1. خانه
  2. /
  3. کتاب گفتمان حکایت

کتاب گفتمان حکایت

نویسنده: ژرار ژنت
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.25 از 2 رأی

کتاب گفتمان حکایت

Discours Du Récit
مترجم:
انتشارات: نیلوفر
٪15
225000
191250
4.5 از 1 رأی

کتاب گفتمان روایی

رساله ای در روش تحلیل
Discours Du Récit
انتشارات: مهراندیش
٪15
250000
212500
3.2 از 1 رأی

کتاب گفتمان روایت

جستاری در باب روش
Discours du récit
انتشارات: سمت
٪10
152000
136800
معرفی کتاب گفتمان حکایت
نظریات ژرار ژنت در حوزه‌ی روایت‌شناسی، تا به‌امروز تنها از طریق ترجمه‌های پراکنده، گاه نادرست از زبان انگلیسی، در دسترس پژوهشگران ایرانی قرار گرفته است.
درک روایت‌شناسی،مستلزم تمییز میان سه شاکله‌ی اصلی است:
داستان، حکایت، روایت. داستان متشکل است از سلسله‌ای رخداد یا کنش که شخصی به نام راوی نقلش می‌کند؛ حاصل کار، همانی است که بدان حمایت می‌گوییم. به دیگر سخن، روایت یعنی شیوه‌ی تعریف داستان.
ژرار ژنت در این کتاب، افزون بر ارائه‌ی تعریفی دقیق از مفاهیم اصلی روایت‌شناسی وتبیین ساختارهای آن ( انواع راوی، انواع روایت، انواع توصیف، انواع زمان)، تحلیلی موشکافانه از رمان مارسل پروست، در جست‌وجوی زمان از دست رفته، عرضه می‌کند تا گواهی باشد دال بر کارآمدی نقد روایت‌شناختی در تحلیل داستان، همچنین درک روایت‌های پیچیده.
از همین رو، انتشارات نیلوفر، تا چندی دیگر، با هدف تسهیل در بهره بردن از این سترگ و هفت‌جلدی، عصاره‌ای از آن را با توضیحات و تحشیه، در کمتر از هزار صفحه منتشر خواهد کرد.
ترجمه‌ی گفتمان حکایت که حاصل همکاری مستقیم نویسنده و مترجمان حدفاصل 1394 تا 1396 است، از سوی مرکز ملی کتاب فرانسه (CNL) به عنوان اثر برتر و شایسته تقدیر معرفی شده است.
این کتاب مبنای اصلی تمامی پژوهش‌هایی است که امروز در گستره‌ی روایت‌شناسی انجام می‌شود. مفاهیم بررسیده، کمک شایانی است برای تحلیل رمان، خواه معاصر، خواه کهن، به ویژه از دیدگاه تطبیقی.
درباره ژرار ژنت
درباره ژرار ژنت
ژرار ژُنِت (به فرانسوی: Gérard Genette) (زادهٔ ۱۹۳۰، پاریس – درگذشتهٔ ۱۱ مهٔ ۲۰۱۸) نظریه‌پرداز ادبی و نشانه‌شناس فرانسوی بود.
ژرار ژُنت در پاریس متولد شد و در محیط اکول نرمال سوپریور پرورش یافت و در سال ۱۹۵۴ از آنجا در ادبیات کلاسیک لیسانس خود را گرفت. او از چهره‌های برجستهٔ حرکت‌های فکری بود که در دههٔ ۱۹۶۰ در حوزهٔ مطالعات ادبی برای تطبیق و بسط نظریه‌های ساختارگرایانه فردینان دو سوسور در زبان‌شناسی و کلود لوی-استروس در انسان‌شناسی صورت گرفت. عمده شهرت و تأثیرگذاری او به مطالعهٔ ساختارگرایانه از روایت برمی‌گردد که یکی از جامع‌ترین چارچوب‌های تحلیل متون روایی را ارائه می‌دهد. در سال‌های ۱۹۵۹–۶۰ ژنت در کنار ژاک دریدا در یک دبیرستان درس می‌دادند و دانش‌آموزان را برای ورود به اکول نرمال سوپریور آماده می‌کردند. پس از آن در ۱۹۶۳ ژنت دستیار و سپس استادیار ادبیات فرانسه در سوربن شد. در ۱۹۶۷ به مقام مدیر پژوهش‌های زیباشناسی و نظریهٔ ادبی در اکول پراتیک منصوب شد.
نظر کاربران در مورد "کتاب گفتمان حکایت"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

حالتون خوبه؟ دارم میگم چرا تعداد صفحاتش رو نوشتید ۶۰۰ صفحه، بعد جواب میدید که سایت خوبی است از لحاظ دسترسی آسان!؟ چی دارید میگید!؟

1400/12/16 | توسطعلیرضا صدیق
0
|
پاسخ ها

سلام و وقت به خیر. متشکریم از تذکر شما. اصلاح شد.

1400/12/16|توسطمدیر سایت
0

چرا نوشتید شیشصد صفحه!؟

1400/12/13 | توسطعلیرضا صدیق
0
|

با سلام. سایت خوبی است هم از نظر دسترسی آسان هم منابع بسیار زیاد.

1400/07/06 | توسطکاربر سایت
1
|