1. خانه
  2. /
  3. کتاب امریکا بر سر تقاطع

کتاب امریکا بر سر تقاطع

پیشنهاد ویژه
3.7 از 1 رأی

کتاب امریکا بر سر تقاطع

(دموکراسی، قدرت و میراث جریان نومحافظه کاری در امریکا)
America at the Crossroads
٪20
250000
200000
معرفی کتاب امریکا بر سر تقاطع
فرانسیس فوکویاما، فیلسوف سیاسی، در کتاب "امریکا بر سر تقاطع" به بررسی انتقادی مسیر سیاست خارجی ایالات متحده و نقش آن در سطح جهانی در دوران پس از جنگ سرد، به‌ویژه پس از وقایع 11 سپتامبر 2001، پرداخته است. فوکویاما، که بیشتر به خاطر کتاب خود در سال 1992 با عنوان "پایان تاریخ و انسان واپسین" شناخته می‌شود، پس از انتقاد شدید از نفوذ نومحافظه‌کاران در تصمیم‌گیری‌های آمریکا در اوایل قرن بیست و یکم، به صحنه سیاسی باز می‌گردد. این کتاب مسائل پیچیده‌ای مانند گسترش دموکراسی، توازن قدرت و تأثیرات ماندگار ایدئولوژی‌های نومحافظه‌کار را بر سیاست خارجی ایالات متحده بررسی می‌کند.
کتاب فوکویاما که پس از جنگ عراق نوشته شده، نگاهی دقیق به جهت‌گیری سیاست خارجی ایالات متحده و پیامدهای آن بر دموکراسی در داخل و سطح بین‌المللی ارائه می‌دهد. در کشوری که با پیامدهای جنگ دست و پنجه نرم می‌کند، فوکویاما به مبانی اخلاقی و سیاسی اقدامات آمریکا و تأثیر تفکر نومحافظه‌کارانه در سطح جهانی می‌اندیشد. این اثر نه‌تنها تاملی بر سیاست‌های دولت جورج دبلیو بوش است، بلکه تحلیلی از جریان‌های فلسفی گسترده‌تری است که این سیاست‌ها را هدایت کرده‌اند. هسته اصلی "امریکا بر سر تقاطع" به بررسی نومحافظه‌کاری می‌پردازد، یک جنبش ایدئولوژیک که در دهه‌های 1990 و 2000 نفوذ قابل توجهی در سیاست ایالات متحده پیدا کرد. نومحافظه‌کاری که ابتدا به‌عنوان نقد چپ در دهه 1960 ظاهر شد، در عرصه سیاست خارجی، به‌ویژه تحت رهبری شخصیت‌های کلیدی دولت بوش، مانند پل ولفوویتز و دیک چنی، جای خود را پیدا کرد. فوکویاما که زمانی از حامیان این جنبش بود، پس از مشاهده پیامدهای فکری و عملی آن، به‌ویژه در جنگ عراق، به منتقدی سرسخت تبدیل شد. انتقاد فوکویاما بر برداشت نادرست نومحافظه‌کارانه از تاریخ متمرکز است، به‌ویژه این باور که تحمیل دموکراسی با زور می‌تواند به ثبات و صلح منجر شود. او معتقد است که نومحافظه‌کاران با فرضیات خود در مورد این که چگونه دموکراسی باید در جوامعی بدون سنت لیبرالیسم پیاده‌سازی شود، پیچیدگی‌های زمینه‌های فرهنگی و تاریخی را نادیده می‌گیرند. فوکویاما استدلال می‌کند که دنبال کردن یک استراتژی یکجانبه و تهاجمی برای ارتقای دموکراسی نه‌تنها جهانی امن‌تر نمی‌سازد، بلکه خطر ایجاد هرج و مرج و تضعیف ارزش‌هایی را که هدف آن ارتقا است، به همراه دارد. فوکویاما همچنین به بررسی زیربنای ایدئولوژیک گسترده‌تر نومحافظه‌کاری، به‌ویژه رابطه آن با فلسفه قدرت، می‌پردازد. او مفهوم نومحافظه‌کارانه از دموکراسی را به‌عنوان یک مأموریت ایدئولوژیک با دیدگاه‌های سنتی‌تر از دموکراسی که از طریق فرآیندهای تدریجی و ارگانیک تکامل می‌یابد، مقایسه می‌کند. فوکویاما این باور را نقد می‌کند که آمریکا مأموریت الهی یا تاریخی برای تحمیل مدل سیاسی خود بر دیگر کشورها دارد و نشان می‌دهد که چنین رویکردی هم متکبرانه و هم بالقوه خطرناک است.
"امریکا بر سر تقاطع" هم به‌عنوان یک تحلیل انتقادی از جنبش نومحافظه‌کاران و هم به‌عنوان بازتابی گسترده‌تر از سیاست خارجی ایالات متحده در جهان پس از 11 سپتامبر عمل می‌کند. فوکویاما که زمانی از حامیان پروژه نومحافظه‌کارانه بود، انتقادی جدی از شکست‌های آن ارائه می‌دهد و پیامدهای دنبال کردن یک دیدگاه تهاجمی و یکجانبه از دموکراسی را شرح می‌دهد. بررسی او از زیربنای اخلاقی و فلسفی نومحافظه‌کاری، تنش میان ایده‌آلیسم و عمل‌گرایی در شکل‌دهی سیاست خارجی و خطرات ذاتی در فرض تحمیل دموکراسی از طریق زور را برجسته می‌کند. فوکویاما از طریق این کتاب نه‌تنها اقدامات دولت بوش را نقد می‌کند، بلکه سوالات عمیقی را در مورد آینده سیاست خارجی آمریکا، محدودیت‌های قدرت ایالات متحده و نقش دموکراسی در امور جهانی مطرح می‌کند. "امریکا بر سر تقاطع" برای هر کسی که علاقه‌مند به درک پیچیدگی‌های سیاست بین‌الملل، میراث نومحافظه‌کاری و بحث‌های فلسفی پیرامون قدرت و دموکراسی در دنیای مدرن است، کتابی ضروری است.
درباره فرانسیس فوکویاما
درباره فرانسیس فوکویاما
فرانسیس فوکویاما، زاده ی 27 اکتبر 1952، متخصص اقتصاد سیاسی و فیلسوفی آمریکایی است. فوکویاما در شیکاگو به دنیا آمد. او مدرک لیسانس خود را در رشته ی هنر از دانشگاه کورنل دریافت کرد و سپس در رشته ی فلسفه ی سیاسی ادامه ی تحصیل داد و مدرک دکترای خود در این رشته را از دانشگاه هاروارد گرفت. فوکویاما در حال حاضر، استاد و رئیس گروه توسعه ی اقتصادی بین المللی دانشگاه جانز هاپکینز در شهر واشنگتن دی. سی. است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب امریکا بر سر تقاطع" ثبت می‌کند