کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه

The Tricks of the Trade
  • 15 % تخفیف
    290,000 | 246,500 تومان
  • موجود
  • انتشارات: قطره قطره
    نویسنده:
کد کتاب : 662
مترجم :
شابک : 978-964-341-281-4
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 296
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1987
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

داریو فو برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1997

معرفی کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه اثر داریو فو

داریو فو، طنزپرداز، فعال سیاسی، بازیگر و نمایشنامه نویس ایتالیایی، نابغه ی تئاتر مدرن است که نمی توان او را در دسته ای خاص طبقه بندی کرد. فو در کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه که کتابچه ی راهنمای بازیگران نامیده شده، پرده از ابزار و فنون کارش برمی دارد. او با کمک همسرش، فرانکا رامه، توضیح می دهد که چگونه می توان متن، ترانه، طنز، پانتومیم و هوش سیاسی را با نمایش های پرطرفدار و درخشان ترکیب کرد. نکته ی بسیار جالب کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه، تحقیقات بسیار جامع و گسترده ی فو درباره ی پیشینه ی دو هزار ساله ی دلقک های درباری، طنزپردازان و کمدین های سیاسی است که خودِ فو اعتقاد دارد مسیر اتفاقات تاریخ را تغییر داده اند.

کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه

داریو فو
داریو فو، زاده ی 24 مارس 1926 و درگذشته ی 13 اکتبر 2016، نمایشنامه نویس، کمدین، خواننده، کارگردان تئاتر، ترانه سرا، طراح صحنه، نقاش و بازیگر ایتالیایی بود که در سال 1997، برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات شد.فو که اولین فرزند خانواده بود، در لمباردی ایتالیا به دنیا آمد. او در سال 1940 برای ادامه ی تحصیل به میلان نقل مکان کرد اما جنگ جهانی دوم مانع او شد.فو در سال 1950 از فرانکو پارنتی درخواست کرد تا در مجموعه ای از برنامه های رادیویی نقش داشته باشد و همکاری ای را آغاز کرد که تا سال 1954 ادامه دار ب...
نکوداشت های کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه
Great perspective on the history of theatre.
چشم اندازی بزرگ از تاریخ تئاتر.
Methuen

An angular and inspirational account of an art.
شرحی چندوجهی و الهام بخش از یک هنر.
Independent Independent

Useful and eye-opening.
مفید و آگاهی بخش.
Clownlink

قسمت هایی از کتاب فرهنگ کوچک هنرپیشه (لذت متن)
مطالبی که در طول این شش روز گفته ام، کمترین چیزی است که یک هنرپیشه باید بداند.

همه رفتار و گفتار هنرپیشه باید کنترل شده، هماهنگ و متعادل باشد. خلاصه کنم: برای این که بتوانیم به حرفه ی بازیگر بودن افتخار کنیم باید از مطالعه و مشاهده به خصوص در تجربه بیاموزیم، از دنباله روی مد روز پرهیز کنیم، از مسائل و مشکلات زمان خود غافل نباشیم و فرهنگ گذشته مان، طبقه بندی های ارسطویی (تراژدی در درجه اول، بعد از آن درام و کمدی و در درجه آخر نمایش عروسکی و خیابانی) را بدون آن که مجبور به قبول آن ها باشیم، بشناسیم.

ژان پل سارتر در مقاله ای با عنوان «تئاتر مردمی، تئاتر موقعیت» می نویسد: "موقعیت" اساس نمایشنامه است. از طریق تعیین موقعیت است که می توانیم با جلب علاقه ی تماشاگر به سیر قصه او را روی صندلی میخکوب کنیم. در نمایشنامه ی «هملت» حداقل پانزده موقعیت وجود دارد. موقعیت اول: حضور روح،که با صدای گرفته و بم به هملت می گوید: "من روح سخت خشمگین پدرتم. یه نفر منو کشته، اون یه نفر عموته. اون هم منو کشته، هم مادرتو تصاحب کرده." هملت تصمیم می گیرد تحقیق کند.