1. خانه
  2. /
  3. کتاب تفنگ چخوف

کتاب تفنگ چخوف

نویسنده: احمد اخوت
پیشنهاد ویژه
5 از 2 رأی

کتاب تفنگ چخوف

tofange chekhof
٪20
550000
440000
معرفی کتاب تفنگ چخوف
داستان کوتاه از قرن نوزدهم رواج یافت و آرام آرام به گونه ای محبوب در ادبیات تبدیل شد. از «آلن پو» و «گوگول» و «چخوف» تا «همینگوی» و «جویس» و «کارور» و «مونرو» و ... به عنوان استادان بلامنازع داستان کوتاه در همه ی زمان ها نام برده می شود. نویسندگانی که نشان دادند با نهایت ایجاز، می توان آدم ها، زندگی شان و جهان را روایت کرد، بی آنکه خواننده حتی اندکی احساس کند چیزی کم است یا حرف نگفته ای باقی مانده. داستان کوتاه خوب، قواعدی ویژه دارد و هر نویسنده ای برای نوشتن داستان کوتاه نیاز مبرم به مصالح و آموختن مهارت ها و تمرین مدام روی این مهارت ها و مصالح دارد. «احمد اخوّت»، نویسنده، نظریه پرداز، معلم و منتقد شهیر داستان نویسی، در کتاب «تفنگ چخوف» از مجموعه ی «هزارتوی نوشتن» انتشارات «جهان کتاب»، به مسدله ی داستان کوتاه پرداخته است. اخوّت از مثال مشهور «آنتون چخوف» استفاده می کند: «اگر تفنگی در داستانی به دیوار آویزان است، باید تا پایان شلیک کند.» این نقل قول چخوف آغاز راه کتاب «تفنگ چخوف» است و جست وجو در زیر و بم داستان کوتاه و فرایند شکل گیری آن. اینکه کنش، نقش، عناصر تزئینی و امثالهم، به چه فرم هایی و در چه وضعیت هایی در یک داستان کوتاه شکل و معنا پیدا کرده و آن را می سازند. اخوّت در «تفنگ چخوف» بر بنیان بسیاری از قصه ها دست می گذارد و این مهم را واکاوی می کند که در بسیاری از مواقع این خرق عادت است که یک داستان کوتاه خوب را ممکن می کند؛ تفنگی که بر دیوار است ولی وجودش در داستان، برای شلیک نکردن است!
درباره احمد اخوت
درباره احمد اخوت
احمد اخوت (زاده ۱۳۳۰ در اصفهان) داستان‌نویس، داستان‌شناس، مترجم و منتقد ادبی است. وی دارای مدرک دکترای زبان‌شناسی و نشانه‌شناسی است. وی از یاران حلقه ادبی جنگ اصفهان بوده‌است. همچنین وی عضو شورای نویسندگان فصلنامه زنده رود است.
نظر کاربران در مورد "کتاب تفنگ چخوف"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام و عرض ادب این کتاب شامل 22 فصل در رابطه با تکنیک هایی است که در بحث داستان کوتاه و تا حدودی رمان استفاده میشه ابتدا از فضیلت داستان کوتاه و اهمیتش شروع میشه و بعد کم کم شما رو با خودش وارد جهان داستان کوتاه میکنه و همینطور بخش هایی از داستان کوتاه‌های مختلف رو ضمیمه و در ارتباط با تکنیک‌های به کار رفته در اون بخش صحبت می‌کنه البته هم به آثار ایرانی اشاره میکنه هم خارجی و حتی در بعضی جاها اشاره به رمان‌های خاص هم می‌کنه در کلیت مواردی که مطرح میشه هم در حوزه داستان کوتاه مفیده و هم رمان به نظرم با مطالعه این کتاب بعدا این قابلیت رو پیدا می‌کنید که از فضای رمان و داستان کوتاه بیشتر لذت ببرید و متوجه یه سری از تکنیک‌ها که در آثار مختلف به کار رفته بشید خوانش روانی داره و یه حس صمیمیت و گفتگو رو در کتاب بین نویسنده و مخاطب شکل میده شما و اصلا فضای خشک و بی حالی رو در حال مطالعه این کتاب احساس نمی‌کنید.

1403/11/21 | توسطامیر افشاریان - کاربر سایت
0
|