کتاب کار و فراغت ایرانیان

Work and leisure of Iranians
کد کتاب : 6197
شابک : 978-9648897395
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 200
سال انتشار شمسی : 1399
سال انتشار میلادی : 2007
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 5
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

آسیب شناسی اجتماعی ایران (۲)

معرفی کتاب کار و فراغت ایرانیان اثر حسن قاضی مرادی

حسن قاضی مرادی، از مترجمان و پژوهشگران عرصه ی جامعه شناسی، با نگاهی نوین و قابل تامل در کتاب کار و فراغت، به بررسی این دو جنبه ی مهم اجتماعی و ارتباط و پویایی آن در جامعه ی ایرانی پرداخته است. این رساله ی گسترده که همچون مقاله ای طویل از قاضی مرادی به انتشار رسیده، هم ماهیت کار و فراغت را مورد بررسی قرار می دهد و هم علت و چرایی آن را. هر کدام از این دو عنصر، بخش مهمی از هویت یک انسان را تشکیل می دهند و با پیشرفت تمدن و تکامل بشر، اهمیت آن ها بیش از پیش هویداست. کار به منزله ی یک اقدام هدف دار اجتماعی که رشد و پویایی فکری و عملی انسان را در بر دارد، برای انسان ایجاد حق و منزلت می کند. از سوی دیگر فراغت با پس زدن محدودیت ها وایجاد استقلال عمل، سبب خودانگیختگی شده و هر نوع پرداخت هنری، سیاسی، ورزشی، علمی و فرهنگی را شامل می شود.
آنچه در این کتاب بیش از همه مورد بررسی قرار گرفته، اشاره به اهمیت برقراری تعادل میان کار و فراغت می باشد. چون تنها از این طریق است که انسجام و یکپارچگی شخصیت و حیات فرد تضمین می شود و بدون برقراری پیوند میان اشتغال و تفریح، هم مقوله ی حق دچار اخلال شده وهم خودانگیختگی و استقلال فرد خدشه دار می شود. قاضی مرادی بحث می کند که چرا با وجود اهمیت هر دوی این موارد، در جامعه ی ایرانی پرداخت به هیچ کدام به درستی صورت نگرفته است و نه تنها جامعه از اشتیاق به کار و فعالیت برخوردار نیست بلکه زمانی هم برای فراغت به شکل درست خود تعیین نمی کند.

کتاب کار و فراغت ایرانیان

حسن قاضی مرادی
حسن قاضی مرادی (متولد ۱۳۳۲، تهران) پژوهش گر حوزه جامعه شناسی و مترجم ایرانی است.پژوهش های او عمدتا در حوزه روانشناسی اجتماعی مردم ایران و تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران است.
قسمت هایی از کتاب کار و فراغت ایرانیان (لذت متن)
کار و فراغت که عمده فعالیت های فکری، عملی و عاطفی انسان را در بر می گیرند، تجلی خودشکوفایی انسان اند. همچنان که کار، فراغت نیز حوزه تحقق استعدادها و افزایش توانمندی های فرد است و به هر میزان که فرد بتواند استعدادها و توانمندی هایش را محقق کند و بگستراند، به همان میزان حوزه آزادی زندگی اش را گسترانیده است. کار و فراغت شمایل انسان است. این رساله شرحی است درباره چیستی و چگونگی کار و فراغت در جامعه ما و نیز شامل اشاره هایی است به چرایی ها. به این مسئله اساسی می پردازد که اگر کار و فراغت شمایل انسان باشند چرا ما چندان کار نمی کنیم؛ همچنان که پیامد آن چندان هم به فراغت نمی پردازیم. این بی اشتیاقی ما به کار و گریزمان از فعالیت های زمان فراغت از کجا ناشی می شود، چه بروزاتی می یابد و چه نتایجی به بار می آورد.