گذشته ی رو به زوال چنان دور از ذهن قرار می گیرید که هیچ خاطره ای ، هیچ تلاشی برای احضار آن نمی تواند آن را بازگرداند. لو کلزیو در این کتاب، با شجاعت تلاش می کند تا زمان گمشده را فراخواند.
آنجا منطقه ای بود که در آن جنگ همه جانبه بود ، جنگ انسانها علیه یکدیگر ، جنگ علیه فقر ، جنگ علیه سوءاستفاده و فساد که از استعمار به ارث رسیده بود و به ویژه جنگ علیه میکروب ها.
خواندن زندگینامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟
ژان ماری گوستاو لوکلزیو را قطعا میتوان بزرگترین و برترین نویسنده زنده معاصر حال حاضر تمام فرانسه دانست.
«آفریقایی» روایتی از دوران کودکی نویسنده است که در سال 1948 در هنگامهی جنگ به همراه مادر و برادرش اروپا را ترک کرده و به نیجریه نزد پدرش، که پزشک نظامی بوده، میروند. نویسنده در همان سفر رهایی و آزادی تازهای را در ساوانای آفریقا کشف میکند و توأمان به ذات اقتدارگرایانه و زورگوی پدرش پی میبرد. سفر به آفریقا درحقیقت سفر به دنیایی ناشناخته و بیگانه است و مقصود از آفریقایی در کتاب پدرِ نویسنده است. نویسندهی کتاب به سرزمینها و فرهنگهای بسیاری سفر کرده، ازهمینروست که در داستانهایش یکجا آرام نمیگیرد و از کشوری به کشور دیگر میرود. از این فراتر، «بحران هویت» و مفهوم «مهاجرت» است که بهواسطهی این سفرها در لایههای زیرین آثارش به چشم میآید. لوکلزیو را که عاشق طبیعت و جهانگردی است، «خانه به دوش» لقب دادهاند.