1. خانه
  2. /
  3. کتاب کارخانه های مرگ

کتاب کارخانه های مرگ

4.75 از 2 رأی

کتاب کارخانه های مرگ

جنگ بیولوژیک ژاپن،1932 تا 1945 و لاپوشانی آمریکا
factories of death: japanese biological warfare, 1932-45, and the american cover-up
انتشارات: نشر گویا
٪15
260000
221000
معرفی کتاب کارخانه های مرگ
همواره این پرسش را می‌شود پیش رو گذاشت که ژاپن و آمریکا چه‌گونه پس از پرل هاربر، هیروشیما و ناکازاکی، نه فقط در یک صلح پایدار، بلکه در ارتباط سیاسی و اقتصادی مدام باقی مانده‌اند، با توجه به اینکه تاریخ نشان داده، خیلی کمتر از این ماجراها می‌تواند دو کشور را دشمن ابدی کند! یکی از نکته‌های مغفول مانده و کمتر پرداخته شده، آزمایش‌های سلاح‌های بیولوژیکی‌ست که واحد 731 ارتش کوانتونگ ژاپن به رهبری ژنرال شیرو ایشی، روی چند ده هزار نفر اسیر و غیرنظامی چینی، مغول، کره‌ای و روس در منچوری انجام داده است! حجم این آزمایش‌ها و تنوع سلاح‌های میکروبی و شیمیایی چنان بود که اگر آدم بخت‌برگشته‌ای به هر دلیلی در بازه‌ی زمانی 1932 تا 1945 گذرش به محله‌ی پینگ فانگ شهر هاربر در منچوری می‌افتاد، با تپه‌هایی عظیم از اجساد انسانی روبرو می‌شد که تک‌تک‌شان با وحشتناک‌ترین سلاح‌های کشتار جمعی، به بدن‌هایی متلاشی‌شده و ازریخت‌افتاده‌ تبدیل شده‌اند که حتی لحظه‌ای چشم دوختن به آن‌ها می‌توانست تمام خاطره‌اش از زندگی و زیبایی‌هایش را مخدوش کند. کتاب «کارخانه‌های مرگ: جنگ بیولوژیک ژاپن،1932 تا 1945 و لاپوشانی آمریکا» نوشته‌ی «شلدون اچ. هریس» از منظر اسناد و مدارک به‌جا مانده و انبوهی مصاحبه و تحقیق، به بهترین نحو توانسته ابعاد عظیم جنایات جنگی حکومت ژاپنی را نشان دهد که با امپراتور/ خدایش هوس کرده بود همه‌ی جهان را زیر یک سقف داشته باشد، ولی به هرجایی پاگذاشت جز کشتار و غارت کاری نکرد. در نقطه‌هایی مثل ماجرای منچوری است که می‌توان به دلایل رابطه‌ی آمریکا و ژاپن رسید و همان‌طور که هریس در کارخانه‌های مرگ آورده است، آمریکایی‌ها برای دستیابی به سلاح‌های بیولوژیک ژاپنی‌ها و استفاده از تجارب‌شان، نه فقط برابر این جنایت‌ها سکوت کردند بلکه از حکومت ژاپن حفاظت کرده و مصون نگهش داشتند. نکته‌ای که یادآور این جمله‌ی شکسپیر است: جهنم خالی است، همه‌ی شیاطین همین‌جا روی زمین‌اند!

درباره شلدون اچ. هریس
درباره شلدون اچ. هریس
شلدون هوارد هریس (1928 - 2002) نویسنده و مورخ شهیر آمریکایی است.
نظر کاربران در مورد "کتاب کارخانه های مرگ"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یه فیلم هست در اینباره که با داده‌های این کتاب جور درمیاد و بنابراین میشه گفت به لحاظ تاریخی دقیقه. این فیلم، آزمایشهای ژاپنیها در پایگاه اصلی جنگهای میکروبی یعنی پینگ فنگ رو نشون میده.اسم فیلم، 'مرد پشت خورشید' یا 'من بیهایند د سان' است. به دلیل خشونت صحنه‌ها قبل از هرچیز مطمئن بشید که میتونید دیدن اون فیلم رو طاقت بیارید.

1403/03/01 | توسطمحمد نصیری - کاربر سایت
0
|

من که از خواندنش لذت بردم و بسیار یاد گرفتم

1403/02/25 | توسطکاربر سایت
0
|

جنگ بیولوژیک ژاپن، موضوع مهمی است ولی درباره‌ی آن کم نوشته شده است. کتاب هرچند خیلی خوب نیست و بخش اضافی زیاد داره ولی انتظارات رو برآورده میکنه. نکته‌ی منفی، ترجمه‌ی تقریبا ویراستاری نشده‌ی کتابه، هرچند که خود ترجمه هم اگر ویراست می‌شد، در جاهایی لنگ میزنه. من تا جایی که به یاد دارم از ترجمه‌های سعید کلاتی چیزی نخوانده‌ام، ولی به دلیل کارهای زیاد ایشون که انسجام موضوعی هم دارن انتظار یه ترجمه‌ی خیلی خیلی خیلی بهتر داشتم.

1403/02/07 | توسطمحمد نصیری - کاربر سایت
1
|