میترا پدیده مذهبی یکتایی است. او در سه مذهب متفاوت هندوئیسم، زرتشت باوری و میتراییسم رومی مورد پرستش بوده است. اهمیت ایزد میترا تنها در گستره جغرافیایی پرستندگان آن، از بریتانیا تا هندوستان، نمود نمی یابد، بلکه در گسترش تقویمی پرستش او نیز هست که از سده چهاردهم پیش از زایش تا امروز را دربرمی گیرد (او هنوز در سنت پارسیان هند و زرتشتیان ایران چهره مهمی محسوب می شود.) بنابراین میترا طولانی ترین تاریخ را نسبت به هر ایزد دیگری دارد.
پژوهشهای علمی درباره میترا نسبتا اندک و پژوهش های کلی درباره آن نادر بوده اند. نخستین کنگره بین المللی پژوهش های مهرشناسی که در جولای سال ۱۹۷۱ در منچستر برگزار شد، اولین تلاش برای تحقق آرمان همکاری علمی بین المللی بود که توانست برای نخستین بار کارشناسان رشته های گوناگون در این زمینه را گرد هم آورد.
این کتاب درباره ی میترا و دین مهر به قلم مرتضی ثاقب فر نوشته شده است.
هر بار که میام این صفحه رو باز میکنم ، میبینم قیمتش بالاتر رفته!
مقالات مفید این مجموعه بیشتر در جلد اول (اولین کنگره مهرشناسی) مطرح شدند... این مقالات با تمرکز بر ریشههای ایرانی و هندی و بین النهرینی آئین مهر گردآوری شدن که ارزشمندترین آنها مقالات پل تیمه، ایلیا گرشویچ، دیوید بیوار ( دو مقاله) ، مری بویس، خونکا، جعفری و هینلز میباشند...مقالات جلد دوم بیشتر مربوط به میترا پرستی رومی است که عموما دگم نویسندگان غربی درباره استقلال آئین میترا پرستی غربی از مهرپرستی شرقی از اعتبار مقالات کاسته است... همچنین در بعضی مقالات جلد دوم سعی شده تاثیر پذیری مسیحیت از آئین مهر انکار و بعضا وارونه جلوه داده شود
سلام ، لطفاً جلد دوم رو هم موجود کنید سپاس 🌹
درود. جلد دومش رو هم بیارید لطفا