1. خانه
  2. /
  3. کتاب بینش جامعه شناختی

کتاب بینش جامعه شناختی

نویسنده: سی رایت میلز
3.3 از 1 رأی

کتاب بینش جامعه شناختی

The Sociological Imagination
ناموجود
195000
معرفی کتاب بینش جامعه شناختی
کتاب «بینش جامعه‌شناختی» نوشته سی رایت میلز که اولین بار در سال 1959 منتشر شد، اثری مهم در جامعه‌شناسی است که مفهوم بینش جامعه‌شناختی را تحلیل می‌کند. به طور کلی، او این مفهوم را روشی از تفکر تعریف می کند که افراد را قادر می سازد تا رابطه بین تجربیات شخصی خود و نیروهای اجتماعی بزرگتر را که آنها را شکل می دهند درک کنند.کتاب میلز، به واقع، فراخوانی برای جامعه شناسان است تا با دنیای اطراف خود درگیر شوند و از بینش خود برای پرداختن به مسائل اجتماعی استفاده کنند. میلز کتابش را با طرح مقدمه ای بر تعریف بینش جامعه شناختی آغاز می کند که او آن را توانایی دیدن ارتباط بین مشکلات شخصی و مسائل عمومی توصیف می‌کند. او استدلال می‌کند که بسیاری از مشکلات شخصی، مانند بیکاری یا مشکلات زناشویی، فقط نارسایی‌های فردی نیستند، بلکه ریشه در زمینه‌های اجتماعی و تاریخی گسترده‌تر دارند. این دیدگاه به افراد اجازه می‌دهد تا جایگاه خود را در جهان درک کنند و ببینند که چگونه تجارب شخصیشان با با ساختارهای اجتماعی گره خورده است. میلز دو رویکرد غالب در جامعه شناسی زمانۀ خود را نقد می کند: نظریه کلان و نظریۀ تجربه گرایی انتزاعی. نظریه کلان، که از طریق چهره هایی مانند تالکوت پارسونز مطرح شده بود، به دلیل انتزاعی بودن بیش از حد و عدم ارتباط با مسائل دنیای واقعی مورد انتقاد قرار می گیرد. از سوی دیگر، تجربه گرایی انتزاعی به دلیل تمرکز بسیار محدود بر داده های کمی و از دست دادن بافت اجتماعی نقد می شود. در همین راستا میلز از رویکردی متعادل‌تر حمایت می‌کند که بینش نظری را با تحقیقات تجربی ترکیب می‌کند. او همچنین در مورد ظهور اخلاق بوروکراتیک در جامعه مدرن بحث می کند، به نحوی که سازمان ها و بوروکراسی های کلان و تو در تو بر زندگی اجتماعی تسلط دارند. او استدلال می کند که این وضعیت منجر به احساس ناتوانی در افراد می شود، زیرا آنها احساس می کنند در سیستمی به دام افتاده اند که نمی توانند آن را کنترل کنند. به گفته میلز، بینش جامعه‌شناختی‌ای که طرح می کند می‌تواند به افراد کمک کند تا نیروهای ساختاری‌ای را که زندگی آن‌ها را شکل می‌دهند، درک کنند و از آن ها در راستای اهداف خود بهره گیرند. در نهایت میلز به بررسی نقش تاریخ بر بینش جامعه شناختی سخن می گوید و بیان می کند که افراد با درک چارچوب های تاریخی می توانند درک عمیق تری از زندگی خود و دنیای اطراف خود به دست آورند.
درباره سی رایت میلز
درباره سی رایت میلز
چارلز رایت میلز (Charles Wright Mills) (۲۸ آگوست ۱۹۱۶–۲۰ مارس ۱۹۶۲) جامعه‌شناس آمریکایی و استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه کلمبیا بود. او از سال ۱۹۴۶ تا زمان مرگ خود در سال ۱۹۶۲ استاد این دانشگاه بود.
از میلز مقالات متعدد و گسترده‌ای در ژورنال‌های مطرح و علمی آمریکا منتشر شد، و چندین کتاب نیز از او به چاپ رسیده‌است. مطرح‌ترین اثر میلز کتاب نخبگان قدرت است که در آن به معرفی و توصیف روابط و اتحاد طبقاتی در میان نخبگان سیاسی، نظامی و اقتصادی ایالات متحده می‌پردازد.
میلز از بسیاری جهات وارث اندیشه تورستاین وبلن است. هر دو می‌کوشیدند دانش پژوهشی را با هواداری ترکیب کنند و در مقام منتقدان تیزبین جامعه خود جدل بسیاری ایجاد کردند. هر دو رادیکال بودند ولی مارکسیست نبودند.
جهت گیری سیاسی، بدبینی بیان شده در جلد سوم سه‌گانه میلز با نام نخبه گان قدرت(۱۹۵۶) را تبیین می‌کند. میلز بیش از پیش متقاعد شده بود که دموکراسی در آمریکا به علت تمرکز فزایندهٔ سیاسی در دست یک گروه نخبهٔ سه‌گانه مرکب از مقامات بلند پایهٔ حکومت فدرال، سرآمدان شرکت‌های بزرگ و افسران بلندپایهٔ ارتش تضعیف می‌شود.
نظر کاربران در مورد "کتاب بینش جامعه شناختی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام می‌خاستم کتاب سی رایت میلز رابخرم

1403/07/17 | توسطعلی - کاربر سایت
0
|

با سلام. لطفاً زودتر موجود کنید.

1402/04/10 | توسطهوشنگ باتمانی
1
|

لطفا زودتر موجودش کنید.

1401/03/31 | توسطلطیفه لیوانی
0
|