1. خانه
  2. /
  3. کتاب فرهنگ درست نویسی سخن

کتاب فرهنگ درست نویسی سخن

نویسنده: حسن انوری
4.5 از 1 رأی

کتاب فرهنگ درست نویسی سخن

Farhange dorost nevisi-e sokhan
انتشارات: سخن
ناموجود
450000
معرفی کتاب فرهنگ درست نویسی سخن
کتاب "فرهنگ درست نویسی سخن" که توسط نشر "سخن" منتشر شده است تلاشی است در راستای نکارش صحیح به زبان فارسی. این موضوع بسیار مهمی است که امروزه به دلایل مختلف متاسفانه نادیده گرفته میشود. درست است که ما خود به زبان فارسی سخن می گوییم اما این دلیلی کافی برای رعایت نگردن اصول مهم و کاربردی در هنگان نگارش نیست. این کتاب به شما کمک می کند تا به روشی بسیار ساده اصول درست نوشتن را بیاموزید. اصولی که به شما در همه زمینه ها کمک خواهد کرد.مطالعه‌ی این کتاب مخاطب را قادر می‌سازد واژه‌ها، ترکیب‌ها، و جمله‌هایی را که درباره‌ی درست و نادرست بودن آن‌ها اختلاف نظر هست یا برخی از مبتدیان به سبب ناآگاهی آن‌ها را غلط به کار می‌برند، بشناسد و درست به کار ببرد. موضوع کتاب فرهنگ درست نویسی سخن ، موضوع جدال میان ادیبان و زبان‌شناسان است. ادیبان، هر آن‌چه را که زبان معیار حافظ و سعدی و بیهقی نباشد، ورودش را به حوز‌ی زبانی نمی‌پذیرند، یا اگر بپذیرند با اکراه می‌پذیرند. زبان‌شناسان اما، چون با زبان –به طور کلی و نه فقط به شکل ادبی- و تحولات آن سر و کار دارند و واقعیت ملموس به دنیا آمدن، کودکی، رشد، بلوغ، جاافتادگی، پیری، و مرگ کلمات و عبارات را می شناسند، چنین عقیده‌ای ندارند و تکوین و تکامل زبان و کلمه را امری طبیعی و مطابق با نیاز انسان برای انتقال پیام می‌دانند. حسن مجموعه‌ی فرهنگ‌های سخن، در به روز بودن آن‌ها، هم از نظر ظاهر، هم از نظر محتوا، و هم از نظر دیدگاه‌ها و ایده‌های زبان‌شناسانه است.
درباره حسن انوری
درباره حسن انوری
حسن انوری (زادهٔ ۱۰ اسفند ۱۳۱۲ در تکاب) استاد بازنشستهٔ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت معلم تهران، سرپرست تألیف فرهنگ بزرگ سخن، مصحّح گلستان سعدی، و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. او به‌عنوان چهرهٔ ماندگار در رشتهٔ «ادبیات» معرفی شده‌است. همچنین، بخشی از پژوهش‌های او به حافظ‌پژوهی اختصاص دارد. نام خانوادگی انوری به خاطر تعلق خاطر پدر حسن انوری به شاعران برگزیده شده و چون اجازه استفاده نام خانوادگی فردوسی و سعدی به او داده نشد، نام انوری شاعر قرن ششم را برگزید.
دسته بندی های کتاب فرهنگ درست نویسی سخن
مقالات مرتبط با کتاب فرهنگ درست نویسی سخن
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

آشنایی با نقطه نظرهای روایی در داستان ها
آشنایی با نقطه نظرهای روایی در داستان ها

وقتی در حال نوشتن یک داستان هستید، باید تصمیم بگیرید که راوی قصه چه کسی است و داستان را برای چه کسانی تعریف می کند

نظر کاربران در مورد "کتاب فرهنگ درست نویسی سخن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابی بسیار گرانسنگ است. برای خود جواهری است. در این کتاب در می‌یابیم که چه مقدار در روزمره از عباراتی استفاده می‌کنیم که به لحاظ دستوری نادرست می‌باشند. عمر استاد انوری دراز باد و راهش پر رهرو . ❤❤❤

1403/02/29 | توسطسروش نوکنده
0
|