1. خانه
  2. /
  3. کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا

کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا

1 از 1 رأی

کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا

سنجیده با واژگان مصوب فرهنگستان
Culture - Encyclopedia Kara
انتشارات: نگاه
ناموجود
250000
معرفی کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا
"فرهنگ - دانشنامه کارا" حاصل بیش از یک دهه تلاش پژوهشگران زبده، زیر نظر "بهاءالدین خرمشاهی" است که یک دانشنامه ی انگلیسی - فارسی را "سنجیده با واژگان مصوب فرهنگستان" در اختیار مخاطبان قرار داده است. این اثر پنج جلدی با بیش از صد و پنجاه هزار مدخل اصلی و فرعی دارای ویژگی های برجسته ای است که آن را از سایر فرهنگ ها متمایز می کند. از جمله ی این خصوصیات می توان به ویژگی دانشنامه بودن آن اشاره کرد که پانزده هزار مدخل بر اساس چکیده ی "دانشنامه ی بریتانیکا" و سایر دانشنامه های معتبر نظیر "دایره المعارف فارسی" و "دانشنامه دانش گستر" فراهم گردیده است.
"فرهنگ - دانشنامه کارا" با نظارت "بهاءالدین خرمشاهی"، علاوه بر داشتن آوانگاشت مجزای انگلیسی بریتانیایی و انگلیسی آمریکایی، تفاوت واژه ها را در این دو گونه از زبان انگلیسی آورده است. برای واژه ها، بعضا مترادف و متضاد نیز ذکر شده است و تا جایی که ممکن بوده، در برابر تعبیرات، اصطلاحات عامیانه و ضرب المثل های انگلیسی، تعابیر و اصطلاحات و ضرب المثل های معادل فارسی قرار گرفته است. "فرهنگ - دانشنامه کارا" در جلد آخر بیش از بیست و شش هزار اصطلاح و واژه ی تخصصی را در زمینه ی علم، دین، هنر، فلسفه و فن در برداشته و این جلد به صورت مستقل و با عنوان "تکلمه/ واژگان تخصصی" ارائه شده است؛ با وجود اینکه "فرهنگ - دانشنامه کارا" به سرپرستی "بهاءالدین خرمشاهی"، یک فرهنگ عمومی به حساب می آید اما "تکلمه/ واژگان تخصصی" کمبودهای احتمالی در زمینه واژه های تخصصی در متن فرهنگ نامه را جبران کرده و بر کیفیت این اثر افزوده است. این اثر همچنین شامل پیوست های مفیدی است که فهرست ششصد نفره ای از ایران شناسان و اسلام شناسان، برندگان جایزه ی نوبل از آغاز تا زمان تدوین فرهنگ، معرفی تمام دویست و سی کشور جهان با اطلاعاتی یکنواخت و فهرستی از واژگان غیرانگلیسی که به این زبان ورود کرده اند، علی الخصوص واژگان لاتین را ارائه می کند.
درباره بهاءالدین خرمشاهی
درباره بهاءالدین خرمشاهی
بهاءالدین خرمشاهی (زاده ۱۳۲۴ در قزوین) نویسنده، مترجم، روزنامه نگار، طنزپرداز، فرهنگ نویس، شاعر و استاد دانشگاه ایرانی است. وی تألیفاتی در حافظ شناسی و تفسیر اشعار او دارد.تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در قزوین گذراند. سپس در رشتهٔ پزشکی پذیرفته شد اما تحصیل در این رشته را در سال سوم نیمه کاره رها کرد (۱۳۴۳) و به همراه کامران فانی به تحصیل در رشتهٔ ادبیات فارسی پرداخت. سپس از دانشگاه تهران فوق لیسانس کتابداری گرفت (۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲) و در مرکز خدمات کتابداری مشغول به کار شد. از استادان وی در رشتهٔ ادبیات فارسی می توان به ذبیح الله صفا، مهدی محقق، سید جعفر شهیدی، پرویز ناتل خانلری، سید صادق گوهرین، آیت الله ابوالحسن شعرانی و عبدالحمید بدیع الزمانی کردستانی اشاره کرد. او توفیق خود را در مسیر پژوهش های قرآنی، مدیون کتاب قانون تفسیر و مولفش سید علی کمالی دزفولی می داند. وی در ۱۳۵۲ ازدواج نمود که حاصل آن سه فرزند به نام های هاتف (متولد ۱۳۵۴)، عارف (متولد ۱۳۵۸) و حافظ (متولد ۱۳۶۳) است.
ویژگی های کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا
  • 5جلدی - انگلیسی - فارسی
دسته بندی های کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا
قسمت هایی از کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا

do justice for sb/st بی انصافی نکردن (در حق کسی)، بی انصاف نبودن (درباره/ در حق کسی)، حق (چیزی را ادا کردن/ به جا آوردن، از خجالت/ شرمندگی (کسی/ چیزی) درآمدن، حسابی خوردن/ نوشیدن، دلی از عزا درآوردن، حسابی سروقت (غذا/ نوشیدنی) رفتن، به خدمت (غذاها/ خوراک ها) رسیدن

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فرهنگ - دانشنامه کارا" ثبت می‌کند