1. خانه
  2. /
  3. کتاب در خان الخلیلی اتفاق افتاد

کتاب در خان الخلیلی اتفاق افتاد

نویسنده: نجیب محفوظ
3.8 از 1 رأی

کتاب در خان الخلیلی اتفاق افتاد

Khan al-Khalili
انتشارات: نیماژ
٪15
180000
153000
معرفی کتاب در خان الخلیلی اتفاق افتاد
بلاغت و فصاحت زبان عربی درکنار اقلیم مدیترانه‌ای و تمدن فرهنگی هزاران ساله، هنر و ادبیات مصر را به یکی از باشکوه‌ترین‌ها تبدیل کرده است. از ام‌کلثوم تا نجیب محفوظ و یوسف شاهین، هرکدام قله‌هایی از هنر و ادبیاتند که به فرهنگ مصر چهره‌ای جهانی داده‌اند. نجیب محفوظ راوی سویه‌ی روشنفکرانه‌ی جامعه‌ی مصر که مانند هر روشنفکر حقیقی دیگری، سیاست، عشق و تاریخ سرزمینش، پیوندی ناگسستنی دارند، در داستان‌ها و رمان‌هایش ستایش‌آمیزترین متن‌ها را درباره‌ی جلوه‌های یگانه‌ی فرهنگ سرزمینش و خوی و منش مردمانش نوشته و در همین حال به سیاست و سیاست‌مداران و دین‌خویان مزور و ریاکار و مخالف آزادی، همواره حمله کرده است. با این‌همه این برنده‌ی نوبل ادبیات، هماره از عشق نوشته و عاشقانه‌هایش داستان‌هایی هستند که شعرهای بر لبان عاشقانش «انت عمری»‌ست! کتاب «در خان الخلیلی اتفاق افتاد»، یکی از عاشقانه‌های پر از عطش و سوزو‌گداز است که خواندنش هیچ کم ندارد از دست در دست معشوقی حقیقی، راه رفتن در کوچه‌ها و گذرهای قاهره‌ی همواره بیدار. محفوظ محله‌ی کودکی و جوانی‌اش را به مکانی تبدیل می‌کند که هم‌چون موجودی زنده، هوشیار است و نفس می‌کشد و نفس به نفس عشاق قصه می‌دهد. این کتاب هرآنچه برای فهم عیش و لذت عاشقانه‌ای که در خان الخلیلی اتفاق افتاد را در خود دارد و البته که هر عشق سرشار و عمیقی پیوندی با عشق‌های سرشار و عمیق هرجای دیگر دنیا دارد و ازهمین‌رو خواندن رمان نویسنده‌ی بزرگ مصری، همه‌ی ما را بی‌بدیل با خود همراه می‌کند.
درباره نجیب محفوظ
درباره نجیب محفوظ
نجیب محفوظ، زاده ی 11 دسامبر 1911 و درگذشته ی 30 آگوست 2006، نویسنده و نمایشنامه نویس مصری و برنده ی جایزه نوبل ادبیات در سال 1988 بود. محفوظ در یکی از محلات قاهره به نام جمیلیه به دنیا آمد. او که فرزند یک کارمند دولتی بود، از سال 1934 تا زمان بازنشستگی اش در سال 1971 در قسمت فرهنگی خدمات کشوری مصر کار کرد. محفوظ ابتدا در وزارت موقوفات به کار پرداخت و سپس رئیس بنیاد حمایت از سینما و در دوران پایان کارمندی، مشاور وزیر فرهنگ شد. او در طول دوران حرفه ای خود، 30 کتاب داستانی نوشت.محفوظ در آثار خود، دیدگاه های منتقدانه ای را از رژیم سلطنتی قدیمی مصر، استعمار انگلیس و مصر کنونی بیان می کرد. تعداد زیادی از رمان های برجسته ی او، در مورد مسائلی اجتماعی از قبیل مشکلات زنان و زندانیان سیاسی است.محفوظ تا روز درگذشتش، سالخورده ترین برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات و مسن ترین برنده ی جایزه ی نوبل پس از برتراند راسل و هالدور لاکسنس بود. نجیب محفوظ در جولای سال 2006 پس از یک عمل جراحی ناموفق بر روی سرش، تحت مراقبت های ویژه ی پزشکی بود و عاقبت در 30 آگوست سال 2006 درگذشت.
مقالات مرتبط با کتاب در خان الخلیلی اتفاق افتاد
برترین نویسندگان در «ادبیات آفریقا»
برترین نویسندگان در «ادبیات آفریقا»
ادامه مقاله
5 دلیل برای خواندن رمان‌های عاشقانه‌‌ و تأثیر آن بر زندگی
5 دلیل برای خواندن رمان‌های عاشقانه‌‌ و تأثیر آن بر زندگی

اگر همیشه با دیده ی شک و تردید به رمان های عاشقانه و طرفداران آن نگریسته اید و علت محبوب بودن این ژانر، کنجکاوی تان را برانگیخته است، با این مقاله همراه شوید

نظر کاربران در مورد "کتاب در خان الخلیلی اتفاق افتاد"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

داستانی سست و بی‌مایه شبیه فیلمفارسی‌های دههٔ چهل 🤦🏻 با ترجمه‌ای سست‌تر و بی‌مایه‌تر از خود داستان. اگه این داستان از یه نویسندهٔ ایرانی بود، شرط می‌بندم هیچ ناشری چاپش نمی‌کرد، اما چون نویسنده‌ش برندهٔ نوبل بوده باید هر چرندی که نوشته ترجمه و منتشر بشه.

1402/02/31 | توسطولی الله کاووسی
1
|