1. خانه
  2. /
  3. کتاب سید ضیا : عامل کودتا

کتاب سید ضیا : عامل کودتا

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.6 از 1 رأی

کتاب سید ضیا : عامل کودتا

گفته ها و ناگفته های تاریخ معاصر ایران از زبان سیدضیاءالدین طباطبایی
Zia ol Din Tabatabaee
انتشارات: نشر ثالث
٪15
350000
297500
پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب سید ضیا

(عامل کودتا)
Zia ol Din Tabatabaee
انتشارات: فردوس
٪25
350000
262500
معرفی کتاب سید ضیا : عامل کودتا
"سید ضیا : عامل کودتا" کتابی است به قلم دکتر "صدرالدین الهی" که در آن "گفته ها و ناگفته های تاریخ معاصر ایران از زبان سیدضیاءالدین طباطبایی" را بیان می کند. در کنار رضاخان، "سید ضیاءالدین طباطبایی یزدی" نیز در کودتای 1299 شرکت داشت که بعدا به مقام رئیس الوزرا رسید. دکتر الهی به "سیدضیاء" قول داده بود که این خاطرات پس از مرگ وی منتشر شود. برخی از مهم ترین سخنان "سیدضیاءالدین طباطبایی"، مردی که تا چهارم خرداد ماه هزار و سیصد شمسی در مقام رئیس الوزرا باقی ماند و دوبار اقدام به تشکیل کابینه کرد، توسط دکتر "صدرالدین الهی" در کتاب "سید ضیا : عامل کودتا" و به همت نشر ثالث به انتشار رسیده است.
وی سال ها به حمایت از سیاست های انگلیس در ایران شهرت داشت و توسط آن لمبتون ، محقق و مأمور اطلاعاتی بریتانیایی در ایران مورد حمایت قرار می گرفت. پس از تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت ایران ، بریتانیا از وی خواست نخست وزیر شود تا شرکت نفتی بریتانیا و ایران، کار صنعت نفت را به واسطه ی او به سرانجام برساند. هنگامی که دکتر محمد مصدق به شکل غیرمنتظره ای تصدی پست نخست وزیری را پذیرفت، "سید ضیاء" در دربار شاه حاضر بود و انتظار داشت که فرمان نخست وزیری را از شاه بگیرد و توسط مجلس به عنوان نخست وزیر شناخته شود. حتی پس از کودتای بیست و هشت مرداد هم هنوز بحث نخست وزیر شدن وی مطرح بود. در سال 1335 ، وی برای مدتی در زندان بود و پس از آن از سیاست اجتناب کرد و در شمال غرب تهران ، کشاورزی و دامداری در پیش گرفت. حتی برای افرادی که تاریخ نمی خوانند ، "سید ضیا : عامل کودتا" به قلم دکتر "صدرالدین الهی" بسیار جذاب و خواندنی است.
درباره صدرالدین الهی
درباره صدرالدین الهی
دکتر صدرالدّین الهی، نویسنده ایرانی، روزنامه‌نگار و استاد روزنامه‌نگاری است. صدرالدّین الهی، در تاریخ ۱۳ آذر سال ۱۳۱۳ شمسی، در تهران، ناحیهٔ ۹ عودلاجان به‌دنیا آمد.[۲] نیاکانش از مدرسین حکمت الهی در دوران خود بودند. از سال آخر دبیرستان (۱۳۳۱) روزنامه‌نگار شد و کار خود را در روزنامهٔ کیهان آغاز کرد. از سنین نوجوانی به کار روزنامه‌نگاری پرداخت و تحصیلات خود را در فرانسه به پایان برد و دیپلم‌های تخصصی دریافت نمود. در سال ۱۳۵۷ برای مطالعات دانشگاهی به «دانشگاه ایالتی سن‌خوزه» و «دانشگاه برکلی» به آمریکا رفت و دیگر به ایران برنگشته است.
صدرالدّین الهی نقش برجسته‌ای در انتشار نشریه کیهان ورزشی داشت.
وی، استاد روزنامه‌نگاری و در کنار مصطفی مصباح‌زاده، داریوش همایون و هوشنگ وزیری از کسانی‌ست که در پیدایش ژورنالیسم مدرن در ایران نقش به‌سزائی داشته‌اند. تحقیق، ترجمه و شعر نیز همواره مورد توجه وی بوده و در کنار حسینقلی مستعان، حمزه سردادور و ذبیح‌الله منصوری از بانیان پاورقی‌نویسی به‌عنوان ژانر مهمّی از ادبیات داستانی در ایران به‌شمار می‌رود.
الهی از بانیان گفت‌وگوهای مطبوعاتی به سبک مدرن با بزرگان فرهنگ و سیاست نیز هست که انتشارشان در سال‌های ۳۰–۵۰ بازتاب گسترده‌ای در جامعهٔ ایران داشته‌است. از آن جمله گفت‌وگو با: محمد معین، پرویز ناتل خانلری، علی‌اکبر دهخدا، سید ضیاءالدین طباطبائی، ساعد مراغه‌ای و …
صدرالدّین الهی با اطلاع از رمز و راز رسوم و آداب و سنّت‌های ایرانیان در آثار خود از نکته‌ها و ظرائف گفته‌ها و سروده‌های شاعران ایرانی بهره می‌برد و در فصول کتاب‌هایش، هرگاه که مناسبتی دست دهد، به‌کار می‌برد.
الهی گزارش‌نویس برجسته‌ای نیز به‌شمار می‌رود و گزارش‌هایش از جنگ استقلال الجزایر نمونه‌ای از آن هستند. او برای تهیهٔ این گزارش‌ها ۲۷ بار خود را به الجزایر رساند و بارها جان خویش را به خطر انداخت. او را در این زمینه با عبدالرحمان فرامرزی مقایسه می‌کنند.
تا زمانی که با محافل مطبوعاتی و اهالی خانهٔ مطبوعات نشست و برخاست شخصی و کاری داشت، معلم این حرفه هم بود و زمانی که برای تدریس روزنامه‌نگاری به دانشکدهٔ علوم ارتباطات دعوت شد، استاد این رشته در تمام شاخه‌هایش شد و در صدر همهٔ شاخه‌ها «گزارش‌نویسی».
دسته بندی های کتاب سید ضیا : عامل کودتا
قسمت هایی از کتاب سید ضیا : عامل کودتا

من به یاد قصه هایی بودم که در سال های پیش از آناتول فرانس خوانده بودم . قصه زندگی آدم هایی که در تنهایی ، در یک ییلاق دور ، زمستان های سرد را با عوعوی سگها و خاموشی سپید برف ها ، به بهار وصله می زنند و با کوله بار خاطره هاشان از فصل ها و کوره راه روز و شب می گذرند . من در اتاقی سرد و روستایی ، پاکیزه اما خشن نشسته بودم . همه چیزهایی که در اطرافم بود ، از خشونت سردی حکایت می کرد ، هیچ سلیقه خاصی در آراستن اتاق دخالت نداشت .

نظر کاربران در مورد "کتاب سید ضیا : عامل کودتا"
6 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بسیار کتاب خواندنی می‌باشد👍

1403/08/12 | توسطکاربر سایت
0
|

افستش که چاپ خارج از کشور بدون سانسور

1403/05/11 | توسطکاربر سایت
0
|

این کتاب یک کتاب خوب بیان خاطرات به شیوه تاریخی؛ داستانی و تعلیمی با نثری بسیار شیرین و جذاب است از خواندن این کتاب هرگز پشیمان نیستم زیرا بسبار نکته‌های مختلف تاریخی و علمی آموختم.

1402/03/15 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

بخشی از کتاب: کلنل می‌گوید یک افسر قزاق پیدا کرده‌ام که به درد کار ما می‌خورد. هم قد بلند است،هم بد اخم، هم پر هیبت، هم افسرهایش دوستش دارند، فقط باید رویش فکر کرد.سید ضیا چاره‌ای جز انتخاب همین افسر که به او هشدار داده بودند سوادی هم ندارد نمی‌بیند: «افسرهای با سواد آن روز ما از او ترسوتر بودند و افسرهای شجاع ما از او بی سوادتر. رضا خان معدل افسر معمولی و مقبول آن روز بود.»

1399/04/30 | توسطم. حسینی
0
|
پاسخ ها

این بخش از کتاب نیست و به اشتباه فرستاده شده.

1399/05/14|توسطم. حسینی
0

مصاحبه کننده به تفسیر حرکات و رفتار( بذله گویی) سیدضیا میپردازه از جمله حالات چهره او رو در هنگام پاسخ دادن به سوالات تشریح میکنه که همین امر به خواننده جهت شناخت بخشی از شخصیت سیدضیا کمک میکنه. با خواندن این کتاب میتوان با شخصیتی که خود را شخص اول کودتا میداند و نقش مهمی در تغییر سلطنت از قاجار به پهلوی داره آشنا شد و با اطلاعات دقیق‌تری راجع به این برهه تاریخی به قضاوت نشست.

1399/04/30 | توسطم. حسینی
2
|

کتاب شامل مصاحبه‌ها با موضوعات مختلف با سید ضیاالدین طباطبایی هست. قسمت اعظم مصاحبه‌ها رو صدرالدین الهی انجام داده، بخشی هم مربوط به خاطرات عترت گودرزی (همسر الهی) از سید ضیا هست. سیدضیا در مورد مسائل مختلفی از جمله کودکی خودش، تحصیلاتی که انجام داده، کشاورزی، علاقه اش به انگلیسی ها، مشروطه و بسیاری مسائل دیگه صحبت میکنه. بخش مهم کتاب نظرات او درباره کودتای سوم اسفند 1299 هست که با مشارکت پنج تن که عبارت اند از سید ضیاءالدین، رضاخان، سرتیپ احمدآقاخان، ماژور مسعود کیهان و کاظم‏ خان صورت میگیره.

1399/04/30 | توسطم. حسینی
2
|