1. خانه
  2. /
  3. کتاب درآمدی بر تاریخ جامعه شناسی شناخت

کتاب درآمدی بر تاریخ جامعه شناسی شناخت

3.4 از 1 رأی

کتاب درآمدی بر تاریخ جامعه شناسی شناخت

Tarikh-E-Jameahe Shenasi
٪15
160000
136000
معرفی کتاب درآمدی بر تاریخ جامعه شناسی شناخت
«جامعه‌شناسی شناخت» شاخۀ جدیدی از دانش جامعه‌شناسی است که در صد و پنجاه سال اخیر، نخست در فرانسه و آلمان و سپس در سایر کشورها در آثار اندیشمندان بزرگی همچون «یروزالم»، «دورکهایم»، «شئلر» و «مانهایم» مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است، اما این بدان معنی نیست که پیش از اینها رابطۀ میان جامعه و اندیشۀ انسان‌ها از دید اندیشمندان و فیلسوفان مغفول مانده است.
مرحوم منوچهر آشتیانی معرف علم نوپای جامعه‌شناسی شناخت در ایران بوده و چندین اثر در این زمینه از او منتشر شده است. وی در آخرین اثر خود یعنی «درآمدی بر تاریخ جامعه‌شناسی شناخت»، سیر تأمل بر رابطۀ دیالکتیکی میان «هستی و فکر» را از نخستین آغازه‌های تاریخ تفکر بشری از یونان و ایران باستان تا فلسفۀ مدرن دنبال کرده و این رابطه را در اندیشۀ متفکران معاصر از «بیکن»، «دکارت» و «کنت» تا «مارکس»، «هگل»، «شئلر» و «دورکهایم» و سایرین پی گرفته است.
درباره منوچهر آشتیانی
درباره منوچهر آشتیانی
منوچهر آشتیانی (زاده ۱۹ مهر ۱۳۰۹ در سنگلج) جامعه‌شناس ایرانی مارکسیست، عضو سابق حزب توده ایران، و پژوهشگر فلسفه است. او خواهرزاده نیما یوشیج و از نوادگان میرزاحسن آشتیانی است. آشتیانی در سال ۱۹۷۱ از دوره دکتری دانشگاه هایدلبرگ فارغ‌التحصیل شد. او از شاگردان کارل لویت و گادامر بوده‌است. کتاب پرسیدن و جنگیدن گفت‌وگوی بلند رضا نساجی با منوچهر آشتیانی درباره تاریخ معاصر و علوم انسانی در ایران است. این کتاب که به «سه دانشجوی شهید دانشکده فنی دانشگاه تهران در اعتراض خونین ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و سه دانشجوی شهید دوره دکتری دانشگاه تربیت مدرس که مرگ در راه میهن و مکتب را بر مدرسه و مدرک ترجیح دادند» تقدیم شده و نخستین کتاب از «پروژه تاریخ شفاهی دانشگاه در ایران» است.
دسته بندی های کتاب درآمدی بر تاریخ جامعه شناسی شناخت
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب درآمدی بر تاریخ جامعه شناسی شناخت" ثبت می‌کند