه علوم بهزیستی را در کارنامه‌ی به تدریس و پژوهش اشتغال داشت. او در سال 1393 و در سن 53 سالگی دار فانی را وداع گفت.
قسمت هایی از کتاب حکمت بالغانه زیستن

در ابتدای تولد تا 8 ماهگی نوزاد قادر به کنترل خشم نیست، اما از حدود 8 ماهگی که من (ego) شکل می گیرد: خشم توسط من انسان قابل کنترل می شود. مدیریت خشم در دو مرحله دچار مشکل می شود: 1. مرحله ی تولید خشم، 2. مرحله ی ابراز خشم. در دو دسته افراد تولید خشم بیش تر از حد واقعیت رخ می دهد. یک عده افرادی که در دوران کودکی زیاد ناکامی کشیده اند و دسته ی دیگر افرادی که در کودکی ناکام نشده اند و من آن ها مجهز به ابزار تحمل ناکامی نیست. ابراز خشم چهار مرحله دارد، از بدوی ترین روش تا فرهیخته ترین روش، بدوی ترین روش کتک کاری است که در حیوانات هم وجود دارد. یک مرحله بالاتر فحش و ناسزا و تحقیر و توهین است. مرحله ی سوم قهر و سکوت است و فرهیخته ترین روش گفت وگو و ایجاد دیالوگ است. هرچه روان رشد یافته تر باشد از روش اول به سمت روش چهارم میل پیدا می کند. چه طور می توانید خشم خود را مدیریت کنید؟ مدیریت خشم به معنای تحمل خشم یا فرو خوردن آن نیست. هرگز نباید خشم را فرو خورد، چون منبع انواع بیماری ها می شود، چه جسمی و چه روانی. مدیریت خشم بدین معناست که اولا خشم به اندازه ی واقعیت رخ داده باشد و ثانیا درست و فرهیخته ابراز شود تا انفجار و نابودی به وجود نیاورد و تبدیل به یک نیروی مخرب در روان نشود، چه برای خود فرد چه برای مخاطب. چگونه این خشم قابل کنترل می شود؟

مقالات مرتبط با کتاب حکمت بالغانه زیستن
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب حکمت بالغانه زیستن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

واقعاً کتاب جالب و حاوی اطلاعات مفیدی است. متن خوانا و روانی هم دارد.

1402/04/05 | توسطعلی.ح
1
|