1. خانه
  2. /
  3. کتاب درد سیاوش

کتاب درد سیاوش

4.25 از 2 رأی

کتاب درد سیاوش

Siavash Pain
انتشارات: صفی علیشاه
٪15
270000
229500
معرفی کتاب درد سیاوش
"درد سیاوش" کتابی است نوشته ی "اسماعیل فصیح" که بعدها در رمانی دیگر با نام "عشق و مرگ"، از شخصیت های رمان "درد سیاوش" وام گرفته است.
فرنگیس خواهر جلال آریان است که بعدها در کتاب "عشق و مرگ" نیز حضور می یابد. فرنگیس همچنین یک دختر به نام ثریا دارد که برای ازدواج، با خسرو نامزد کرده است و جلال برای پیوستن به آن ها در جشن عروسی شان به ایران سفر کرده است. در شب عروسی، شهروز، عموی مجنون خسرو، جشن را به هم می زند و دیوانه وار تقاص خون برادرش را طلب می کند. در پی این اتفاق خسرو همه چیز را رها می کند و به دنبال کشف علت مرگ پدرش می رود. سیاوش، پدر بیولوژیکی خسرو که در یک سالگی او درگذشت، مردی بود وارسته، متین و گیرا و بسیار متفاوت از دیگران، که سرنوشت او این چنین مرموز رقم خورده بود.
"درد سیاوش" از"اسماعیل فصیح" به شدت متاثر از داستان سیاوش در شاهنامه ی حکیم ابوالقاسم فردوسی است. گره کور داستان در شبی از مردادماه سال 1332 ایجاد می شود، اما فضای داستان در سال 1352 شکل می گیرد و مرتب به سال 32 فلش بک زده می شود. به این دلیل که جلال، شخصیت اصلی داستان، دائما در حال بازرسی دیگر شخصیت های رمان است و تلاش می کند تا حقیقت قتل سیاوش را بفهمد، این رمان به عنوان اثری در ژانر معمایی طبقه بندی می شود. در نتیجه در "درد سیاوش" روایت بیشتر از تصویرسازی مورد توجه قرار گرفته است. زبان روایی رمان "درد سیاوش" به قلم "اسماعیل فصیح" بسیار جذاب است و قادر است به راحتی خواننده را به خود جذب کند.
درباره اسماعیل فصیح
درباره اسماعیل فصیح
اسماعیل فصیح (۲ اسفند ۱۳۱۳ در تهران - ۲۵ تیر ۱۳۸۸ در تهران) داستان نویس و مترجم ایرانی بود. وی در دهه های شصت و هفتاد جزو پرفروش ترین نویسندگان معاصر بود. رمان های شراب خام، داستان جاوید، ثریا در اغما و درد سیاوش از مهم ترین آثار او به شمار می روند.اولین رمان فصیح به نام شراب خام در سال ۱۳۴۷ در انتشارات فرانکلین و زیر نظر نجف دریابندری و ویراستاری بهمن فرسی منتشر شد. مجموعه داستان خاک آشنا در سال ۱۳۴۹ توسط انتشارات صفی علی شاه و رمان دل کور در سال ۱۳۵۱ توسط انتشارات رز منتشر شد. سبک ساده و طنزآلود اسماعیل فصیح سبب شده که آثاری گیرا، پرکشش و عموما پرمخاطب خلق کند. اسماعیل فصیح از نخستین نویسندگان ایرانی است که طبقه متوسط شهری و مناسبات شهری را وارد رمان فارسی کردند. او همچنین از نخستین نویسندگانی است که ( در کتاب زمستان ۶۲ ) به مسئله جنگ ایران و عراق پرداختند.آثار فصیح همواره مورد استقبال کتابخوانان ایران بوده است، اما معمولا کارهایش در بین منتقدان ادبی با استقبال جدی روبه رو نمی شد. برخی دیگر او را یکی از معدود نویسندگان ایرانی می دانند که هم در جذب مخاطبان خاص و هم مخاطبان عام موفق بوده است. بسیاری از داستان های فصیح در ارتباط مستقیم با تجربیات زندگی شخصی اوست. به گفته خودش «جلال آریان» در داستان «درد سیاوش»، شباهتی تمام با نویسنده دارد، چراکه در زندگی واقعی نویسنده هم آنابل کمبل، اولین همسر فصیح، سر زا رفت. عشق فصیح به آنابل و جوان مرگی همسرش تأثیری عمیق بر او و نوشته هایش گذاشت. آثار فصیح به گفته خودش از احمد محمود، محمدعلی جمال زاده و بزرگ علوی تأثیر پذیرفته است که خودش مستقیم به این مسئله اشاره کرده است. او همچنین علاقه زیادی به آثار صادق چوبک، فروغ فرخ زاد، و ارنست همینگوی داشت.اسماعیل فصیح در ۲۵ تیر ۱۳۸۸ در بیمارستان شرکت نفت تهران به دلیل مشکل عروق مغزی درگذشت.
قسمت هایی از کتاب درد سیاوش

ثریا وسط تخت خواب نشسته بود، دو تا دست هایش روی گیجگاهش، انگار که بخواهد از ترکیدن جمجمه و بیرون ریختن کل مخ عجالتا جلوگیری کند. چشم هایش مانند دو تا زخم خشک شده بود که در جفت حدقه های آن آب و خون مرداب شده باشد. کنار تخت خوابش میز کوچکی بود با چراغ خواب و کتاب و لیوان و چند جور دوا و خرت وپرت. وقتی مرا در آستانه ی در دید، بغض توی گلو و سینه اش ترکید و دست هایش را دراز کرد. من رفتم جلو، بغلش کردم...

مردم زندگی عادی خود را می گذرانند - یعنی به سر و کله هم می پرند ، قهرمانان خود را می کشند و بچه های خود را به خاک می سپارند . ایرانی بودن ساده است : پسر با پدر بد ، پدر با پسر بد ، دختر با مادر بد ، مادر با دختر بد ، زن با شوهر بد ، شوهر با زن بد ، مادر با بچه بد ، بچه با مادر بد ، خواهر با خواهر بد ، برادر با برادر بد ، معشوق با عاشق بد ، عاشق با معشوق بد ، و .... جامعه ایران ساده است .

نظر کاربران در مورد "کتاب درد سیاوش"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

من رمان ایرانی خیلی دوست نداشتم ولی این داستان واقعا قشنگ‌تر از تصوراتم بود نویسنده به زیبایی داستان رو کش داده . من واقعا حوصلم سرنرفت. ژانرش معمایی جنایی بود. واقعا از خوندنش لذت بردم(من این کتاب رو البته از سایت نخریدم)

1403/09/26 | توسطSarah Imani
0
|

بسیار کتاب زیبایی هستش حیف که نا شناخته مونده دوست داران ادبیات جنایی نباید ازدست بدن، سیر داستان خوبی داره و حال و هوای ایران قدیم آدم رو سرشار از لذت میکنه🥰

1403/03/03 | توسطnegin zahraei
2
|